pi yi üç alan matematikçi   

adana çık aradan

1. irrasyonalizmden hazzetmeyen matematikçidir.

ayrıca düz hesaptan hoşlanır. ancak inandırıcılık sorunu yaşayabilir. (bkz: küsuratlı sayı verince inandırıcı olmak)
    (çay sigara, 13.02.2008 00:22)

2. dünyanın en yüzeysel matematikçisidir.

bunun fizikçi versiyonu da, sürtünmeyi ihmal edendir muhakkak.
    (şiirbaz, 13.02.2008 00:30)
  3. çok ciddi ve detaylı bir iş yapmayan matematikçidir. 0,14..'in hesaba vereceği değişikliği yok sayabilir.
    (neo, 13.02.2008 00:30 ~ 00:37)
  4. öss' ye hazırlık kitabı çözen matematikçidir.
    (stayer, 13.02.2008 00:34)
  5. "o, aynı zamanda bir kenarından öbürüne on kübit* , çevresi yuvarlak olan erimiş bir deniz yaptı ve onun yüksekliği 5 kübit idi ve 30 kübitlik bir çizgi onun çevresini sarıyordu"
    eski ahit'in krallar bölümü, 7:23. sure
    incil

incilin bu suresine dayanarak (daire çevre formülü: çap x pi = çevre, 5x2 kübit x pi = 30 kübit, pi= 3) matematikçilik yapan matematikçidir. dinin hükümlerine göre hareket etmektedir.

ya da:

m.ö çinli matematikçi

babilli matematikçi

ilk ibranilerden olan matematikçilerdir.

geçmişte yaşamışlardır, yargılamamak gerek. o kadar bilebilmişler.
    (jimela morrison, 13.02.2008 00:35)
  6. diplomayı manavdan almıştır. yaptığı projeleri teslim ederken helalleşerek teslim eder.
    + buyur apla
    - ?
    + afiyet olsun
    - sağol
    (hector, 13.02.2008 00:53 ~ 00:54)
  7. "pi" yerine "3" yazan matematikçidir. ortada işleri karıştıracak başka "3" yoksa senden benden daha doğru sonuçlar üretmemesi için de bir sebep yok.
    (ali kamber, 13.02.2008 01:14 ~ 01:15)
  8. (bkz: transistor iç direncini ihmal eden elektronikçi)
    (holyshit, 13.02.2008 01:28)
  9. amerika'da ciddi ciddi yaşamış matematikçidir. 1897 yılında, edward j. goodwin adlı, amatör bir matematikçinin çalışmalarına dayanılarak hazırlanan ve indiana temsilciler meclisinde bayağa bayağa tartışılan bir kanun tasarısı rivayet olunur. öncelikle eğitim komisyonunda tartışılan kanun tasarısı, komisyon tarafından uygun görülmüş ve tüm meclisin oyuna sunulmak üzere meclise geri gönderilmiş. temsilciler meclisi kanun tasarısını 67'ye karşı 0 oyla, yani oybirliği ile kabul etmiş. daha sonradan senatodaki ilk değerlendirmeyi de geçen tasarı, ikinci değerlendirmeye takılmış ve ne yazik ki kanunlaşamamış.

kanunlaşamama sebebi ise, böyle bir konunun, yasanın kapasamına alınmasının uygun görülmeyişiymiş. yoksa kimsenin ileri sürülen şeyin teorisiyle bir problemi yokmuş. hatta konu üzerine demeç veren tüm senatörler önerinin faydalarını hiç dikkate almadıklarını kabul bile etmişler.

eğer tasarı kanunlaşsaydı, kanuna aykırı davrananların cezası ne olacaktı, bugün bunu kimse bilmiyor. ancak ünlü matematikçilere konu ile ilgili görüşleri sorulduğunda, "herhalde hayatlarının sonuna kadar indiana'da yaşamaya mahkum edilirlerdi" gibi süpekülatif yanıtlar alınmaktadır.

bu olay, amerikalıların aya ayak basmasında bir dönüm noktası olarak da değerlendirilebilir aslında.

bu yakınlarda da, yine amerika'nın bir yerlerinde, böyle bir kanun çıkarma teşebbüsü oldu diye çalındı kulağıma ama ne zaman, nerde oldu bu olay, hiç hatırlamıyorum.

http://www.straightdope.com/...
    (nikmikyok, 13.02.2008 05:46 ~ 05:49)
  10. -profesör, profesör!!!
    -noldu evladım??
    -buldum....bulduumm!! ahıahıahı (soluk soluğa kalma efekti)
    -sakinleş biraz tıkanacaksın. neyi buldun?
    -yıllardır üzerinde çalıştığımız denklemi çözdüm profesör, eşitliğin aslında gerçekten de var olduğunu buldum!!
    -hangisi?? troloyken denklemi mi?? (troloyken??)
    -evet profesör evet, bilim dünyasında çığır açacağız ahıahıahı!!
    -göster bana, çabuk göster!!
    -işte bakın inceleyin tamı tamına tutuyor hesaplar
    -mır mır mır x y'ye yaklaşıyorken mır mır mır integral x mır mır
    -..........
    -mır mır mır..........bu 3 ne burda??
    -hangisi
    -şu x ile çarptığın?? anlamadım onu ben?
    -haa o pi sayısı?
    -pi??
    -evet kolaylık olsun diye yuvarladım onu ben, 3 aldım!!
    -olm sen amip misin? beynin yok mu senin??
    -kolaylık olsun deyi şeyettim ben
    -siktir git lan burdan, hala kolaylık diyo dingil adamı da heyecanlandırıyosun....
    -ama sınavlarda hep üç alır idik biz.....
    (diazepam, 13.02.2008 10:04)
  11. en asil duygunun insanı olmakla beraber,kolaylık olsun diye bu arkadaşlar e yi de 3 alırlar,zaman zaman kolaylık olsun diye soruyu çözmeden x e 3 verdikleri de görülmüştür
    (zattuso, 13.02.2008 10:11)