peyzaj mimarlığı   

adana çık aradan

1. iç mimarlığın kaderdaşı.

iki dalda mimarlar tarafından gereksiz görülmektedir.
    tabii bu sadece aç gözlülükten kaynaklamaktadır.
    bir mimarın aynı anda iç mimari ve peyzaj mimari alanında uzmanlaşması zordur.
    dolayısıyla,nasıl mühendisler "onun bunun mühendisliği çıktı ama en harbisi x-y mühendisliğidir." demiyor ve uyumla çalışıyorlarsa,mimarlarda bu gereksiz polemikleri bırakıp,iç mimarlar ve peyzaj mimarlarıyla uyum içinde çalışmalıdır.
    kimse kimsenin ekmeğinden pay almaz,merak etmeyin.
    müteahhitlerden daha az zararlıyız mimarlara...
    (enslaved, 13.03.2007 19:58)
  2. yaratıcılık sınırının olmadığı meslek dalı... tabi babanız bile kız bahçıvan çıkıcak bu sene demesi insanı çileden çıkarmıyor değil! dükkan açıcakmış canım babam bana ama anneme bedava veicekmişim çiçekleri öyle dedi!
    (athelas, 21.05.2007 13:31)
  3. sürdürülebilir çevre planları oluşturan, işlevsel, estetik rekreasyon alanları tasarlayan, sonsuz tasarım şansınızın olduğu, canım mesleğim.
    ister şantiyede çamura, toprağa bulanın, ister büroda sabahlara kadar proje çizin, detay çözün, hiç farketmez. hatta mümkünse ikisini birden yapabilin. çünkü işin en büyük zevki, kendi çizdiğiniz projeyi uygulayabilme şansınız olmasıdır.

ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlamıştır.ama inanıyorum ki, ilerde lise mezunları, ben peyzaj mimarı olmak istiyorum diyerekten tercihlerinin başına yazacak bu bölümü.

iyi ki yazmış, okumuş, mezun olmuşum.
    (iii, 19.08.2007 11:01)
  4. arazi kullanımlarına yönelik tasarı ve planlamaları kapsayan olaya hem ekolojik hemde estetik açıdan bakılmasını gerektiren meslek.her belediyede en az 2 peyzaj mimarı olması gerekir ki böylece klişeleşmiş parklardan, "yapıların arasında boşluk kaldı yeşillendirelim gitsin"zihniyetiyle gerçekleştirilen şehir planlamasından vazgeçilir belki.
    (uwl, 20.06.2008 01:32)