belki ilginizi çeker
  1. · kılıçdaroğlu sakinliği
  2. · odtü peygamberlik
  3. · sinirliyim ezelden
  4. · tersdönenşemsiye
  5. · eski sevgilime kapak olsun
  6. · kavak yelleri
  7. · istanbul trafiğinde sabırlı olmak
  8. · peygamber
  9. · karınca sabrı
  10. · peygamber olmak için gerekenler
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · boylumlama
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · google wave
  5. · öğretmenler günü
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · deniz
  9. · cafe dört

peygamber sabrı  

1. sabırtaşının yetmediği hallerdeki sabrı anlatmak içim imdada gelendir.

hiç şüphesiz biraz peygamberler tarihi okuyan herkes görecektir tarihin bu şanlı insanları insanlık aleminin çekecekleri tüm sıkıntıların bir fihristi hükmündedirler.
    zekeriya gibi ortadan ikiye kesilmek, eyyub gibi saç telinden ayak tırnağına cılk yaraya bulanıp etraftan tecrit edilmek, isa gibi çarmıha gerilmek, yusuf gibi kuyuda bir başına ve iftiraların kucağında zindanlarda olmak, yakup gibi evlat hasreti ile ciğeri delinecek hale gelmek, yunus gibi horlanmak sayılır daha

ve yine hiç şüphesiz hz muhammed, kainatın yüzü suyuna yaratıldığı sonsuz nur, alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber
    altı çocuğunu toprağa vermesi mi, anasız babasız hamisiz bi başına ayakta durması mı, dayanılmaz baş ağrıları humma nöbetleri mi, yoluna düşman olanların geçtiği yolları hayvan leşleri ile bezeyip her adımının altına bıkmadan usanmadan diken serpmeleri, kızı fatımanın gözleri önünde başına deve işkembesi koyup kırılası sırtlarını arkalarına yaslayarak kahpe kahkahalar atması ya da bunların herbirine tek tek küçücük fatmanın dökülen gözyaşı mı, yokluğunu ne çabuk hissettiren haticenin hamzanın ebu talibin onu terk etmesi mi, açlıktan karnına iki taş bağladığı günleri mi?
    en vahimi bilmiyorlar dediği insanların inanmayışları, sonsuz bir hayatı üç günlük dünya hatrına peşkeş çekmeleri mi, inanmıyorlar diye neredeyse intihar edecek hale gelmesi mi,
    neyi saysan eksik, neyi saysan yarım

başkaydı derdim aslında, başka şey anlatacaktım, çok sevdiğim biri az önce dedi ki sabır ki helva eder koruğu

umut var içimde bu akşam, ve bu umudu yılışık kelimelere ezdirmeden taşıyabilecek miyim satırlara hiç bilmiyorum.

dayan ferhat çoğu gitti azı kaldı, ha sık dişini, iki adım daha bu dağın ardı bahar bu dağın ardı yarın kokusu, yarın dizinde uyku
    her şeyden herkesten şikayet ede ede bitirme ruhunu
    gayrı menunların yıktığı bir sürü devlet bir sürü şehir şahidir de tarih; kurdukları bir köy yok en küflü arşivlerinde
    sabrı hayatına hayat kılmayan adamın hayatı ne kadar hayat olur en fazla
    her sıkıntısı sıkamadığı dişlerinin arasından kusar gibi dışarı çıkan adamın civanmertliği nerde
    ben ki başladığı bu yazıyı bitirecek kadar sabrı olmayan biri olarak haddime olmadığının farkındayım sabrı anlatmanın
    (khaki, 24.05.2008 01:11 ~ 01:13)
  2. büyük sınavların ve büyük düşüşlerin nihayetidir..

ve "düştüm ya rabbel alemin" nidası ile kemale erendir..

bazen cennetten kovulmakla,
    bazen ahlaksızlık bataklığında yapayalnız kalmakla,
    bazen semaya uzanmış alevleri hedef alan bir mancınığın kollarında,
    bazen kuyuda,
    bazen yunusun karnında,
    bazen karada gemi yapmakla,
    bazen dikenli yollarda yürürken taşlanmakla..

ama her daim sığınmakla tecelli edendir..
    (acibadem, 02.06.2008 01:56 ~ 01:56)
  3. -geçenki maçı izledinmi ? bizim sabri , rakip sakatlanınca gollük pozisyonda olmasına rağmen topu taça atmış
    -he valla peygamber gibi adam.
    (cirtucal dirious, 25.08.2008 01:05 ~ 29.08.2008 03:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil