petito   

adana çık aradan

1. sütlü çikolata üstüne bitter ve beyaz çikolatadan oluşan bir ayıcık bulunan küçük eti ürünü.
    genelde kasa önlerinde bulunur..ama küçümsenmeyecek bir lezzete sahiptir..
    (absinthe, 06.03.2006 00:09)
  2. bazenleri 2-3 arkadaş birleşip kutuya(24 adet) girdiğimiz, yendikçe yenesi gelen mükemmeli bir çikolata. okula gitmemin sebeplerinden..
    (bkz: petitomania)
    (amniah, 16.02.2007 22:51)
  3. bir ayıcıktan ve bir çikolatadan daha fazlası
    bir yandan yemeye kıyamaz diğer yandan yemelere doyamazsınız
    ağzınızda tadı dağılsın istersiniz
    ve hiç bitmesin
    bitter, beyaz ve sütlü çikolata tam kıvamında ve eşsiz bir uyumla bir araya gelmiştir
    ilk çıktığı vakitler eskişehirdeki fabrika satış mağazası dışında başka yerde bulamadığım, eskişehire her gittiğimde kutuyla aldım ya da eskişehir'den her gelene aldırttığım çikolata.
    kılık değiştirmiş yani paketi değişmiş ama benden kaçmaz tanıdım, aldım yedim ama onu yemek yemekten daha fazlası, bir keyif.
    (zuppettin, 03.02.2008 00:22)
  4. canı çikolata cekip de az parası olanlar için birebir olan çikolata (bkz: yatılı çikolatası)
    (myster, 05.11.2008 19:07)
  5. diyet yapan insanlar için birebir çikolata. çikolatanın o doyurucu tadı ve küçük olmasından kaynaklı olarak "ayyy diyetimi bozdum" şimdi denemez. hem kalorisi de azdır.
    (bana bir nick bulun, 05.11.2008 19:23)
  6. kahveye tat katan, eşlik eden sevimli çikolata. eti'den.

kimi bünyeler alternatif yeme şekilleri geliştirir. dıştan içe sözgelimi, tabi ki simetrik olarak; bu yönüyle de, cüssesiyle de, fiyatıyla da eti puf'u çağrıştırır.
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 05.11.2008 19:26 ~ 19:29)