ilk kek yapma girişimimde pişmemiş kek hamurunu yarısını yedikten sonra bir süre mutfağa girmem yasaklandığından her yönden güzel bi harekettir.çiğ patatesi tuzlayıp yemek gibi hayatta mutlaka bi kere yapılmalıdır.
anne oğul muhabbetleri
-anne ben o hamurdan yiyebilirmiyim
+ yeme oğlum kurt yapar
-ne kurdu anne yaaa
+ kıl kurdu oğlum bağırsaklarda
- !!!
(latin, 23.05.2009 19:27)
bedava bulaşıkçılıktır kek karıştırılan kabı parmaklar yardımıyla temizlemek.
pişmişinden daha lezzetli bir kek yemektir.
(bkz:
bayılırım)
bana pişmiş olan keki yemekten çok daha fazla zevk veren bir eylemdir. hala yaptığım keklerin hamurunun tümünü kalıba dökmem bir kısmını kendime ayırır ve kaşık kaşık yerim...
akabinde kıçtan işemek ile vuku bulabilecek hadise.
çocukken ne zaman kek pişirilecek olsa yaptığım şey. annemle daha mikserle hamuru çırparken pazarlığa başlardım ,bak dökceksin kalıba daha kurcalamıycaksın kabı kalanı sıyırmak için yiycem ben onu diye. şayet kek yapıldığının farkında değilsem de annem bağırırdı mutfaktan gel al yiyceksen diye. nasıl bir hırstır bilmem kaşıkla sıyıramadığım yerlere kafamı mikser kabına sokup ulaşırdım. tabi fonda babamın sesi: "ye ye aferin o çiğ şeyi tenyalar üşüşsün barsağına..."
kardeşle kavga sebebidir. genelde boyu
uzun olan kazanır. ve yanında ekistradan kabı yıkama görevi verilir.
pişmiş halinden daha lezzetlidir.
- kız manyak naparsın orda sen!! tuu allah cezanı versin!!
- napiim anne böyle daha güzel...
- e gelenlere bişey kalmadı...
- neyse anne dankek alırız?
- ver onu kız , dankeki de al götüne sok minco seni!!
(bkz:
based on true story)
annemin her seferinde "yeme çiğ şeyi kurt yapar" demesine rağmen küçüklüğümden beri vazgeçemediğim tek lezzet
*
reklamlar bitti...ya o değilde böyle vazgeçemediğim tek lezzet diyince nutella reklamı gibi oldu aklıma geldi. pişmemiş kek hamurunu böyle nutella gibi kavanozda satsalar güzel olurdu. kaşık kaşık yerdik. gerçi ona para verene kadar otur evde kendin yap kendin ye de denilebilir ama..ben sadece girişimci arkadaşlara fikir mahiyetinde söyledim.
(bkz:
konuştukça saçmalayan insan)
caizdir. kurt murt yapmıyor.
çocukken sırf o hamurdan yiyebilmek için, kekin yapım aşamasında mikseri ben tutardım. kakaolusu daha da bi keyif verir insana. sevmiyorum diyen yalan söyler. bir çocuğun gelişim döneminde ki en önemli kilometre taşıdır.
sönmüş, yaş kek yemekten sonra en zevkli şeydir kek yemek konusunda.
pişmemiş kurabiye hamurunu, çiğ yufkayı, pişmemiş zeytinyağlı sarmayı yemek gibi birşeydir.
havuçlu kekse lezzet patlaması yaşatan hadise.