|
|
- avantaj mı dezavantaj mı tam emin değilim ama;
şeytanın sizi ziyadesiyle kaale alması...
- özel hayatları yoktur.gecenin bi yarısı vahiy yollanıp, uykularından uyandırılabilirler.
(corvo, 05.08.2007 16:42)
- yaşadığın tüm acılara rağmen ben rahmet için gönderildim diye bilecek kadar büyük bir kalbi üçüncü boyutta taşıyor olmak gibi uzayıp giden dezavantajlar silsilesidir. herşeye rağmen gerçeğe erişebilmek gibi güzel sonuçlara vesile olur bu dezavantajlar.
- götüyle düşünen insan görünüşlü şebekler için yapacak birşeylerinin olmaması.
- bütün insanlığın acılarını hissedebilecek, görebilecek mertebede olduklarından, hayatlarının zor olmasıdır. çevrenizde yanlış yapan birçok insan vardır ve elinizden birşey bir türlü gelmez.
bundan başka kendini bilmez insanların, inanmasa bile belli inançlara saygılı olmaması, başarısız olduklarını düşünmesi gibi densizlik derecesinde yorumlarına hedef olmalarıdır. insanlar sanabiliyor ki, herşeyi kendileri bilir, görür, eder, analiz eder. bu evrende küçücük bir parça olduklarının farkına ne zaman varacaklar merak ediyorum. bilip bilmeden her konuda sallamak, bok atmak, densizliğe varacak konularda yorum yapmak maalesef ki insanlığın en büyük kibridir. peygamberler, üstlendikleri görev icabı sadece elçi konumundadırlar, sonuç konusunda ve bu mesajın ilgili kişilere ulaşıp ulaşmaması ise kendilerinden bağımsızdır. mesajı alan alır, alamayan alamaz. ve dolayısıyla başarısızlık, mesajı alamayana mahsus bir konudur. dini inanç olsun olmasın, iş hayatında bile bu konu böyledir. bu insanlar en azından bir amaç uğruna didinmiş, hayatını ortaya koymuşlardır. hayatın her türlü keyfinden kendilerini muaf tutarak, sadece insanca bir amaca hizmet etmeye kendini adamak ise, ancak cesur insanlara mahsus birşeydir. cesaret, kahramanlık, amaç uğruna kendini adama, hangi konuda olursa olsun takdir edilesi bir davranış modelidir. kendini insalığa adayan kişileri de afedersiniz ama "anal sex yapamamak" gibi bir konuyu düşünebilecek seviyeye düşürenleri de esefle kınıyorum. e hayatı yemek, içmek, sıçmak ve zevkten ibaret adamların da daha yüksek idealleri anlamaması doğaldır. işte peygamber olmanın en büyük dezavantajı da budur, bu gibi insanların absürd eleştirilerine maruz kalmak. yazık.
(bkz: tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış)
- insanlarla iç içe olan her iş zordur. kimseyi memnun edemezsin. bir keresinde memnun etmişsen de her defasında aynı performansı beklerler. sonra gelir ama önceden öyleydi böyleydi derler. genelde iş hayatı için geçerli olan bu söylediklerim peygamberlik için on kat daha geçerlidir.
satış temsilcisi olarak çalıştığınızı düşünün. farzedin ki ikea'da çalışıyorsunuz. biri gelir sizden store perde ister, dört tane boydan birini alır dayarsınız. abi beğenmezse gelir müşteri hizmetlerine iade eder, sizde isterse beğendiği başka bir modelden verirsiniz. ama perygamberlik böyle mi?
bir haber getirdiniz tanrıdan. bir kural koyulmuş. uymayanlar yanacak. bir kişinin çok işine gelen bu kural başka birisi için felaket olabilir. mesela zina. sekiz tane kızı olan biri direk en tepeye çıkarırken sizi ergenliğin en alevli yerindeki bir gencin isyanlarını nasıl savuşturacaksınız?
öyle bir çağda yaşıyorsunuz ki en gelişmiş iletişim aracı güvercin. tüm bilgilerin çok az kısmı yazılı olarak korunabiliyor. hadi hepsini aktardınız kağıtlara ilahi destek alıp, sizin o yazılı kaynaklarınıza ulaşamayanlar gidip birilerinden duyduklarınca yaşıyorlar dünyaya yaydığınız dini? sonra lafı kıçından anlayan biri yüzünden bir bakmışsınız yüzlerce insan saçma sapan ibadet ediyor. bunun hesabını bakkal ahmet'ten sormuyor elbette yaratıcı.
tabi bütün dezavantajlarına rağmen bir avantajı var ki onu da büyük toplantının yapıldığı yerde göreceğiz. aman ha kimin izinden gittiğinizi unutup yanlış kuyruğa girmeyin.
- (bkz: sözlükteki peygamberler)
(bkz: ben artık gelmeyecek diye biliyordum ama neyse)
- (bkz: peygamber olmanın avantajları)
(bkz: peygamber olmanın dezavantajları)
(peygamber olmak isyeyenlere tavsiyeler)*
(büyüyünce ben de sizin gibi peygamber olmak istiyorum)*(luto, 15.04.2008 00:35 ~ 16.04.2008 14:41)
- sorumuluk. büyük bir sorumluluk vardır omuzlarınızda. geleceği şekillendirecek, geçmişi algılanandan farklı anlamlandıracak bir sorumluluk.
- önyargılar.
|