gelincik *  

adana çık aradan

1. bir çiçek adı aynı zamanda da bir hayvandır
    (ascella, 19.04.2004 17:25)
  2. mazlum aşkı temsil eden çiçek.
    @160328
    (stocky2001, 22.07.2004 11:00 ~ 11:00)
  3. değişiktir bunun olayı, çok kırmızı, göz alıcı olması beklenen ama öyle olmayan, sade, iddasız, yaprakları çabuk dökülen, yanlış hatırlamıyosam kokusuz bir çiçektir. ne severim ne sevmem..
    (illusion, 22.07.2004 11:09)
  4. sansargillerden, ince uzun yapılı, sivri çeneli, küçük bir hayvan. sinir bozucu bir tipi vardır, her pisi temiz gösteren amerikan sineması ice age'de sid adında bir yaratıkla savunmuştur gelincikleri. tuhaf yuvalarda yaşarlar ve çok kincidirler. siz siz olun, kamp ortamında çadırda falan kalıyorsanız asla bir gelinciği yaralamayın. mutlaka döner gelir intikamını almaya çalışır.
    (aqua, 29.12.2004 01:17 ~ 01:18)
  5. tavuk ve güvercin kümeslerine dadandılar mı insanın başına bin bir türlü bela açarlar.yapabileceğiniz en iyi şey kümesinizi dağıtmak veya çok sıkı güvenlik önlemleri alıp,ona tuzaklar kurmaktır.
    (organmafyasi, 14.03.2006 17:49)
  6. ayna'nın seven yürekleri derinden dağlayan çok muhteşem bir eseri. kerhaneli falan klibi vardı.
    (wondrous, 17.03.2006 23:20)
  7. fransa'da evcil hayvan olarak beslenen hayvan. her yere tırmanır, her delikten geçer...
    "gelin-kadın" da deniliyor.
    (azwepsa, 26.05.2006 16:07)
  8. yılan avlamakta çok becerikli olan, kendisinden beklenmedik bir şekilde ayılara, atlara, fillere saldırabien gözü kara vahşi hayvvan.
    (mosquito hunter, 26.05.2006 18:00)
  9. hayvan olanını küçükken gördüğüm, toprağın arasında kıvrak hareketlerle ilerleyen, beyaz tuhaf şey..."oha bu ne lan" dememe sebebiyet vermiş hayvan türü...
    (joker, 22.04.2007 14:15)
  10. 1960 - 1980 yılları arasında üretilen, beyaz kutu üzerinde kırmızı bir gelinciğin olduğu nostaljik sigara. hanımların rujları için kırmızı uçlu olarak hazırlandığından daha çok bayan sigarası olarak bilinir. paketinin tasarımı arif dino’ya aittir. bu sigara vakti zamanında karabük’ün sünnet gelenekleri arasında önemli bir yer teşkil etmiş. şöyle ki; öpüşüp koklaşmalardan sonra sünnet çocuğuna annesi babası görmeden bir gelincik sigarası “artık adam oldun” diye içirilirmiş.
    sigara paketi kartonu beyaz ağırlıklı olduğundan üzerine yazı yazmaya çok müsaitmiş. hatta o dönemin siyasetçileri, halkın dertlerini dinlemek amacıyla gezdikleri köylerde kendilerine iletilen istekleri bu sigara paketinin üzerine yazarlarmış. gelincik sigarası, kapağındaki el yazısı “g” harfi orak çekice benzetildiği için piyasadan çekilmiş ancak bir süre önce tekel, içinde gelincik sigarasının da olduğu nostaljik sigaralardan bazılarını tekrar üretme konusunda çalışmalar yapacağını açıklamış.
    (gudu bet, 20.06.2007 01:15 ~ 01:34)
  11. bir gelin gibi güzeldirler. dikkatle yaklaşmak gerekir. niyetiniz iyiyse size fayda verir, yok, kötüyse zarar .

(bkz: haşhaş)
    (yazar gibi, 22.06.2007 18:56)
  12. timsahların korkulu rüyasıymış diye duymuştum.

anneannemin bahçesine dadanmıştı bir ara. anneannem sürekli " güzel kızım, tatlı kızım" diye dolaşırdı evin bahçesinde.. kinci olduğu için kötü davranılırsa geri gelip intikamını alırmış. civarda ki evler çoğalınca gelincik gitti, bizde anneannemi sürekli tehdit eden tehlikeden kurtulmuş olduk.
    (sezenehir, 11.08.2007 18:53 ~ 18:53)
  13. ayna'nın fırtına gibi estiği zamanlardan güzel bir şarkı. yanlış hatırlamıyorsam nakaratı şöyleydi:

sevdik birbirimizi nasıl sevdik
    saçları sırma gelincik
    gözleri sürme gelincik
    suçumuz neydi bizim?
    (aksamustune dogru kis vakti, 11.08.2007 23:06)
  14. 20-90 cm yükseklikte,kısa ömürlü otsu bitki.yaprakları parçalı,çiçekleri kırmızıdır.taç yapraklarının dip kısmı lekesiz olanları da vardır...
    (fbeyza, 06.10.2007 15:46)
  15. ayna grubunun bir şarkısı. sözler bu şekil:

