|
|
- 'en yakın arkadaşına çıkma teklif edip reddedilmek' olabilir mesela.için cız eder bi.sonrası daha kötüdür.işte o an pişmanlğın tavan yaptıpı andır.
(bkz: ukteydim doldum)
- ancak zamanı geriye sararak onarabileceğiniz ama doğal olarak bunun imkansız olduğu anlardır.. mesela; kötü sözün ses hızıyla ağızdan fırlayıp geri almanın mümkün olmadığı andır.
- bir arkadaşınızın sizi çok seven ve ne zamandır görmek isteyen dayısının yanına gitmek için bir türlü fırsat bulamamışsınızdır.dayının uzun süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşüp vefat ettiğini öğrendiğiniz an pişmanlığın tavanı deldiği andır.
- o an yapman gerekeni veya söylemen gerekeni yapmadığın ve ardından düşündükten sonra keşke dediğin anlardır
(ceyus, 20.07.2007 23:18)
- yazılan bir giri den dolayı seri eksiye bağlandığın andır. saniye saniye son oylanan eserinin kronolojik sıraya göre dizildiğini görürsün. pişman olupta silsen bile iş işten geçmiştir. güzelim bir kaç yüz giri teker teker eksilenecektir
(omega, 20.07.2007 23:22 ~ 24.08.2007 16:36)
- öss sonuçlarının açıklanmasının ardından, açıkta kaldığınızı öğrenmişsinizdir. teşbihte hata olmaz ve teşbih birebir budur, eşekten düşmüş karpuza dönmüşsünüzdür. sizin tercih maratonu sırasında yanınızda gereksizce bulunan çok bilmişlerin her birine kulak asmışsınızdır;
- aaa... bölüm yazma okuması da bitirmesi de çok zordur...
- aaa...o şehri yazma sosyal hayat hiç yoktur...
- kızım/oğlum sen manyak mısın ? doğuda bir üniversite yazıp ne yapacaksın, gelir melir, allah mafazan...
- tamam burslusuna puanın yetiyor ama bir dersten kaldın mı tüm bursun gidiyor, ayrıca da hocalar o dersten seni bırakmak içinde elinden geleni yapıyor, yazma yani...
sonra sonuçlar açıklandığında eliniz böğrünüzde geçen bir senenize, harcadığınız emeklerinize, hayattan kısıp derslere ayırdığınız saatlerinize ağlarken siz, o çok bilmişler merak içinde arar:
- ne yaptın kazandın mı?
+ hee, odtü istirahat, ağğğğ...!
- ya keşke yazsaydın doğuyu be...
- keşke bölüm yazsaydın, sıkardın kendini formasyon alırdın...
- keşke yazsaydın bursluyu kesin gelirdi....
gibilerinden züğürt tesellisi vermeye kalkarlar. işte o an pişmanlık cehenneminin dibindesinizdir. keşke hiç birisini dinlemeseydim diye.
- pişmanlığın tavan yaptığı an tabirini bir yıllıkta okuduğum şu yazıyla anladım:
"[...]sana emanet edilmemle başladı her şey. ardından kramp girdi, ezan okundu, sen kafanı duvarlara vuruyordun.[...]"
işte bunu okumamla beraber anladım ki insanlar gerçekten hata yapabiliyorlar ve geriye döndüremiyorsun zamanı. işte o zaman ne yaşadığın tarih, ne o ev, ne o radyo hiçbiri eski anlamını taşımıyor. belki başkasının çok afedersiniz kıçının bile işi olmadığı o hadisenin izlerini ömrün boyunca sen taşıyacaksın. keşke pişmanlığın tavan yapabileceğinin sinyalini önceden alsak ya da bir anlığına ileride olabilecekleri görsek. şu insanoğlu ne garip bir yaratık; kendi dışında zarar gören her şeyi tamir edebiliyor..
- bölüm değiştirmek hayaliyle ikinci yılda derslerin çoğunu girmeyerek bıraktıktan sonra, ilk iki yılda tüm derslerini verdiğin takdirde, 2 yıllık diploma alabileceğini öğrendiğin anlardır.
- (bkz: öss)
hep daha iyisi vardır. hep "ah bir soru daha yapsaydım...ahh boş bıraksaydım dedirtir. öss.yi full çekseniz ahh ortalamam 5.0 olsaydı ahh okul birincisi olsaydım denir.
- çok günah işledikten sonra ölümle kıyı kıyıya gelince yusuf yusuf çekilmesi sonucu yaşanan zaman dilimi.
- (bkz: mastürbasyon sonrası pişmanlık)
(finch, 21.07.2007 00:14)
- insanlara güvenip, inanıp götüne kazığı yediğin, babalar gibi satışa geldiğin andır. neden inandım neden güvendim diye sorarsın kendine.içten içten kendine kızarsınız.tekrar insanlardan nefret etmeye, kendi kabuğunuza çekilmeye başlarsın.ama iş işten geçmiştir kalbin kırılmıştır bir kere.
(trieste, 21.07.2007 00:14 ~ 00:16)
- birinine altından kalkamaycağınız şekilde haksızlık ettiğinizi anladığınız anlar, kendinizi affedemediğiniz her an.
hepimizde yer etmiş olması muhtemel bir örnek için;
(bkz: kaşağı)
- anne ya da babayı kaybedince "ulan keşke zamanında onunla daha çok vakit geçirseydim, ya da ulan keşke şunları demeseydim, bunları yapmasaydım" dediğin an
aynı şey her ölüm için geçerli ama herhalde en çok anne babada tavan yapar pişmanlık
|