pişman olduğun zaman   

adana çık aradan

1. hayvani güzel* sezen aksu parçası. bahane albümünde yer almaktadır.

yolun zorunu yürümüştüm ben tanıştığımız zaman
    sen dalgalanmaktaydın elvan elvan
    o yüzden tam olarak hissedemedin sen içimi
    hala kulağımda çınlıyor alaycı kahkahan
    haberin yoktu henüz cilvesinden aşkın
    sarsılmıyordun hiç ay tutulmasından
    o kadar taşkın o kadar açtın ki
    düşmen kaçınılmazdı arzın ortasından.
    pişman olduğun zaman
    zevke doyduğun zaman
    huzur bulduğun zaman
    dönebilirsin
    ben yine burda olacağım
    yaralarımı saracağım
    seni anlayacağım
    (pastaci, 06.03.2005 22:42 ~ 22:45)
  2. "pişman olduğun zaman, zevke doyduğun zaman, huzur bulduğun zaman dönebilirsin. ben yine burda olacağım, yaralarını saracağım, seni anlayacağım" gibi çok iddialı sözler içeren şarkı. bu cümleler herkesin harcı değildir. karşıdaki kişi her bir haltı yiyecek, zevke doyacak, pişman olduğu takdirde de limanı hazır, iyiymiş.
    (restless times, 30.05.2007 23:35)
  3. süper sezen şarkısı karşıdakinden bişeyleri aşıp gelmesi beklenmektir ama o hiç gelmez çünkü aşamaz başaramaz..yada gelir sarasınız yaralarını anlamaz o gider gene.
    (ruhani oyun havaları, 14.06.2007 14:15 ~ 14:18)
  4. acaba çok mu geç kaldım, hiç mi geri dönüş yok diye hayıflandığımız;
    hayırlısı buymuş demek ki / her şerde bir hayır vardır tesellisiyle avunduğumuz;
    kaçan balığın büyük olduğunu fark ettiğimizde bir kez daha yıkıldığımız;
    ya bir daha mı denesem diyerek bir an iyimserlik mumlarını yaktığımız;
    ya da olanla ölene çare yok, ne yapalım deyip geçiştirdiğimiz zamanlardır.

ha bir de karşıdakinin sonradan pişman olacağı düşünülen bir davranışta bulunduğu zaman kullanılan "pişman olduğun zaman çok geç olacak" cümlesinde yer alan zarf grubudur.
    (sonbahar uğultusu, 14.06.2007 14:30 ~ 14:31)
  5. kendinden çok çevresine güvenen, "hatalıysam ara" levhası kıçında facebook'ta takılabilecek bir insan müsvedde edin. gün gelir, ki o gün o kadar kolay gelmez, bu insan bi' hata yapar. diğer hatalardan farklı olan tarafı hatanın hatırlanmaması değil, yanlış zata yapılmış olmasıdır. hata ve yanlış ikilisi anlam olarak eş olmadıklarını bizlere ispat ederken, balkanlardan gelen yoğun lokma boğaza düğümlenir. sırayla...

1-öf...
    2-pöf...
    3-ya of ya...
    4-neden?...
    5-keşke...
    6-rüya di mi bu...
    7-yuh lan bana...
    8-keskin bi' şey yok mu...
    9-ulan...

şeklindeki 9[dokuz] aşamadan geçersin. bu beyinde ancak "bi' hata yaptın ve insan kaybettin" denilerek sonlandırılabilir, kılıflandırılamaz, büyük bi' faziletin varlığını kaldıramaz bi' andır. geriye dönüp baktığında minik pişmanlıklarının kaçışına donatığın soğuk gülücük, ardı arkası kesilmez adavet ziyanında-ağlamaya değmez bedeni içerisinde mevcutken, kesilir. umut bazen lakayt nefesin içine gizlenir, farketmeden çekersin. kısaca hiçbi' zaman o beyhude umudu yitiremezsin. yazıktır.
    (zoser, 20.11.2007 05:28)
  6. "ben ayrılamam sen beni bırak" diyen sezen'in büyümüşüdür. artık bırak dememekte, "pişman olduğun zaman dönebilirsin" demektedir.
    (bimekan, 13.04.2008 22:39)
  7. zevke doyduğun zaman huzur bulduğun zaman...dönebilirsin,ben yine burda olacağım yaralarını saracağım seni anlayacağım...diyerek devam eden kadın şarkısı.çünkü ancak bir kadına yakışır söylemek,affetmek,beklemek.kadın herşeyden daha bi asildir.
    (hatuninsankişisi, 14.04.2008 21:44)
  8. zamanı gelince dinlendiğinde, kat be kat sızlatan şarkıdır. ah be sezen, "bir yanımız her duruma müsait"* gerçekten..
    (sezenehir, 17.06.2008 04:00 ~ 04:11)