pesdacui 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. ikide bir kürt kimliğini ortaya atan.yazılan her yorumuna karşılık veren insan. ahanda buna da vermiş
    (legionturk, 30.05.2004 23:16 ~ 23:41)

2. kendi hakkında girdiği girilerle beni benden çalan yazar.bir nevi heman, darkwing duck falan sanırım.
    (katil sincap, 31.05.2004 23:28 ~ 01.06.2004 18:37)
  3. "bir kişiyi onlarca kişi sevmiyorsa o kişi suçu kendinde aramalıdır"
    sözünden bihaber olan yazar.*
    (where is my mind, 31.05.2004 23:50)
  4. (bkz. wondrous yetiş sözlüğü sikiyorlar)
    (legionturk, 01.06.2004 00:04)
  5. nick altı girilerin şahı padişahı. bi insanın yazdıklarıyla yaptıkları bu denli farklı olabilir
    (hepten aykırı, 01.06.2004 18:07)
  6. en sevilmeyen eserlerine baktığımda sözlüğün haline acımama sebep olmuş yazar..bu sebep oluş benim için çok kayda değer bir olaydır..şüphesiz ki aynı görüşteyiz,şüphesiz ki bana verilen eksi oylar da aynı tarzda..zaten eksi oy verilen girilere baktığımız zaman,olaylara ve kişilere ideoloji gözü ile değil,insan gözüyle baktığı apaçık ortadadır..

eğer insan olmak ile sözlük yazarı olmak arasında bir fark var ise,ben insan olmayı tercih ederim,kimse de gocunmasın...
    (close2death, 13.07.2004 04:28)
  7. "baba nooldu sustun" deyince çok utandım kendimden..böyleyiz işte babacan..arada heyheylenip arada susuyoruz..ne bileyim..
    (close2death, 02.11.2004 00:01)
  8. sabancı 215'in altıncı elemanı ilan edilen şahıs.(215/6) odaya telefonla katılmakta *ve ortada dönen her muhabbetten haberi olmaktadır. bütün erkeklerin arayı kurup sabancı sırlarını öğrenmesi gereken arkadaşımızdır kendileri. bu giriden sonra vay haline diyorum. çünkü sabancı yani... üzgünüm arkadaşım peşinde bundan sonra bir itü ordusuyla dolaşacaksın. kimbilir belki de iyi olur senin için.
    (posforanj, 07.11.2004 17:51 ~ 17:53)
  9. aslında yanlış anlaşılması her zaman muhtemel olan insan , kürtçülük de değil anlamış olduğum kadarıyla bu zatın kavgası , sadece karşı olmak , hepten karşı olmak.

(bkz: karşıyız karşı herşeye karşı)
    (skuba, 07.11.2004 18:21 ~ 18:21)
  10. !:(...ders: gelişim ve öğrenme. gelişiyoruz...)!:

bu değerli sözlük yazarını tanımamın temeli çok çok eski yıllara dayanıyor. daha ağzımız süt kokarken uzaktan uzaktan tanımışız birbirimizi de farkında değilmişiz. sonra da hayat düğümlerini kurmuş önümüze çekilmiş bir kenara çapraz yazgıları izlemeye... yıllar sonra tekrar karşılaşmışız *
    bir çok şey paylaşılıyor, zaman... yaşanmışlıklar...
    ama hepsi de dolu dolu...
    son zamanlarda hayal kurma konusunda ki başarısız vakitlerden sonra kendisi bir
    ilah olmuştur... boğaza, yeşillere, mavi gökyüzünün binbir tonuna, deniz kokusuna, ince belli bardakta üşüyerek çay içmeye, kaleleri fethetmeye, küçük şehirleri büyütmeye kadar geniş bir dünya düşünün ki...

kendisi teknik derslerin yanı sıra gelişim ve öğrenme gibi eğitim derside almaktadır.
    *. arada derslere radyasyon dalgalarıyla katılmaktadır.

sabancı kız yurdunda kalan ilk erkek sıfatıyla da tarihe adını altın harflerle kazımıştır.
    * 215 numaralı odanın 6. elemanı olarak ilan edilmiştir. imzası her gece atılmaktadır.