varoşların sevdaları gerçek olur çıkarsız
    bende seni öyle sevdim özüm gibi yalansız
    gözlerinde bir ümitti yanıyordu yürek gibi
    yoksulluğun pençesinde arıyordu gözlerini
    yağmur çamur varoşlarda sımsıcak yürekler vardı
    aş pişmeyen ocaklarda aç doyuran umut vardı

söyle birbirimizi nasıl sevdik
    saçları sırma gelincik
    gözleri sürme gelincik
    suçumuz neydi bizim

sevdik birbirimizi deli sevdik
    saçları sırma gelincik
    gözleri sürme gelincik
    suçumuz neydi bizim

şiir

sen yüreğimin çayırlarında
    her mevsim umudu müjdeledin bana
    sen benim ellerinden tutabildiğim
    yanağını okşaya bildiğim
    sarılıp ağlayabildiğim
    dostum, sırdaşım, biricik sevdam
    ayrılık unutanlara mahsus
    ben seni unutamadımki
    ben senden ayrılamadımki
    yıllar neleri götürdü özümden
    neleri unuttu yüreğim
    selemi kapıldan yoksa istanbul yamacında
    söyle suçumuz neydi bizim.

sözleri bir sürü tespit için malzemedir. afiyet olsun.
    (i see mal people, 06.12.2007 22:25)
  16. (bkz: gelincik şerbeti)
    (baharda geldim, 06.12.2007 22:52)
  17. adını ilk kez duyduğunuzda 'aa ne sempatik bir isim' diye düşündüren, fakat ne kadar yırtıcı olduğunu, özelliklerini öğrendiğinizde oha dedirten hayvan cinsi.
    homo sapiens familyasına uyarlarsak, ismi 'selin' olan ama kısa boylu, şişman, kıllı bir dişiye tekabül eder.
    bir isim, bir hayvana bu kadar mı uymaz be.
    (sadalet, 06.12.2007 23:04)
  18. ayaklı kargadır benim gözümde.
    (recai pengül, 10.02.2008 22:13)
  19. az önce itü elektrik elektronik fakültesi koridorlarında cirit atan, hoplayıp zıplayan, dik dik bakan ,korkutan iki örneğine rastlanmış hayvan türü..

çıkardığı sesten ve koşuşundan ne kadar psikopat olduğu anlaşılıyor. aman diyelim kapatalım kapımızı..
    (varsayalım ismail, 28.04.2008 01:56)
  20. latincesi papaver rhoas'tır.
    (dendelis, 10.06.2008 15:07 ~ 22.07.2008 11:50)
  21. gelincik tarlasında koşturduğunuzda geçtiğiniz yerler kırmızıdan yeşile döner,tarladan aldığınız gelinciklerle demet yapmaya çalışırsanız bir fotoğraf çekimlik dayanır,çok narinler bu nedenle pek tercih edilmezler ayrıca içinden arı çıkma ihtimali de fazladır,dikkat etmek gerekir.
    (tersdönenşemsiye, 10.06.2008 15:23)
  22. ilk kez türkan şoray ve ediz hun başrollerini paylaştığı ateşli çingene filminde duyduğum ve hayran olduğum daha sonra kıraç'ın coverladığı güzel şarkı. işte sözleri ;

gelincik çılgın aşkım
    yanardağım gelincik
    seviyorum demedin
    ömründe bir kerecik

şüphe dolu kalbinde
    bir sızısın incecik
    seviyorum demedin
    ömründe bir kerecik

bu nasıl bilmecedir
    açıklasan olmaz mı?
    daha mı kahrolayım ben
    bunca çektiğim az mı?

şüphe dolu kalbinde
    bir sızısın incecik
    seviyorum demedin
    ömründe bir kerecik

http://www.dailymotion.com/...
    (billy, 25.06.2008 16:07 ~ 16:08)
  23. papaveraceae familyasındandır ki bu familada haşhaş da bulunur.
    (araftaki, 25.06.2008 22:21)
  24. gelincik nedir sorusunun cevabıdır. kindergarten cop filminde, acımasız bir polisi canlandıran arnold schwarzenegger amcamız mesleki sebeplerle bir anaokulunda gizli göreve başlar, anaokulu öğretmenidir gizli kimliği ve tabii bu işe hiç de uygun olmayan bir kişidir, film de bu çelişkinin doğurduğu komiklik üzerinden ilerler.

bir sahnede amcamız anaokulu sınıfına çocuklara tanıtmak üzere elinde bir gelincikle geliyor. ve yere çöküyor, aralarına oturuyor. hayvanın tüylerini okşarken "işte bakın çocuklar, size bir gelincik getirdim" diyor. çocuklardan biri soruyor. "gelincik nediiiiiiir?" arnold amcamız şaşkın, elindekini işaret ediyor: "gelincik... budur...??"

edit: yok yok, siz seyredin iyisi mi.
    (earendill, 22.07.2008 11:45 ~ 11:46)