görseller
peugeot 

belki ilginizi çeker
  1. · murat günak
  2. · 406 coupe
  3. · pug 106 gti
  4. · iso 16949
  5. · peugeot 406
  6. · otomobil her zaman böyle keyif vermeli
  7. · çocukken korkulan şeyler
  8. · yahudi mercedesi
  9. · fransız arabaları
  10. · 5 inci peugeot tasarım yarışması
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · yaran diyaloglar
  3. · aklidengegorecelibikavramdir
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · yılmaz özdil
  6. · uludağ sözlük
  7. · ugg
  8. · do as i say not as i do
  9. · sancak ı şerif

peugeot  

sayfa  / 2
  1. cizgileri gerçekten alımlı olan bir otomobil markası,
    106 serisi gençlik serisidir, 205-206 böyle orta klasman sportif arabalardır, 305-306-307 sportif aile arabalarıdır, 405-406 ve yeni çıkmış olan 407 sedan aile arabalarıdır, 607 ise böyle bayaa sağlam bir işadamı arabasıdır..
    hatta 307 nin cizgi tasarımlarında bir türk çalışmıştır..*
    (zeus, 06.03.2004 02:25)
  2. murat günak'ın 206 dizaynı ile batmaktan kurtulan firma.
    (kornish, 06.03.2004 04:59)
  3. fransız araba markası pejo dıe dııl pöjo dıe okunur
    (athelas, 13.03.2004 00:10)
  4. (bkz. 406 coupe)
    (stocky2001, 15.06.2004 13:43 ~ 22.11.2004 15:58)
  5. kaliteli reklamları olan otomobil firması..
    (zeus, 01.07.2004 16:26)
  6. citroen'lerin motorlarını da üretir bunlar. hatta rivayet odur ki xsara motoru 306 motoruyla aynıymış...
    (wondrous, 01.07.2004 16:32)
  7. taksi filmiyle karizmasını katlamış olan yurdum bagdat caddesi gencini heyecanlandıran araç. modifiye ile kendinden geçmektedir.
    (darth vader, 09.11.2004 17:28)
  8. dizaynı güzel olan fakat işçilik ve motor bakımından sınıfta kalan bir otomobil. ayrıca 206 serisinde çok sert tutulan süspansiyonlar mermer döşeli bir yolda ilerlerken bile arabanın salınım yapmasına neden olur. tüm modellerini sayıyla belirler. ilk rakam arabanın büyüklüğünü, son rakam ise serinin kaçıncı otomobili olduğunu gösterir. 0 hakkında çeşitli söylentiler vardır.
    (toxicalien, 26.11.2004 15:31)
  9. citroen'le beraber psa group'u oluşturan firma.
    (steinmetz, 19.02.2005 02:21)
  10. yaptığı otomobillerde güvenlik olayına fazla önem vermediği için gözümde biraz değer yitirmiş bir markadır..nitekim çizgileri gerçekten güzeldir, göze hitap ederler, dış modifiyeye uygun aletlerdir ama sorunludurlar..bu sorunları pek bir açığa çıkmaz, nitekim örnek olarak otomobil ile haşır neşir olanlar 307'lerdeki belalı arka cam sorunu bilmektedir.. istisnalar da kaideyi bozmuyor ama böyle bir sorun mevcut..ayrıca yine kendi klasmanları ile karşılaştırılacak olunursa; peugeot'ların ön kaporta koruması motoru taşıyan demir barlar dışında tamamen plastikten yapılmadır..aynı paraya da alınabilecek bir eski kasa volkswagen golf ile karşılaştırılmasını öneririm..sonuçta bir arabaya bindiğiniz zaman size sağlam bir güven duygusu vermesi gerekir..hız yaparken altınızdaki makineye güvenmeniz gerekmektedir..üzülerek söylemek zorundayım ama çocukluk aşkım olan peugeot'lardayken böyle bir güven duygusuna sahip olamıyorum..
    (zeus, 19.09.2005 13:47)
  11. model isimleri otel kapı numaralarını andıran fransız arabası.. yani aslında şunu anlatmak istemektedir: "arabalarımız aynı otel odaları gibi geçicidir.. öyle uzun seneler kullanmayı sakın ha planlamayın.. tek kullanımlık arabalar üretiriz biz.." gibi..
    gerçekten de çok kalitesiz arabalar yapar.. ufacık bir kazada büyük hasar görebilir.. öyle ki, araba önden çarpar arka tamponu filan kırılır yani.. *
    bir de çok sık arıza yapar.. herkesin hafızasında yol kenarında arıza yapmış bir peugeot vardır.. aslında bu arıza problemi tüm fransız arabaları için geçerli..
    zamanında dinlediğim bay-j bu konuda şöyle demişti: "tour de france, yine büyük bir heyeacanla başladı.. işin ilginç yanı bisiklet yarışları her ülkede yapılır ancak fransa'da daha çok tutulur.. sebep?
    hiç fransız arabasına bindiniz mi?"
    (cellman, 24.06.2006 01:07)
  12. logosu;

peugeot'un asli işi testere ve testere levhaları. bir aslan gibi "güçlü" sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemini fransızlar, daha sonra ürettikleri arabalarda da kullanmaya başladı.

