kanada'da ontario eyaletinde toronto'nun 100 km uzaklıkta kitchener-waterloo yakınlarında küçük bir yerleşim yeri. gitmeden önce ruslar kurmuş herhalde diye düşünüyordum ama hiç rus görmedim.
cümleleri buram buram kayser sozer kokan, belki de, kayser sozer'in en sevilmeyenlerini felsefesi haline getirmiş beşinci nesil yazar. ayar vermeler, yazının sonuna doğru hızını alamayıp okuyucuyu kovmalar filan tümden aynı. fakat, kayser' e has süslemeleri göremedik kendisinde. hatta resmen ve apaçık, zorlanıyor gibi. lise yıllarında, piçe bağlamış bir gencin hikaye denemelerini okuyormuşsunuz hissi veriyor. bu hayal gücüyle * yakında daha özgün olabileceğine inanıyorum.
kızlara takmış yeni sözlük yazarı. anladığım kadarıyla fena kuyruk acısı var kızlardan yana. hayır o değil de bi seri eksi oy veren vardı canı sıkılan?!?
üslubunda ve yazdığı yazıların içeriğinde hiç bir zeka ve beceri izi göremediğim 5. nesil yazar. bu yeteneksizliğine rağmen, süper cümleler kurduğunu sanmasıyla ve uzun giriler yazma cesaretiyle bir fatih terim özgüvenine sahip olduğunu düşünüyor, takdir ediyorum.
kendisine "hayvan terli" diye seslendiğim yazar. alter ego'lar için yaratıcılığın bir miktar konuşturulması suretiyle daha yenilikçi kılıflar bulunması lazım artık.
5. nesil yalancı yazar.
şöyle ki; kayser sozer i taklit etmediğini söylerken bile onun üslubunu kullanıyor.
ayrıca sözlüğe üye olan biri,bu sözlüğü takip etmiş demektir.
sözlüğü takip eden biriyse kayser sozer i kesinlikle tanır.
bence kayser sozerin birebir kendisidir. sözlükteki popüleritesini arttırmak için yeni bir eğlence bulmuş olabilir kendine. tarzını değiştirmeyip üslubunu hafiften amatörleştirerek bir çakma kayser yaratmıştır.
(bkz: olur mu olur)
yazılarında bkz kullanmayın işiniz burda yazı yazıp bizi eğlendirmek şeklinde yorumlar yapsa da kendi girilerinde hiçbir eğlendirici yan bulamadığım, sözlükte ona buna laf söyleyen bir şeyden memnun kalmayan görüntüsü çizmeye çalışmaktan başka bir katkısını göremediğim en gereksiz yazar.
efendi efendi yorum yapmaktansa sokak ağzını tercih eden, insanları önce kategorize edip sonra hakaret eden, muhtemelen 'acaba yine eksilendi mi girilerim,hey yaşasın kötülük' modunda şahsım butonunu en sevilmeyen eserleri için eskiten, hakaret içeren konuşmaların daha etkili olacağını düşünecek kadar olgunlaşmış, ben böyleyim böyle yazarım diyecek kadar çaldığı minarenin kılıfını hazırlamış yazardır. muhtemelen bütün amacı insanları sinirlendirmektir bi yerden yakalayıp, deniz baykal gibi herkesi kendinden nefret ettirerek parti lideri olmak istiyordur belki de.kim bilir?
1 yılı aşkındır şu sözlükteyim bir allahın kuluna bu minval bir nickaltı girmişliğim yoktur.
tüm sözlük ahalisi af buyurursa naçizane tanımıma geçeyim: bok gibi yazan yazar.
fikirlerini beğenmeyebilirim, tespitlerini çocukça ve hatta ahmakça bulabilirim lakin o fikirlerin ifade ediliş tarzı bile amdan götten tespitlere giri değeri(bakın yazı demiyorum sadece giri değeri) katabilir. (bkz: kayser sozer)
lakin bu kadar bayağı fikir beyanına ve bu kadar kalitesiz türkçe kullanımına daha önce hiç şahit olmamıştım. özgüven sıçmak deyiminin hakkı bu denli verilebilirdi.
hayal gücü sınırsız olan yazar,kızlara çamur atıp şöyle düşünüyordur diye tahmin ediyorum,''ben şu kızları alayım yerden yere vurayım saçlarında ki tokadan götünde ki bokuna kadar aşağılayım onları onlarda bana mesaj atsınlar yazışalım kaynaşalım''gereksiz tespitler adamı sözlüğün en sevilmeyenleri listesinde gönüllerin ilk 10'u
kayser sozer taklidi ya da kimsenin taklidi olmaması hiçbir şeyi değiştirmiyor. bunların hangisi doğru olursa olsun yazdıkları bi boka benzemiyor.
not: haftanın en beğenilenlerine girince sildim ben bu giriyi. aynısını başkası da sövmüş zaten. tamamen gitmesine de gönlüm elvermedi. adamdan nefret etmişsiniz ama oylamayın tabi yeniden. bi daha haftanın en beğenilenlerine sokup paradoks yaratmayın. dr emmett l brown olsa uzay-zamanı kırmanın alemi yok derdi şimdi. demez miydi yoksa? kararsız kaldım bi an.