pro evolution soccer 6 *  

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. winning eleven 10 daki hatalardan yoksun olarak çıkmasını beklediğim , çıktığında yine en iyi futbol simulasyonu olacağından şüphe etmediğim konami harikası.
    (zaknafein, 20.09.2006 15:19)
  2. çıkış tarihi 26 ekim olarak açıklanan ve dolayısıyla vizelerin gümbürtüye gitmesine neden olacak futbol simülasyonu..
    (shotcrete, 08.10.2006 01:14)
  3. 26 ekimde resmi olarak çıkmış olan ve büyük bir heyecanla indirmeyi beklediğim süper oyun serisinin altıncısı.
    (qolpa, 28.10.2006 20:56)
  4. (bkz: pes vs fifa kavgası sorunsalı)
    (lefteyenine, 28.10.2006 21:08)
  5. takım isimleri sorununun 400 500 kb lık bir dosya ile çözümlenebildiği oyun.

pes 5 den sonra grafik konusunda hemen hemen hiç bir ilerleme yok malesef.sadece yeni animasyonlar eklenmiş.karakter modellemeleri aynı.

pas vermek kolaylaşmış.bu oyunu kolay bir hale getiriyor gibi görülebilir ama yapay zekadaki gerizekalılıkların giderilmesi ve takımınızın hakaten tam bir takım gibi bireysel görevleri yerine getirmesi gol atmayı diğil ilk oynanışta gol pozisyonuna sokmayı bile zorlaştırıyor en zor modda oynarken.çalım atmak filan gayet zorlaşmış.futbolcular arasındaki aşırı hız farkı da ortadan kalkmış.şutlar iyileştirilmiş.

yine en iyi futbol oyununu yapmış işte konami...
    (zaknafein, 04.12.2006 12:12)
  6. top kapmak 5'e göre daha zor. kaleciler daha bir artist, her pozisyonda fotomaç'a poz veriyorlar. daha sık top kaçırıyorlar. seken topu kafayla tamamlayan forvetlerden bolca görebiliyorsunuz.
    (mavio, 04.12.2006 17:06)
  7. xbox 360 için de piyasaya çıkan futbol simulasyonu. leziz..
    (ben bilmem beyim bilir, 04.12.2006 20:42)
  8. bu zamana kadar hep fifa serilerini oynamış ve pes'e elini sürmemiş bir oyuncu olarak chip dergisinden edindiğim demoyu oynarken; jose antonio reyes'in soldan gelen ortayı önce göğsünde yumuşatıp sonra rövaşata çekmesi ve kalecinin bakışları arasında uzak kale direğinin doksanına süzülüp oradaki fileleri newton yasalarına göre hareketlendirmesi neticesinde hala kendime gelebilmiş değilim.

böyle bir oynanabilirlik başka hiç bir oyunda yoktur sanırım...
    (hansvoralberg, 04.12.2006 21:43)
  9. orta seviyede yaklaşık 1 haftalık bir tecrübeden sonra oyunun eksik yönleri ile ilgili bir kaç fikir edindim.

1. ya taç atışlarında bilmediğim bir kural var ya da bu oyunda bir anormallik. taç atılırken rakipten önce ilk topa müdahale etme şansınız %10 bile değil. taç atışlarında gerçekçilik sıfır.

2. ceza sahası içerisine yerden verilen paslarda gauge bar bir anda tavan yapıyor. top en iyi ihtimalle stad dışına çıkıyor.

3. ceza sahası içindeki karambollerde tüm forvetler embesil bir hal alıyor. ya ben tuşları denk getiremiyorum, ya da karambollerde forvet oyuncularımda bir adam sen decilik var.

bir kere mutlak galip gelmem bir maçın stoppage time'ı oynanıyor. korneri kullanmışım. kafalardan seken top klişesi... bir hengame bir curcuna var ceza sahasının içinde. vurma tuşuna basıyorum olmuyor, pasa basıyorum olmuyor... topu da defans uzaklaştırmak üzere... o sinirle klavyeye elimin yumruğuyla abanmamla kız arkadaşımın resminin gözümün önüne gelmesi bir oldu.

(bkz: windows tuşu azizliği)
    (hansvoralberg, 10.12.2006 22:50 ~ 22:52)
  10. ben de nacizane tecrübelerimi paylaşayım.

hani pes 5'te kanat oyuncusu topu sürer sürer, korner bayrağının oralardan da içeri kıvrılıp ceza sahasının içerisine girerken ya da girince orta yapardı, forvetler de rahatça gol atardı...
    işte o artık mümkün değil çünkü ortalar ne kadar yavaş yapılırsa yapılsın, bir hayli uzağa gidiyor.

pas veridiğiniz oyuncunuz -eğer r1+r2 yapıp adamı getirmezseniz- mal gibi topun gelmesini bekliyor. bu esnada rakip oyuncu gelip topu alıp sürmeye başlıyor.

adriano'nun sol bacağı kesinlikle uzaydan gelmiş, şutların çoğu bi şekilde gol. valencia'nın sağ açığı joaquin'in top sürmesini ise hiç anlatmıyorum, bi kere deneyin görün. sırf joaquin için valencia alıyorum. ronaldo, bence günümüzdeki değil 1999 yılındaki ronaldo, yarı tanrı misali, pes üreticileri ronaldo'yu çok seviyor olmalı, bir türlü vazgeçemediler...

(bkz: attacking from right to left)
    (mavio, 12.12.2006 04:12 ~ 04:14)
  11. ingiltere premier liginde 8 hafta üstüste manchester united, chelsea ve arsenal'in kendi maçlarını kazanması ve birbirleriyle yaptıkları maçların da 0-0 bitmesi sonucu gerçekçiliğinden şüphe ettiğim oyun olmuştur kendisi. newcastle ile 65 puan topladım 4.'yüm ve üçüncü ile 8 maçtır hala 10 puan fark var.
    (hansvoralberg, 14.12.2006 13:14)
  12. pes shop bölümünden ek kostümler açınca tadından yenmeyen oyun. deve kuşu üstünde futbolcu kostümü, penguen kostümü ve küçük raptorlar üstündeki kostüm seçenekleriyle gülme komasına sokan oyun. özellikle adriano yarmasına çok yakışmış penguen kostümü. dinazorların bilek hareketleri harika. deve kuşlarının deparlarını görünce aklıma klinsmann geldi.
    (lucifer, 31.12.2006 01:42 ~ 01:43)
  13. son transferlerin oyuna eklenmesiyle, arkadaşın chelsea'yi alıp gudjohnsen le şov yapamayacak olduğu benimse ilk yapacağım işin shevchenko'yu milan a geri almak olduğu futbol oyunu.
    (smg, 31.12.2006 02:04 ~ 02:05)
  14. kanat akınlarını imkansız hale getirmiş oyundur. efenim sağ ve sol açıklar bir türlü kaçmıyor hatta sağ ve sol bekler top sürerek açığın yanına kadar geliyor fakat bu bizim kanat oyuncularımız kazık gibi yerlerinde duruyorlar. sinir bi durum...
    (mulder, 31.12.2006 03:31)
  15. hiçbirşeyinden memnun olmadığım oyun. arkadaşlar oynayıp o kadar konuşuyodun ee değişen ne diye soruyolar. çok mahçup oluyorum.. böyle olmamalıydı diye düşünüyorum. yaktın bizi konami.
    (marauder jingo, 03.01.2007 21:56 ~ 21:56)
  16. ferdinand , ronaldinho ve henry nin god mode da yapıldığını anladığım oyun.
    (rise of legend, 06.01.2007 02:50)
  17. bilgisayarla karşılıklı oynandığında insanı çileden çıkartacak kadar zor olan oyun.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 07.01.2007 19:12)
  18. her sene önce winning eleven çıkar japon versiyonuyla. arkasından avrupa piyasasına ingilizce spikeriyle pes serisi gelir. fakat bu iki oyun arasında pek bir fark olmazdı oynanış olarak. spikerdir , kadrolardır bu tip ince farklar olurdu. bu sene winning eleven 10 ile pes 6 arasında oynanış olarak dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz.

winning eleven 10 da sert şutları içeri alan ya da rakibe sektiren kaleciler yerine pes 6'da altı pasın içinden çektiğiniz bir şutu bile inanılmaz reflekslerle kurtarabilen kaleciler görüyoruz. pes 6'da kalecilerin bir diğer özelliği de kalecilerin çok sert ve iyi bir şut gelmedikten sonra uzaktan kolay kolay gol yememeleri. winning eleven'da öyle miydi? 18 üstüne yerden pas çıkarıp sol ayak sağ ayak fark etmeksizin vurduğunuz bir şut kalecinin üstünde patlamadıktan sonra %90 gol oluyordu. (bu istatistiği oturduğum yerden uydurdum)

oyun bazen futbol tanrılarının savaşı olarak geçiyor. ronaldenyo ile oyunda top kontrolünü ve çalım tekniğini bilen biri hiç top kaptırmayabilir ya da adriano ile her vurduğu gol olabilir.

winnig eleven 10'un sürati pes 6 da birazcık kesilmiş. fakat bu pes 6'ya gerçekçilik katmış. deparla koşarken ters tarafa yaptığımız bir dönüşte oyuncu yavaşlıyor ve topu kaptırabiliyor. winning eleven'da bu tip hareketler çok seri yapılabiliyordu.

pes 6 her sene olduğu gibi gene ingiltere liginin ve bazı takımların isim haklarını alamamış durumda. . zaten pes 6 severler bunları ezbere bilirler. ayrıca oyunda almanya liginin olmayışı da çok üzücü.

pes 6 öyle bir hastalık ki bazı insanlara chelsea - liverpool maçı varken " lan haşmet koş! merseyside red ile london fc'nin maçı var." dedirtebiliyor.
    (lucifer, 07.01.2007 19:45)
  19. bazı konularda akıl sağlığınızı bozabilecek bir oyun bu pes6. öncelikle bağımlılık yapmasının dışında, fizik kanunlarına uymayan şut vuran oyuncuları mı desem, birbirlerine salak salak çarpan oyuncuları mı desem, önüne atılan topa koşan kaleciyi engelleyememeyi mi desem bilemiyorum...oynarken küfür dağarcığınızın gelişeceği nadir oyunlardan birisidir ek olarak...hakeme o kadar çok söversiniz ki artık aklınıza küfür gelmez o derece...yenilince psikolojinizi bozar, depresyona girersiniz...sizi yenen arkadaşınızın ayaklarına kapanırsınız "ne olur bir maç daha, bak bu sefer yenecem seni" diyerekten...ama nafiledir...bir kere psikolojiniz bozulmuştur...30 şut vurursunuz hiç biri gol olmaz...rakip 5 şut vurur 3ü gol olur ağlarsınız, kahrolursunuz...spiker son 15dk ya girdik der, bir de spikere giydirirsiniz...gol yiyince gol atan arkadaşınıza tokat atarsınız-evet hem de en harbisinden yedim ben bir tane, halen acıyor-...bir de bunların üstüne finallerden ardı ardına kazığı yiyince, yine oturur sabaha kadar pes oynarsınız...allah o konamiyi bildiği gibi yapsın diyor, gelecek dönemler için yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum...
    (petrucciante, 13.01.2007 21:03)
  20. ilk başlarda pes5 e kıyaslayınca oyunun daha yavaş olduğu göze çarpıyor. oyunu ilk oynamaya başladığımda şöyle bir hisse kapıldım; pes6 da uzaktan gol atmak neredeyse imkansız ama oyunu oynamaya başlayınca aksine uzaktan atılan gollerin pes5 dekinden daha güzel olduğunu anladım. hane pes5 de c.ronaldoyla topu sürer, biraz ayağından açtıktan sonra şutunuz çekersiniz ya, orda topçu sağ dış ile öyle bi füze yollar ki kaleye o topu şımaykıl değil bütün maykıllar gelse çıkaramaz.(bkz: ümit aktan). ama bu sefer işler değişiyor, uzaktan şut çekmek istiyorsanız şutu topçunuzun ayagına oturtmanız gerek, yane yok öyle sağ dış ile füze yollamak. rooney i kaparsınız, ortasahayı geçtikden sonra biraz açarsınız ayagınızdan tam rakip sahanın yarısına geldiğinizde öyle bir şut atarsınız ki,( isteyenlere save dosyamı gönderebilirim) işte budur dersiniz, gol budur. o zaman anlarsınız ne muhteşem bir oyun oldğunu. özellikle rooney, c.ronaldo, adriyano, henry 4 lüsü işinize yarayabilir.
    (tashicardi, 13.01.2007 21:25)
  21. frikikleri abartı zor yapmışlar.lan ne kasıyosun adamı ya!frikik golü kadar insanı gaza getiren bi olay mı var sanki futbolda!kolay yap biraz coşalım ronaldinholarla,beckhamlarla,del pierolarla...
    (macera seven adam, 25.01.2007 00:29)
  22. sınırsız le kola ve patito esliginde sabahlara kadar süren yıllardır tvden duyguduğumuz kollektif futbol anlayışını bize gösteren en güzel futbol oyunudur.
    (sahibine geri dönmek istemeyen isyankar bumerang, 01.02.2007 04:53 ~ 10.02.2007 18:08)
  23. nedense bende ikinci bir kolu tanımayan ve bu sebepten ötürü arkadaşlarla oynayamadığım, iki kişi oynayamadığım için de beni üzen ve bayan oyun.. oysa pes 5'de ne hareketler çekiyordum, nasıl rezil ediyordum arkadaşları, şimdi kime yapacam ben bunları? beni üzen oyun.
    (panavision, 10.02.2007 12:19 ~ 12:19)
  24. bu oyunda tuş ayarlarını yaparken detayda serinin önceki oyunlarına bakarak ufak bir farklılık var. bu sebeple pek çok kişi ne yapacağını şaşırmış durumda. bir klavyeye ve yalnızca bir adet oyun kumandasına sahipseniz iki kişi karşı karşıya oynamak için yapılması gerekenler şunlar:

ayarlar kısmında (settings'te) bir tane klavye (keybord) ayarı var. onun dışında player 1, 2, 3.. diye 8'e kadar da oyuncu (player) ayarı mevcut. iki kişi oynayabilmek için klavye ayarlarını yaptıktan sonra "player 1"i boş geçin. "player 2"den de oyun kumandasının ayarlarını yapın. hepsi bu kadar. artık iki kişi karşılıklı oynayabilirsiniz.
    (aksamustune dogru kis vakti, 18.03.2007 02:32 ~ 10:32)
  25. ikinci döneme uyum sürecimi güçleştirmekle başlayıp, hiçbir olumlu işe elimi süremememe neden olan, 4-8 kişi arası sayıda insan barındıran evimizin bir numerolu eğlentisi.
    (makaveli, 18.03.2007 03:17 ~ 25.03.2007 19:07)
 sayfa  / 3