dil ve tarih kulübü (topluluğu)üyesi nadide insanların birçok şeyden fedakarlık ederek hazırladığıııııııııı,
her sayfası itina ile okunaaaaaaaaaaan,
bir sonraki sayısı merakla bekleneeeeeeeeeeen,
çıktığı gün tüm yurt ve yabancı temsilciliklerde bayram havası estireeeeeeeeeeen,
dergi ötesi varlııııııık!!!
bu gün 2. sayısı sevgili aşkböceğimiz tarafından şahsıma hediye edilmiş olup, üzerine emeği geçenlere çokça saygı sunulası dil, tarih ve kültür dergisi.
birileri emeğe saygıdan soz edip saygısızlık yapmıs...elemanlar cıkarmıs helal olsun.onlar en azından karsıt gorusleri yayınlarız deyip harbi adam olduklarını gostermişle..... birileri gibi despot davranıs sergileyip kafanı da ucurabilirlerdi...arının petekleri... mukemmel 2. sayı ile alkışı hak ediyonuz
şimdi zamanında yazılmış lakin bir gereklilik mi zorunluluk mu olduğu ya anlatılamamış ya anlaşılamamış şöyle bir şey vardır: (bkz: vuku bulanlar/@280661)
işte bugün de bir yıl geride kaldı dostlar. ve fakat sözlükte neyin nasıl olması gerektiğine karar vermede sorunlar var, türlü tuhaflıklar, gizemler var. (ara: gazetesi)
hürriyet diye bir şey var misal ve hk. onlarca entry girilebiliyor. fakat hürriyet gazetesi diye de başlık yok. "neden lan? karışmasınlar, neden aynı başlıkta inceleniyor ki? heha! mal bunlar mal!" diyenler olacak elbet. adamlar altı yıl olmuş adam edememişler sözlüğü, bir yıl da bir şey mi ki? http://sozluk.sourtimes.org/...
ilk sayısına anca bugün işletme fakültesi'nde şans eseri ulaştığım ve bu şansa çocuklar gibi sevindiğim dergi. daha çok kişi okumalı, öğrenmeli, kayıtsız kalmamalı..
yazarları üçüncü sayıda türkçe üzerine yoğunlaştıktan sonra dördüncü sayıda da tarih konularına, (gündemde yoğun bir şekilde yer almasından dolayı olsa gerek) özellikle de ermeniler ve tehcir yasası gibi konulara ağırlık vermiş olan dergi. bu konuda kulaktan dolma bilgilerle konuşmak istemeyenlerin okuması, hiçbişey bilmeden atıp tutanların da gözüne sokulması tavsiye edilir.
artık nedense (gerçi biliyorum ben neden olanları) çatır çatır ülkü ocakları dergisi.itü ile alakası falan yok bence.
edit: yanlış anlaşılma olmasın,birebir ülkü ocakları dergisi demiyorum.ancak istanbul'daki bir ülkü ocağı bu güzel dergiyi etkisi altına almaya çalışmakta.
itü dtk yayını olduğu için çatır çatır itülü olan dergi*. ayrıca her görüşten itü öğrencisine "yazı gönderin" çağrısı yapmaktan yazı işleri mensuplarının dilinde tüy bitmiş olan dergi.
yönetim tarafından desteklenmesi bir skandal olan, gizliden gizliye ülkücülük propagandası yapan dergi. her sayısında ötüken neşriyat'tan bir kitap tanıtmış olması da ayrı bir güzeldir. dilin türkçeleşmesi çabasında olup ağır osmanlıca kelimelerin kullanılması ayrıca dikkat çekicidir. derginin dili türkçe değil türk-islam sentezi adı verilen bir ideolojini takipçisi olanların yani ülkücülerin dilidir.
(bkz: @408706)
(bkz: @408687)
(bkz: @408692)
(bkz: @408744)
(bkz: @411165)