belki ilginizi çeker
  1. · şişko nuri
  2. · çemişgezekspor
  3. · pes te takım seçiminden karakter tahlili
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · disko kralı
  6. · colin kazım richards
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · taro misaki
  9. · eylül

pes de takım seçiminden karakter tahlili  

sayfa  / 2
  1. konami'nin bize sunduğu pro evolution soccer adlı oyunda, oyuncunun seçeceği takıma göre, o kişinin karakterini tespit etme işlemidir. oyuncular takım seçerken, asla kabiliyetlerine göre değil, takımda kendine ait bir parça, karakterinden bir uzantı gördükleri zaman o takıma sempatizanlık duyarlar.

bu araştırmayı milli takımlar bazında nacizane olarak yapmış bulundum. klüp takımlar bazında karakter tahlili ise benim tez konum.

brezilya:oyunun en güçlü takımı olan brezilya'yı sevenler 2 gruba ayrılırlar. birincisi altta kalmak istemeyen illa kazanmak isteyen ezik tiptir. bu ezik tipler street fighter'da dhalsim'i seçerler. hayatta bir bir yere gelemezler. 2.grupta ise rind meşrep topluluktur. 'soga bonita' ruhunu taşırlar. estetik daima ön plandadır. bir sanatçı ruhuna sahiptirler.

italya: bu takımı seçen kişi tahmin edeceğiniz üzere dünyanın en garantör insanıdır. riski asla sevmez. gösteriş meraklısı değillerdir. sabırlıdırlar. zor insanlardır.

almanya: bu takım niye seçilir sorusu cevap kazanmamışken, seçen insanlarla dalga geçilir genellikle. ama gary lineker'in dediği gibi "futbol, 22 kişinin kişinin 90 dakika boyunca mücadele ettiği ve sonunda almanların kazandığı bir oyundur. almanyayı seçen şahsiyet ne yapar ne eder illa bir türlü kazanır. oyun içinde son derece agresif ve çirkeftir. ona göre başarıya giden her yol mübahtır.

arjantin: güney amerika futbolunun estetikliğine sahiptir. genellikle anti-brezilya görüşündedirler. brezilya'yı seçen ezik tip'e karşı bir nevi delikanlılık gösterişinde bulunurlar. bunlar genellikle arjantin barlarda arjantin milli takım formasını giyen uzun saçlı kesmi oluşturur.

çek cumhuriyeti: disiplinin, takım oyununun temsilidir. bunu seçen zat-ı muhterem mükemmel bir koordinasyona disipline ve ekip ruhuna sahiptir. en uyumlu, sevecen insanlardır. asla bir zarar gelmez sizlere...

nijerya: sömürgecilik anlayışına bir nevi başkaldırıdır nijerya. teknik ve taktik kapasite yoksunu olan nijeryayı seçen kişi işçinin ve emekçinin haklarını daima savunur. fransa, hollanda, ingiltere gibi sömürgeci devletlere karşı alınabilmiş bir galibiyet onlar için tamamen bir tepkidir. onlar için başarı daima sıkı bir çalışma düzeniyle illa ki gelir.

fil dişi sahilleri: bunlar genellikle bir büyük avrupa takımını seçip nijerya'yı seçen kişiye yenilip 'zencileri zencilere kırdırmak lazım' görüşünü savunurlar. taklitçilerdir. uzaklaşınız.

hollanda:isyankar kişiliklerdir. o kadronun hala nasıl bir şampiyon olamadıklarını savunurlar. 'o kadroyu bana versen şampiyon yaparım' düşüncesine sahiptirler. hayalperesttirler.

suudi arabistan: bildiğin araptırlar. tüm arap özelliklerini taşırlar. çünkü arabistan'ı sadece araplar seçerler.

tunus: burnu kalkık sizi daima küçümseyen insanlardır. 'ben seni en kötü halimle döverim' mottosuna sahiptirler. fantastiktirler. bu takımı seçen insanlardan da uzaklaşınız.

