görseller
peugeot 307 

belki ilginizi çeker
  1. · kaza
  2. · peugeot 206
  3. · valla biraz daha para biriktirince alıcam
  4. · 307
  5. · volkswagen golf
  6. · peugeot 206
  7. · chixculub
  8. · peugeot 308
  9. · türkiye de satılan coupe cabrio otomobiller
  10. · fiat panda
  11. · müziği her yerde serbest bırak (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının odaları
  2. · boylumlama
  3. · tanrıya inanmama sebepleri
  4. · sözlük yazarlarının mal varlıkları
  5. · yaran diyaloglar
  6. · 3 memeli hatun isteyen erkek
  7. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  8. · ne zaman gitti tren
  9. · michael schenker group

peugeot 307  

1. dış görünüş itibariyle sağlam görünmeyen araba. *
    (giberling, 13.03.2004 15:51 ~ 14.03.2004 02:41)
  2. 307cc modelinin fiyatı makul ise çok satacağı kesin olan araba.ilk kez dün kanlı canlı yolda gördüm ben de istedim
    (followmearound, 19.03.2004 00:01)
  3. peugeot 206 varken gereksiz yere uretilen araç... *
    (mhu, 19.03.2004 12:11)
  4. çin'de sedan modelinin üretimi başlamış olan otomobil.
    (wondrous, 19.03.2004 12:14)
  5. 2002 car of the year ünvanını taşıyan otomobil
    megane ve yeni golf ün piyasaya sürülmesiyle tahtı sarsılmıştır
    (com90, 19.03.2004 23:58)
  6. rivayete göre tasarımını bi itülünün yaptığı otomobil.
    (kahraman, 20.03.2004 14:00)
  7. yeni çıkan envy modeliyle gönlümde taht kuran güzel araç valla biraz daha para biriktirince alıcam
    (agust bocuu muittin, 29.04.2004 00:08)
  8. reklamı, şu ana kadar izlediğim reklamların en iyilerinden biri. (sonunda piyano düşmesi ve afişinin gelişigüzel asılışı çok ayarlıdır)
    (itulujune8, 24.12.2004 05:46)
  9. cc'sini yalayarak yıkayabileceğim araba...
    (nesseja, 24.12.2004 10:38)
  10. peugoet'nun çok ideal şık ve konforlu bir modeli
    (vinsanity, 24.12.2004 13:24)
  11. (gülümsün, 30.04.2005 18:53)
  12. (bilge tonyukuk, 08.12.2005 21:59)
  13. motor arıza lambası zırt pırt yanıp sönen ve bu konuda yetkili servislerinden yada genel müdürlüğünden tatminkar cevaplar alınamayan araba modeli.