kendisini hakk yoluna getireceğime dair tüm sözlük halkı önünde yemin ediyorum.
    *

ruhundaki bin bir ışıkla yaşaması ve tarifsiz sayılarca ışığa kavuşması dileğiyle... *
    (kerrigan, 10.11.2004 23:09)
  11. bugün sözlük vasıtası ile tanıştığım ve sözlükte yalnız değilim hissini duymamı sağlamış olan yazar.
    (gelecegim, 15.12.2004 01:26)
  12. bilmiyorum hangi girisine yazdığım helal yorumu ile başladı muhabbetimiz.ya da bilmiyorum nedir kendisini artık bu kadar kaale almamı sağlayan.aslında slm nbr ya nasılsın dediğim yazarlardandı sonra bir baktım o da burkulmuş ben de bilirkişi modunda bişiler anlattım ve ortak noktayı bulduk.sanırsam aşk acısıdır sadece insanların gerçekten birbirini anlamasına olanak sağlayan.ne demişler zaman herşeyin ilacı.kesinlikle ilacı.haricinde gerçekten kayda deger insanlardan ki bilmem kime göre neye göre bu fikrim yanlış.yine de ne derler hep iyi ki tanımışım.işteeeeeee...
    (pudra, 28.12.2004 20:21 ~ 20:30)
  13. tunceli'den döner dönmez buluşup içeceğimiz kişi..kardeş ötesi..malumunuz yakında askere gidiyorum,askerden döner dönmez ise bu kişiyi kolundan tuttuğum gibi tunceli'ye götüreceğim..kafayı cilalasın biraz memlekette..değil mi ama yani?..
    (close2death, 08.01.2005 10:48 ~ 04.02.2005 15:21)
  14. saçma sapan konuşmalarımla,anlamsız umutsuzluklarımla birgününü mahvettiğim dost.üzgünüm kardeş.sen bana bakma.
    (headfucker, 08.02.2005 14:53)
  15. "abi hayat anlamsız","abi ölmek istiyorum","abi şöyleyim","abi böyleyim" gibi konuşmalarla canımı sıkan adam..ölmek değil dayak istiyor bu bence..kendisi anlattıkları dolayısıyla ölmek istiyorsa,benim 10 defa ölmem gerekli o zaman?..yaşa be oğlum..nasıl bi devrimci ruhu var sende..
    (close2death, 08.02.2005 14:56)
  16. deli deli kulakları küpesiz bir yazar
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 23.02.2005 19:00)
  17. düşünceye tahammülsüzlüğün ve saygısızlığın binbir türüne maruz kalıp hala sözlükte yazmaya devam eden sabır küpü insan. ona saldıranların düzeysizliği ve hayvanlığı midemi kaldırmaktadır.
    (gelecegim, 26.02.2005 16:28)
  18. saldırıların binbir türüne maruz kalmasına rağmen inanılmaz sabır gösteren insan..her zaman yanındayımdır.
    (close2death, 26.02.2005 16:30)
  19. yeri geldiğinde bir kardeş,yeri geldiğinde can ciğer bir dost,yeri geldiğinde menüsü fransız mutfağına taş çıkartacak bir türk lokantası,yeri geldiğinde nişantaşı'nda bir otopark görevlisi,yeri geldiğinde bir kaybeden,yeri geldiğinde bulan,yeri geldiğinde yerinde duran,yeri geldiğinde duramayan,yeri geldiğinde bir sokak lambası,yeri geldiğinde bir projektör,yeri geldiğinde bir kadeh sahte rakı,yeri geldiğinde bir geyik uzmanı,yeri geldiğinde dünyayı kurtaran adam, yeri geldiğinde "break! break! arkadaş arıyorum" şeklinde telsiz iletişimi kuran,yeri geldiğinde acılı bir baba,yeri geldiğinde 80'li yılların popstarı,yeri geldiğinde fotoğraf makinesi uzmanı,yeri geldiğinde bir umut insanı..

ama en önemlisi dosttan öte..
    (close2death, 05.03.2005 19:33)
  20. close2death ve gelecegim le birlikte şu mekanda en çok değer verdiğim insan.neden bilmiyorum.kim ki bu..bilmiyorum.bir yüzünü gördüm bir görmedim.bi elektronik kantininde bir kütüphane önünde ayaküstü muhabbetler.oturamadık konuşamadık.ders programları girdi aramıza ve bazen benim tiyatro çalışmalarım..
    (bkz: yılmaz erdoğan).devrimci dost.ama nereden?bilmiyorum...
    (ucurtma, 12.03.2005 12:20 ~ 12:28)
  21. sözlükten kendi isteği ayrılan bir arı*. 1331 tane giri girmiş, bir simetri hastası için güzel bir rakamdır. son girsi, nick altına girilen 31. giri
    ayın 13 de, saat 00:31'de. son olarak uçmasına rağmen bu 2 yazısının kalmasını istemiştir;

13. "hiç bir yere hiç bir kültüre ait olmama; boşluğun, beyazın özgürlüğünü yaşayabilme." "ne kökenimi ne bedenimi temsil ediyorum, hiçbir ülkeyi, hiçbir dili, hiçbir kültürü temsil etmiyorum. nerede olursa kendime yer açarım"
    beni bağlayıcı her türden otoriteye karşıyım. bana benden önce yazılmış tüm sıfatları reddediyorum. hiçbir din, dil, ırk, ordu, kavim veya grubun temsilcisi, mensubu değilim. genel ahlak kurallarının tümüne eleştirisel gözle bakıyorum. lakin özgür iradem önceden kabul edilmiş herhangi bir ahlak kuralının gerekliliğine inanırsa ahlakımı o yönde terbiye etmeyi ise bir ödev olarak görürüm.
    ve hiçbir ahlak kuralının daimi kalıcı olmayacağına inanıyorum. mevcut şartlar içinde neye inanıyorsam onun için mücadele ediyorum. ama şartlar ve durumlar değişirse kavgamında değişeceğini biliyorum.
    hayat zamanın sürekli bir fonksiyonu olduğu için ona direnmektense içinde yüzmeyi tercih ediyorum yüzerken de kalıpları yıkmayı istiyorum
    (pesdacui, 07.11.2004 18:19)
    @252925

31. bugün azureel ya da wondrous'la görüşüp kendi kendini ihma edecek olan yazardır.
    sabrın da bir sonu vardır anlayışın da der en son söz olarak
    ani bir karar oldu ama bu sözlük kitlesini kendisine yakıştıramadı o kadar. dostlar edindi burda onları çok sevdi. daimi kalacak onlardır hayatında. sözlükte yaşadığı kötü anları unutacaktır. ha bir de sözülkteki ahmakları da adam etmek için harcadığı çabayı gerekirse gerektiği her yerde tekrarlayacaktır.
    aşağıda yazılı olan tüm kankalarının gözlerinden öper. onlarla gerçekten çok güzel zaman geçirdi burda. azur sen kankam deilsin ama seninde gözlerinde öpüyorum (keşke mod olmasaydın...swh)
    allah kızlara güvenseydi zar koymazdı
    bira ve kahve
    close2death
    gelecegim
    headfucker
    kerrigan
    posforanj
    pudra
    ravioli
    rotten
    sarhos ejderha
    the weakest link
    toumai
    ucurtma
    whisper
    wise
    zoe
    (bkz: bu da böyle biter)
    (bkz: son giri üzücü oluyomuş be)
    (pesdacui, 13.03.2005 00:31)
    @350898
    (azureel, 13.03.2005 13:26)
  22. gidişiyle beni yasa boğan bugün tesadüf eseri kendisinden öğrendiğim ayrılığını sonuna kadar haklı bulduğum dostum.o doğrusunu bilir..herkes için en iyisi belki de.
    (ucurtma, 14.03.2005 22:25)
  23. sözlükteki seviyesiz insanların bezdirdiği kafasına çok takan sevgili dostumuz. elbet gene gelecek meydan boş değil. umarım...
    (gelecegim, 14.03.2005 22:43)
  24. hiç düşünmeden verdiği kararla bizi üzmüş insan.
    (close2death, 18.03.2005 13:31)
  25. dün gece öğrendim ki, yokluğumda sözlüğü bir hışımla 1000'in üzerinde girisiyle terki diyar eylemiş güzel kardeşim...severek takip ettiklerimdendi, daha close2death ile ikisinin kulağını çekecektim yerime içmediler diye*, gidişi suskun olmamış ama dönüşü yine de muhteşem olacak...bende gözlerinden öpüyorum sıpa*
    (zoe, 25.03.2005 17:05 ~ 17:06)
 sayfa  / 3