pişman değilim yine olsa yine yaparım   

adana çık aradan

1. genellikle namus cinayetlerinden sonra söylenen cümle
    (granata35, 11.08.2006 22:25)
  2. en büyük pişmanlıkların yapılamayanların ardından yaşanmasıyla, kişinin ''en azından denedim'' diyerek iç huzurunu sağlaması yararına söylediği kendini avutma cümlesi.
    (applepie, 11.08.2006 22:43)
  3. aslında pişman olduğunu çaktırmamak için de söylenir.
    (glacier, 04.01.2007 02:39)
  4. lisede yaşlı bir beden eğitimi hocamız vardı, kendisi hafiften kızlara düşkündü. bir bakarsınız birinin eli omzunuzda, naber x diyor. bu hocamız aynı zamanda hafiften asabi olup herşeye sinirlenme kapasitesine sahipti. bir milli bayramda gösteriler sırasında başka bir okuldan bayan bir beden eğitimi hocası, bizim sayın ve değerli hocamıza "sen bu işten (spor vb.) anlamıyorsun" demiş. tabi bizimkinin cinler tepesine çıkmış, anında başlamış saydırmaya. karşısındaki hocaya burada yazamayacağım bir sürü küfür etmiş, araya müdürler girmiş. aradan yıllar geçmiş, laf bir yerlerden milli bayram kutlamalarına geliyor. hocamızın deli damarı yine tutmuştu yine ve bize bu hikayeyi anlattı.

hikayenin sonunda ise yüzünde pis bir sırıtmayla bu sözü sarfetmiştir. kimi haksız durumlarda insanların haksızlıklarını pişkin bir şekilde örtmek için kullandıkları cümledir.
    (siradisi, 05.01.2007 14:45)
  5. işte bunun söyleyen kişidir saygı duyulası insan. bu ne güzel bir cümledir. "yaptım, pişman değilim, yine olsa yine yaparım." ne olursa olsun yaptığım, iyi yada kötü şeyin bilincindeyim. kendimden utanmıyorum diyebilen bu insan, günümüzde kendini kendi gibi sunma cesaretinden uzak birçok insanın utanması için bir sebeptir işte.
    (perception, 28.05.2008 16:06)
  6. bir "canlı bomba" nın asla söyleyemeyeceği söz.

(bkz: son pişmanlık neye yarar)
    (sinirliyim ezelden, 28.05.2008 21:08)