fransa: melankolik insanlardır. geçmişe daima bir özlem duyarlar ve daima geçmişte yaşarlar. o eski başarıları tekrar yaşamayı arzu ederler.
    (massimo idiotto, 07.01.2009 15:01 ~ 15:01)
  2. öncelikle "önce sen seç ben ona göre seçicem" sinsiliginde bir fair play anlayışıyla rakipten seçim yapılması istenir. brezilya seçerse eziktir hemen arjantin'i seçiniz. üst düzey avrupa takımlarından birini seçerse normaldir, insaniyet çerçevesindedir, denk bi takım seçinizki delikanlı bi mücadele olsun. dandik bi takım seçerse sizi küçük görüyordur, "ben bu .pneyi havada karada yenerim lan" zihniyetindedir, alın saglam bi takım, .mınakoyun p.zevengin.. birdaha da o insanla oyun oynamayın, ilişkinizi mümkün mertebe kesin, adam mı lan o? s.kerler ulan kaldırın o p.ştu playstation'ın başından.. sinirlendim yine yaa..
    (denizin dengesiz rengi, 07.01.2009 15:18 ~ 15:20)
  3. team c: çan eğrisini seven insanlardır. ortalamaya oynarlar.
    (retrospect, 07.01.2009 15:21 ~ 10.01.2009 07:53)
  4. türkiye: gazdırlar. 2002 dünya kupası , 2008 avrupa şampiyonası ruhu yakalamak isterler. tuşlara sert basmaktan parmakları yorulur. gol atınca gooool beeaaaa diye bağırırlar. hepsinin içine tuncay kaçmıştır.
    (yaratıcı nick bulamadım, 07.01.2009 15:24)
  5. denizlispor: en asil duygunun insanıdır. (türk şoförlerini tenzih ederim.)
    (baschar, 07.01.2009 15:26 ~ 15:47)
  6. newcastle united: köylü kurnazıdır. karşıdaki rakip orta karar bir takım aldı mı, "ben de newcastle alayım bari" diyerek aklınca çakallık yapar. neden? çünkü martins ve owen'a fazlasıyla güvenir. özellikle martins'in oyunun en hızlı adamlarından birisi olması kale önüne sık, sık yaklaşmasına neden olacaktır. ancak martins diğer iyi forvetlere nazaran son vuruşlarda pek iyi değildir. elinizde patlama ihtimali de yüksektir.
    (ceyyar kermit, 07.01.2009 15:36)
  7. fenerbahçe: fenerbahçeli bir arkadaş.
    galatasaray: galatasaraylı bir arkadaş.
    beşiktaş: beşiktaşlı bir arkadaş.
    trabzonspor: trabzonsporlu bir arkadaş.
    sivasspor: sivaslı bir arkadaş.
    .
    .
    .
    .
    gider bu böyle.
    (beni siz dedirttiniz, 07.01.2009 15:37)
  8. liverpool : barça, manchester vb seçen rakiplere karşı dezavantajlı olsa da takımından vazgeçmez. fanatiktir, aşıktır takımına. gerard'ın direkte patlayan şutları, torres'in zerafeti için oynar. rakipler ''ya değiş takımı güçlü bi takım al'' dedikçe hırslanır, sinir yapar galibiyete koşar. üst üste aldığı malubiyetler değil, o gazla aldığı son galibiyet onun için yeterlidir.

milan : 2009 da tekrar gözde takımlardan birisi olmuştur. ronaldinho severler futbolcularını yalnız bırakmamak adına seçerler. kaka severler vardır birde; onlar asalet severler, işini sessiz sakin yapan ama en iyi olabilen bir adama saygı duydukları için seçerler.
    (tarshalafi, 07.01.2009 15:58 ~ 16:01)
  9. (aksamustune dogru kis vakti, 07.01.2009 16:13)
  10. steaua bükreş, dinamo zagreb gibi fizik gücüne dayalı takımlar: kora kor mücadele etmeyi seven insanlardır. yıldız oyuncularına değil de takım oyununa güvenirler. yoksa etoo, messi, ronaldo'yu alıp 6 yaşındaki çocuk da yardır yardır gol atar.
    (lethe, 17.01.2009 16:17)
  11. manchester united (cristiano ronaldo): güzel olduğunun farkında olan kaşar kız gibi yetenekli olduğunun farkında olan pesçinin takımıdır..
    (annem bana git ekmek al dedi, 17.01.2009 16:20)
  12. önce rakibin takım seçmesini bekleyip, sonra bariz şekilde daha güçsüz takımı seçenler vardır.
    "yav yok, ben bu takımı seviyom, ondan..." falan derler...

utanmadan barcelona'yı west ham united ile fln yenerler, hafif hafif gülümserler...

işte onlar ukaladır, yakışıklıdır, karizmatiktir, şahanedir.
    "ideal erkek kimdir?" desen, "aha budur" derim...
    (diem perdidi, 17.01.2009 16:44)
  13. pes de takım seciminden karakter tahlili yapmak aslında tehlikeli bir semptomdur. "millet oyunda bana koydukca koyuyor, ben de kendimi böyle ottan boktan işlere verdim aga" demenin başka bir yolu olabilir.