uzun yoldaki yada şehir içindeki performansı, kullanımındaki rahatlık, ivmelenmesi, konforu sınıfındaki diğer otomobil sahiplerincede kabul görmüştür. virajlardaki denge problemi her ne kadar şöföre zaman zaman yoldan çıktık çıkacak hissi versede abartıldığı kadar fazla değildir ve kolay kolay savrulmaz yada yoldan çıkmaz. fren sisteminin periyodik bakımlardan daha sık aralıklarla kontrol ettirilmesinde fayda vardır.
    (just call me daydreamer, 28.08.2007 17:13)
  14. 2005 modelinin üretiminin tamamen bala göte olduğunu düşünmekte olduğum modeldir.
    arabayı 10.000 km deyken aldık ve bir yıldır kullanmaktayım.çok şükür ki bir yamuğunu görmedim daha.yalnız gerek peugeot forumlarında,gerekse arabayı servise götürdüğüm zamanlarda diğer 307 sahipleriyle yapmış olduğum sohbetlerde,bu sahiplerden bazılarının bu arabadan gerçekten bıktıklarına şahit oldum.diğer bir taraf ise,benim de dahil olduğum grup,
    arabadan gayet memnun.yani sahipleri kesin ve net bir biçimde iki gruba ayrılmakta.sonuç şudur ki almayı düşünüyorsanız eğer,gerçekten iki kere düşünün ve tanıdığınız birilerinden alın.servise götürüp kontrol ettirseniz bile arabayı,arabanın çürük grubuna dahil olması ihtimali var.
    arabanın her şeyinden eminsiniz ve aldınız.tavsiyem kesinlikle kasko yaptırtmanız.çünkü arabanın kasası alüminyumdan yapılmış ve bu herhangi bir kazada,allah göstermesin,arabaya çekiç vurduramayacağınız anlamına geliyor.ostim de çok iyi ustalar var alüminyuma da çekiç vurabilen,yalnız tabi ki diğer arabalarda olduğu gibi sonuç vermiyor.en temizi vurulan parçanın değiştirilmesi o yüzden.bu sebepten ötürü kasko yaptırmanızı iki kaza geçirmiş biri olarak tavsiye ediyorum.
    (hırbır, 04.07.2008 02:01 ~ 02:06)
  15. halk arasında çok yakıyor diye bilinen 1 depoyla (60 lt) sakin kullanımda 1000 km yol yapabilen ön camurlukların megan gibi esnek mazemeden yapılması sonucu teneke yakıştırılması yapılan sahibi olmayanların sürekli arıza veriyor diye kedi ciğer meselesini hatırlatan görünüşü küçük ama iç ve bagaj hacminin oldukça büyük ve rahat olduğu ve sadece benzinine dikkat edilmesi gereken ve benzinden kaynaklanan sorunlarda antipollution faul hatası veren araç.
    (infinity, 30.07.2008 02:27)
  16. sıfır kilometre aldığı aracı 14 kez arıza yapıp (galiba hep aynı arızaydı) hala bir çözüm bulunamayan bir vatandaşın en sonunda berserke bağlayıp aracının arkasına taktığı pankartla hatırlanmaktadır.

(görsel: yaran ilanlar/9814)
    (wondrous, 01.01.2009 18:06)
  17. önden çarpma şeklindeki kazalarda yolcularını korumak için kendini feda eden, gayet güvenli bir araç. bizzat yaşadım, oradan biliyorum. şimdi nasıl oldu derseniz; anlatacağım. saçma sapan bir kazayı okuyarak zaman kaybetmek istemeyen yazarlar, spoiler çakması kaza uyarısının bittiği yerden devam edebilir.

---kaza---

mevsimlerden kış. bursa'ya kar yağmış, 1 hafta da yerde kalmış o kar. babam güvenemiyor kendine, arabayı otoparkta bırakıp otobüsle işe gidiyor. bana da her gün bir şekilde araba lazım oluyor, alıyorum çıkıyorum. bütün ara sokaklar karla kaplı, ben bir de buzla sıvanmış uludağ yoluna falan çıkıyorum utanmadan. lastikler bildiğin 4 mevsim lastiği, zincir falan da yok. güveniyorum hem kendime, hem de arabaya. abs, esp, ebd, çekiş kontrol sistemi, ne ararsan var. üstüne benim usta şöförlüğümü de ekledin mi tamamdır, yollardaki en güvenli arabalardan biri de benim altımdaki oluyor haliyle. çoğu virajı kayarak dönüyoruz, zaten asıl tehlikeli olan da aracı kaydırmamaya çalışmak. sen daha en başında arabayı kaydırmaya başlayıp drift yapar gibi virajı aldığında, senden güvenlisi olmuyor.

gel gelelim, en iyi şöförü bile yanıltabilecek bir unsur vardır ki; o da gizli buz olayıdır. çoğu kişi bilmez bunu, onu gizli yapan faktörlerden biri de budur zaten. yola karşıdan bakılınca sadece ıslak gibi görünür, ama aslında orada buz kristalleri de vardır ve gerçek buz kadar olmasa da yine kaygandır. tam da karların eridiği zamanlarda ortaya çıkar, en tehlikeli anlarda yani. ben de 1 haftadır buz üstünde slow danslar yapmaktan fena halde sıkılmışım, karlar eridiği gibi basmışım gaza. derken bir s-virajına geldim. ben bekliyorum ki önce sağ, hemen ardından sol yapınca "belki" arabanın arkası biraz atar. ama daha viraj girişinde sağa kırdığım anda arabanın arkası öyle bir savruldu ki ben bile inanamadım. zaten ben ne olduğunu, direksiyonu sonuna kadar kontra yönüne kırıp da gaza abandıktan sonra idrak etmeye başlamıştım. ne yazık ki hayatımın hatasını yaparak o viraja büyük vitesle girmiştim, o yüzden gaza basmamın hiç bir anlamı kalmamıştı. araba yan yan giderken esp devreye girdi, sağa dönen virajda kaydığı için arabayı sağa doğru çekmeye başladı. yalnız bir sorun vardı, artık yol sola dönüyordu ve ben büyük bir hızla yol kenarındaki koca koca billboard'ların, uzun ve keskin metal ayaklarına doğru gidiyordum. dahası, artık hiç bir kaçış yolum kalmamıştı.

arabanın burnu billboard'lara yönelik halde, yengeç misali yan yan yola devam ederken o devasa direklerin bana gittikçe yaklaştığını fark ettim. bir tanesi önümde soldan sağa doğru geçti gitti, ikincisi biraz daha yakındı, üçüncüsüne temas edeceğimi anladığımda içimden "gitti ön tampon, babam beni sikecek" diye geçirdim. o sırada farkında olmadığım şey; o panik anında zamanın benim için çok yavaş aktığıydı. meğersem direklere çok daha hızlı yaklaşıyormuşum. tam çarpma anını göremedim, çünkü önümde pat diye hava yastıkları açılmıştı. hava yastığı da güzel bir şey bu arada, yumuşacık. yalnız onların arasından dışarıyı görmek biraz zor oluyor. sadece başınızı yukarı kaldırıp gökyüzünü görebiliyorsunuz, o kadar. gerçi benim önümü göremememde motor kaputunun araya girmesinin de etkisi vardı da, neyse. sonuç itibariyle arabanın kendi etrafında dönüşünü bir süre seyrettim ve sonunda durduk.

---kaza---

burnu %70 oranında parçalanmış arabanın iç mekanında, açılmış hava yastıkları dışında bir değişiklik yoktu. elektronik sistemler olduğu gibi çalışır vaziyetteydi, ekranda bir takım uyarılar vardı ve dörtlü flaşörler çalışıyordu. camları kapatıp kapıları kilitledim ve arabanın burnuna baktım. motor bloğu olduğu gibi açıktaydı, yerlere motor yağı ve radyatör suyu akıyordu. ön tekerlekler çok garip açılarla duruyordu. yolun her tarafına parçalar saçılmıştı. sevindirici olan tek şey, ön cam da dahil olmak üzere yolcu kafesini oluşturan hiç bir parçada en ufak bir hasar oluşmamasıydı. aracın aldığı darbenin bütün enerjisini öndeki parçalar emmişti ve güvenlik kafesi tamamen sağlam kalmıştı. haliyle bende de en ufak bir hasar yoktu.

nitekim, peugeot 307 bir kaza anında yolcularının can güvenliği için kendisini nasıl da kahramanca feda ettiğini başarıyla kanıtlamış oldu. kasko da görevini yaptı ve sanki arabayı tertemiz satmışız gibi, 2. el bedelini çatır çatır ödedi. üstüne çok küçük bir fark koyarak, başka bir 307'yi 2. el aldık. şimdi yine güvenle yolumuza devam ediyoruz işte...

not: yukarıdaki kaza anında arabada yalnızdım, emniyet kemerim takılıydı ve çarptığım şey de bir billboard direğiydi. bu kazadan sağlam çıkmış olmam demek değildir ki bir peugeot 307, hatta herhangi bir araba hızlı kullanıldığında kaza yapsanız bile kimsenin canına bir zarar gelmeyecek. açık açık söyleyeyim, ben çok ucuz yırttım bu kazadan. o günden sonra da asla eskisi kadar manyakça araba kullanmadım. ama sen sevgili okur, o kadar ucuz yırtamayabilirsin. her şeyden önce adam gibi kullanmak, her an uyanık olmak, ayrıca emniyet kemerini de mutlaka takmak gerekiyor...
    (janny, 16.05.2009 13:42)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook