pi yi üç alabilir miyim hocam   

adana çık aradan

1. geniş bir hoca tarafından "tabi yavrum tabi evladım ister üç al ister beş, yeter ki gönüller bir olsun" şeklinde cevaplanması muhtemel soru.
    (qfwfq, 05.05.2006 16:25)
  2. saygıyla anıyorum sami gezici hocanın en sevdiği sorulardan bir tanesiydi. 2000 yılında fizik 1 vize sorularını cevaplayıp yapılan hataları eleştiriyordu. kendisi ders içinde yüzlerce kez muhattap olduğu bu soruya hep hayır yanıtını vermiş mutlaka ve mutlaka hesap makinasındaki "pi"yi kullanmamızı istemiştir. hatta onu nasıl yapacağımızı soran birine de ton ton üslubuyla bilmiyorsanız ezberleyeceksiniz yanıtını vermişti. velhasılı kelam sınavda yeni yetme mühendis adayı olan bizlerden bir arkadaş pi sayısını 3 almış altına da not düşmüş. sami hoca en nefret ettiği durum vuku bulunca da sinirlenmişti. şu sözler döküldü ağzından. " adamın biri gitmiş pi2yi 3 almış, altına da not düşmüş 3 aldım diye.... efendi sana pi yi 3 veren mi oldu?"
    (12monkeys, 05.05.2006 16:34 ~ 17:02)
  3. (bkz: pi'yi tiye almak)
    (dbk21, 08.06.2006 16:09)
  4. (bkz: istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz)
    (langstrand, 28.10.2007 23:14)
  5. bir arkadaşın olasılık sınavında (pi'nin alakasının olmadığı bir sınavdı) hocaya sorarak sınıfı kıllandırdığı sınavdır... ben de dahil herkes sınav sırasında pi'nin nerede kullanılacağını düşündü... sınavdan sonra ise şu diyalog yaşandı;

ben: - lan olm pi'yi nerede kullandın lan ben hiç kullanamadım ama sonuç da buldum her soruda...
    süper zeki arkadaş: - ne bilim lan ben hiç konuyu bilmiyodum ki geçen sınavda özge sormuştu ya bu sınavda da ben sorayım dedim (geçen sınav dediği geometri yazılısı... )
    süper zeki arkadaş 2: - hasssssiktir... lan ben de pi'yi nerede kullanıcağımızı düşündüm bulamadım ondan 2 soruda formüle kafadan pi yazdım... sıçtık desene...
    ben: sadadasdasdd
    (fakespeare, 28.10.2007 23:32)
  6. (bkz: pi yi üç almak)
    (uçan tavuklar kümesi, 25.03.2008 17:26)