"oynadığın oyuna bak, bir daha 8 yeme, naapcan benim karakterimi tahlil edip ulan?!?" denir bu insanlara. dün akşam dediğim gibi...
    (diem perdidi, 18.01.2009 17:09 ~ 17:09)
  14. ps3 ise kasdedilen şu şekilde olabilir:

inter milan:geçmişe özlem duyan.
    ps2 deki alışkanlıklarından kopamamış bünyedir. zamanında adriano'nun mesafe tanımayan golleriyle tarifsiz duygular yaşamış ve inter'i iyiden iyiye benimsemiştir. ps3' te uzaktan şutların yalan olması hasebiyle inter'in de o şaşalı dönemi bir nevi sona ermiştir ancak unutulamayan eski sevgili gibidir inter. geçmişe durulan bir saygı duruşudur.

fc barcelona: bütünü gören.
    goalkeeping skill i hemen hemen puyol ile aynı düzeyde olan bir kaleciye sahip olsa bile eto'o, messi ve henry voltranının gücüne inanmıştır. 2 yer 3 atarım mantığındadır.

chelsea fc: yere sağlam basan.
    çok açıklamaya gerek yok herhalde.drogba'nın olduğu bir takımdan bahsediyoruz.
    (bkz: drogba insansa biz neyiz)

manchester city fc:geleceğe yatırım yapan.
    takımın hayvani bütçesinden ve bomba gibi transferlere gebe olmasından haberdar olandır. bir sonraki sene 'olm manchester city çok güçlü vs' ataklarına karşı gardını sağlam tutmak adına şimdiden almaya başlar takımı ki seneye ben bu takımı hep alıyordum diyebilsin.çakaldır.

ve manchester united: gücü seven. var mı ötesi?
    (ekraba, 18.01.2009 23:59)
  15. we united veya pes united bu takımı alan arkadaş karşısındaki ile dalga geçkemtedir. bu takımdakiler "top" sözcüğünün sözlük anlamını bile bilmemektedir.
    (gargusuzabdal, 19.01.2009 20:49)
  16. kesin sonuç vermese de yaklaşık sonuçlar verebilecek tahlildir.bazı oyunlarda iki taraf eğlenceden geçip rekabet olayını abartır.bu gibi durumlarda seçimler 3-5 takım arasında dönüp durur.bunun yanında küçük takım seçip yenilgiye zemin hazırlamak da güzel bir taktiktir.
    (defanstaki son adam, 19.01.2009 20:55 ~ 20:56)
  17. zencilerin yoğunlukta olduğu takımları seçenler eğer erkekse büyük ihtimalle gizli eşcineldir.
    (bkz: zenci fantazisi)
    (okudum anladım olaya girelim, 24.02.2009 19:16)
  18. blackburn rovers: ya tutarsa mantalitesine haiz olan kişilerdir.
    (ceket yok pantolon verelim, 24.02.2009 19:25)
  19. inter: demodesinizdir . adriano gibi bir kıroyu, cambiasso gibi bir hıyarı seviyorsunuzdur. zanetti gibi 80ler futbolu oynayan ama hırslı futbolcuyu seviyorsunuzdur. ama ibrahimoviç tüm bunları görmezden gelmenizi sağlıyorsa hak veririm.

barcelona: oynamayı bilmiyorsunuzdur. gelen geçen koyuyodur size, siz de madem alın ulan deyip bu takımı seçmişsinizdir. taktiği de kesinlikle değiştirmezsiniz. ne olur ne olmaz, sıvamayın yine. hleb var lan yedekte, yatıyor adam.

manchester united: bireysel oyunu seviyorsunuzdur fakat sizde oyundan çakmıyorsunuzdur. ver topu ronaldoya, yaldır yaldır kanattan hücum! ver rooneye, yardır defansın göbeğinden, allah ne verdiyse. sonra paslaşan, taktik geliştirmeye çalışan arkadaşa 5 tane atın. oldu, yemezler güzelim, anlamıyosun işte.

chelsea: ibnesinizdir. didier drogba..
    (onder, 24.02.2009 19:27 ~ 19:29)
  20. (adsız, 24.02.2009 19:52)
  21. barcelona: sırf henry için takım seçen, sol kanattayken ileri koyan, tüm serbest vuruşları ona vurduran(korner hariç), önceki takımı arsenal olan insan.
    (coxcomb, 24.02.2009 20:05)
  22. barcelona:bol pozisyona gireyim adam 2 tane atarsa ben 3 atarım felsefesine inanıyorsunuz.lakin şunu unutmayın en iyi hücum defanstan başlar ve kalecisiz oynadığınızı bilin*.hiç kimseyi beğenmez bi haliniz var.isimlere çok takıyosunuz.siz tam bir hıncal uluç kişiliğisiniz.

chelsea:para var huzur var ama takım oyunu yok arkadaşım bu takımda.kimi maçta süper sonuçlar kimi maçta fark yersiniz.kalecinize güveniyosunuz ama unutmayın futbol takım oynu.siz tam olmasada zico kişiliğisiniz.

inter:oyuncularımm çok koşsun beni uğraştırmasın söylevindesiniz.son yıllarda biraz toparlanan takım olmasına rağmen hala istenilen kıvama gelememesinin sebebi bu takımda ruhun olmamasıdır.tüm oyuncuları çok koşar ama öyle komik hatalar yaparlarki futboldan soğuturlar adamı.lakin hakkını vererek oynayanı bir hayli fazladır.siz tam bir ümit özat kişiliğisiniz.

man untd:işte futboldan zevk almaya çalışan taktiksel kişilik.daha orta düzey oyuncularla oynarım bana iyi top yapan 2 general yeter diğerleri asker olsun yaklaşımınız sizi başarılı kılıyor. her nekadar ronaldoya bitirmek için 2 veya 3 markaj verselerde siz taktiksel dehanızla maçı koparmayı başarabilirsiniz.ama istenmeyen sonuçlarda alına bilir moralinizi bozmayın.siz tam rıdvan dilmen kişiliğisiniz.

juventus:takım oyunu futbol bilgisinin taktiksel dehanın takım ismi olarak söylenişi.eğer siz juventusla interi, man unt ı vs yenebiliyosanız bu işi biliyosunuz.fazla söze gerek yok dar alan futboluna tüm takım kordinasyonuna, büyük kaptanıyla, siyahıyla beyazıyla* siz bir pes mastersiniz.siz tam bir john benjamin toşşak kişiliğisiniz.

valencia:rakibi aşağılar bir tavrınız var.unutmayın büyük takımlara karşı işiniz zor tekmeye kafayla dalan oyuncu gibisiniz.joanin , silva, villa üçlüsüne güveniyosunuz ama defansınız inanılmaz hatalar yapabilir.ama maç sonunda mutlu sona ulaştığınızda alacağınız hazzı ifade edecek bir kelime mevcut deil.siz pascal nouma , mourinho kişiliğisiniz.

real madrid:genç oyunclardan oluşan iyi taktik yapıldığında güzel sonuçlara ulaşabileceğiniz bir takımınız var ama unutmayın yaratıcı oyuncu eksiğiniz var.roben le nereye kadar.gago yu oynatın derim ileride büyük adam olacak.işiniz zor giydiğiniz ateşten gömlek.siz bülent korkmaz kişiliğisiniz.

liverpool:düzenli bir orta saham var ileride torres alır atar düşüncesini benimsemişsiniz.futbol dayanıklılık ister unuttuğunuz nokta bu.alternatif oyuncu azlığı form grafiği düşük oyuncuları oyundan almanızı engelliyo.siz fatih terim kişiliğisiniz.*

beşiktaş:aşıksınız..
    (john benjamin toşşak, 24.02.2009 20:24)
  23. manchester united: siz de bir kırmızı şeytansınız. maç başladıktan azami 30 dakika sonra, rakibiniz tıfıl defansıyla ve defansif yeteneksizliğiyle takımdan bir adamı dahi durduramayacak, "ben taktik yaptım, sen bireysel oynadın" ayağına yatacaktır. bunların yenilgiye biraz daha az ağlamaları için, goller giggs'in sağ ayağıyla, ji sung park'la, scholes'la atılırsa yararlı olur.

taktik yapıyorsan, defansif de taktik yapaydın amına koyayım. 30 kişiyi çalımlayıp gol atarsın adı "bireysel oynadı, ben daha iyi oynadım" olur. adamları tutaydınız, defansı kabak gibi açmayaydınız, adam kaçırmayaydınız da yenilmeyeydiniz.
    (thedewil, 24.02.2009 20:35 ~ 20:37)
  24. liverpool: bu takımla oynayanlar, karakterlerine göre takımı seçmemişlerdir. karakterleri bu takım sayesinde şekillenip oluşmuştur. yani takım tarafından onlar seçilmişlerdir.

(bkz: you will never walk alone)
    (onder, 24.02.2009 20:49)
  25. (bkz: fifa 2009)
    (aksamustune dogru kis vakti, 31.03.2009 22:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil