efendi görünümlü piç erkeklere rakiptir kendileri
her genç kızın rüyası olan erkek tipidir... fakat arasanız da bulamazsınız...
(billy, 13.11.2007 11:34)
belli bir doygunluğa gelmiş, adam olabilirim artık tavırlı görmüş geçirmiş erkek.
(heidi, 13.11.2007 11:45)
bir ironi olarak;
(bkz:
yaşar alptekin)
kötü bir erkek modelidir aslında çünkü tipe bakınca karşı cins bir piçlik sezer halbuki genç arkadaş oldukça efendidir sadece doğuştan gelen güven vermeyen bir tipi vardır.
bir iyilik ne bileyim bir şey yapsın. "sen var ya sen... ne tilkiler dönüyor kimbilir kafanda" şeklinde replikler duymaya başlar.
her yaptığı hareketin arkasında bir şey aranır kısaca.
efendi adam aslında o, valla.
tam aşık olunacak adamdır bu tip,dünyasına girdikçe sizi sürprizlere boğarlar şaşırıp kalırsınız.görüntüsünü kolunuzda,kalbini kalbinizde saklayabileceğiniz insanlardır.
karakterleri dış görünüşleri ile tezat oluşturan erkeklerdir. görenlerin ilk izlenimleri ''kesin fırlamadır'', ''ibnedir bu'', ''çok pis'' gibi olsa da tanıdıkça efendiliklerine hayran kalırlar.
nerede bulunur ki bunlar?sanırım türleri yok olmak üzere,evet öyle olmalı..
yakışıklı adamlardır vesselam..
snickers ambalajlı ülker çikolatalı gofret. baba ne güzelmiş, ambalajıyla hava at, içeriğiyle tatmin ol. karılara bak.
ideal erkek de denebilir.
daha önce çok gördüm dışardan bakıldığında gerçekten "elemana bak, kesin çok makara, çok piçtir" denilen; ama aslında birlikte bir ömür paylaşılabilecek, yuva kurulabilecek, hayat pahasına güvenilebilecek erkekleri. çekici olmalarının ana sebebi belki de bu tür ipsiz sapsız beklentimizi sürpriz bir şekilde göt etmeleridir. size göre o adam yaşanmazdır, koklanası ve yanından geçilip gidilesidir; sadece eğlencelik bir kişidir. fakat kazın ayağı çok farklıdır..
bu ve bunun gibi düşüncelerin kafanızda oluşup birbirinden saçma sonuçlar halinde vuku bulması saniyenin milyonda biri denilebilecek bir sürede gerçekleşir. üstinsan'ların kulaklarınızda "önyargım yoktur!" şeklinde tezahür eden gıcırtılarına inat işbu insanı gördüğünüzde kafanızda mutlaka çeşitli düşünceler oluşur. görünüşü, ses tonu, mimikleri, vücut dili.. hepsi de karşı konulamaz bir biçimde sizi o adamı kafanızda bir kalıba sokmaya zorlar. sokarsınız da, piçtir, serseridir, kuul (!) adamdır o..
işin rengi muhabbet kurduğunuzda değişmeye başlar. oynamak istediği canavar rolune güzelce çalışmış olmasına rağmen insani benliğini davranışlarına yansıtmaktan kendini alamayan başarılı bir aktör gibidir artık o; iki yüzü de karşınızdadır, olmak istediği adam ve olmak zorunda olduğu adam..
aslında hiçbir rolü oynamak ya da oynamamak zorunda değildir.
ve az önce sizi karşınızdaki kişiyi kalıplara sokmaya zorlayan zihinsel parçaların tümü, karşınızdaki adamın içtenliği ve efendiliğiyle parçalanır; yok olur. o artık sevecen bir aile babası, heyecanlı bir eş, piçliğiyle de sizin bu iyi şeyleri düşünmenizi sağlamış bir melektir.
ben yazmak istediğim başlıktır. seen kalk 30 yaşına gel hala kulağında küpeler kaşında piercing dolaş ama mutfakta annenin misafirlerine yemek yap, bu yaşta aşk acısı çek, hala olmayacak hayallerin peşinden koş, yaz çiz falan filan, neyse sözlük öyle işte. annem bana kılığını kıyafetini düzelt piç gibi görünüyorsun dedi geçenlerde, ne yaayım yani efendi gibi gözüküp piçlik yapsam daha mı iyi olurdu dedim, cevaben haklısın diyebildi kadıncağız.
mevlana'nın öğütüne uysa bir türlü, uymasa bir türlü olan erkeklerdir. ne demiş mevlana? "ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol". şimdi bu erkek tipten kaybetmiyor mu? e büyük ihtimal öyle. gören "valla piçin fırlamanın tekine benziyor" diyor. şimdi ama içinde efendi adam. estetik ameliyat olmak saçmalığını bir kenara bırakırsak, adamın bu öğüte uymak için tek yapabileceği şey "piç gibi görünüyorum piç gibi olayım madem" dir. al sana çıkmaz sokak. aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal. "eki eki yanlış söyledi". evet yanlış söyledim, durum çok düzgün ya sanki. sıçmışsın bez getirenin yok. olmadı be, hiç olmadı yani. kaderine razı, boynu büyük erkeklerdir. zamanla kendini tanıtacaktır. kolaysa çık işin içinden.