kaynak : turkyouth e dergisi "arabalar"
    (guenhwyvar, 21.10.2006 11:46)
  13. kasko fiyatları çok yüksek çıkan marka. kaza riski yüksek görülmekte, hedef kitlesinin yaş ortalaması nedeni ile.
    (windermere, 24.10.2006 16:06)
  14. en son 207 reklamında çiftleşen uğur böceklerini kullanarak araba-cinsellik ilişkisini kuran otomobil firması.reklamda bir 207'nin içine giren erkek ve dişi uğur böcekleri tutkulu bir şekilde çocuk yapma eylemi gerçekleştirmekte ve titanik filmindeki arabada sevişme sahnesi benzeri cam-buhar efektli görüntülerle birlikte araba dışarıdan bakanların şaşkın bakışları eşliğinde tempolu olarak sallanmaktadır.reklamın sonunda bu arabada sevişmek şajanedir mesajını veren tutkuları hareketlendirir benzeri bir slogan çıkmaktadır.belki kapı kollarında prezarvatif bölmecikleri de vardır,bilinmez.
    (kanlıtakip, 15.01.2007 01:18)
  15. dünyada aylar önce ve şu aralarda türkiye televizyon kanallarında yer alan 207 reklamları ile dikkatleri üzerine çeken, fransız markası.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (kubilay, 16.01.2007 18:20)
  16. yahudi mercedesi.
    (gulersem, 16.03.2007 09:51 ~ 11:29)
  17. 1812 yılında kurula peugeot 1885 yılında bisiklet, 1889 yılında otomobil üretmeye başladı.
    "bir peugeot sürmemiş olsanızda, peugeot'nun keşiflerinden birini kullanmış olmanız muhtemel:
    biber değirmeni. 1842'de keşfedilen değirmen o kadar işlevseldi ki, günümüze gelene dek hiç değişmedi."
    (quistis, 19.02.2008 13:33)
  18. lise zamanlarımda yeni çıkan 307 cc'yi sokaklarda uzunca bir süre göremeyeceğimizden sırf daha yakından görebilmek adına ben ve birkaç arkadaşıma okulu kırdırıp autoshowa sürükleyen araba markası. bunca yıl hayranlıkla seyrettim bu markanın modellerini, o ne muhteşem tasarımlar, o ne can alıcı çizgilerdi.
    lakin nasıl oluyor da en güvenilir otomobil ödülü alabiliyor anlamıyorum, benim bildiğim peugeotlar o tasarımlarının güzelliğine rağmen kaza esnasında teneke gibi en kolay büzüşen, en rahat parçalanan arabalardandı, nasıl oluyor da bir anda bu denli ödül alacak seviyeye gelebildi anlamıyorum.
    (ness, 07.03.2008 19:05)
  19. aktif iriyıl isimli bayiden aldığım, aldıktan bir saat sonra pişman olduğum, takastaki arabamın satis belgelerini 1 aydan fazla zamanda göndermeyen, anlaşmamıza uymayan, halen takastaki aracımda bana vereceklerin söz verdikleri arac takip sistemini vermeyen( nerdeyse 2 ay oldu ), arabayı satıp parayı aldığı andan itibaren artık telefonlara çıkmayan, aradığınızda müşterim var diye sizi tersleyen, hiç bir konuda satış sonrası hizmet vermeyen araba firması. yepyeni arabanızın keyfini sürmenize asla izin vermeyen, satış sonrası servis, müşteri ilişkilerinden habersiz saçma sapan bir firma.
    ilk fırsatta elimden çıkaracağım ve bir daha asla almayacagım, kullanmayacagım araba markası. hatta elimden çıkarırken eger maddi durumum musait olursa basın toplantısı ile önce arabanın üstüne işeyip sonra da yakmayı planladığım, ancak bunu yaparsam bana verdikleri üzüntüden bir nebze olsun kurtulabileceğimi düşündüğüm ve hayatımın geri kalanında çevremdeki herkese kötüleyeceğim, kimsenin almasına izin vermeyeceğim iğrençlik abidesi.
    (homongolos, 26.07.2008 00:51)
  20. kısaca pug. bunun nedenini de şuna bağlıyorum, orta bir fransızca kitabımı açıp bakınca görüyorum ki p, u ve g harflerinin okunuşu pe-y-je bu da peugeot'un okunuşuna eşdeğer. böylece aklımızda soru işareti de kalmıyor, süper..
    (cuore sportivo, 26.07.2008 00:56)
  21. kulaktan dolma
    bu arabaların ilk modellerinde arabayı çalıştırmak için önce arabanın önündeki bir kolu çevirmeniz gerekiyordu. şimdi yaşasın marş motoru tabi. sonra bu firmada çalışanlar o dönen -şimdi hayali olarak tabi- kolu araba büyüklüğü ve serinin kaçıncı arabası olduğuna göre verilen rakamın arasına bir adet 0 olarak yerleştirmişler ki modeller hep 403 206 301 falan olmuş. ustalara saygı bir nevi.
    (ghujka, 27.07.2008 16:56)
  22. otomobil ile birlikte 103 star, 105 cobra gibi modellere sahip motosiklet markasıdır..
    (lucubrator, 03.08.2008 00:49)
  23. arabalardan anlamam ama bunların bütün modellerini nerde görsem tanırım. yasal bir zorunluluğu varmış gibi hepsinin plakası modeliyle aynı oluyor; 207, 307, 407 gibi... eğer bunlar doluysa 2007'ler 3007'ler veriliyor almayanı da yatırıp bi güzel dövüyorlar herhal.
    (sungerbob, 30.01.2009 22:34)
  24. (bkz: pug 106 gti)
    (elpinoras, 30.01.2009 22:35)
  25. yirim ben yirim bu arabayı...
    (mitchellnetravali, 17.03.2009 15:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil