|
|
- pes 4 e göre top kontrollerinin ve pasların zorlaştırıldığı şut olayında devrim niteliğinde değişikliklere gidildiği eksiklerinin tam sürümde giderileceğine inandığım futbol oyunu.
- bağımlılık yapan gerçeğe çok yakın futbol simülasyonu.
- önceki versiyonlarda baş ağrıtan taktikle alakalı bug ların giderildiği ve birçok pes 4 hayranının oyuna sırf bu yüzden bok attığı , öyle oyun mu olur dediği , fakat bence şu ana kadar yapılmış en iyi futbol simulasyonu.konami ye yaptıkları güzel işlerden ötürü teşekkür ederiz fakat bence bu spikerler deiğişsin artık !! japon spiker istiyoruz bütün oyunlarda.
- eğer elinizde bu oyundan varsa, lan özelliğinin olmaması nedeniyle, benim gibi arkadaşınızla oynamak için hıyarlık edip joystick falan almayın, elinizde joystick varsa da yok edin. finaller geliyor ben hala oynuyorum ulan!
- -hakan şükür attı tam 30 metre amaaannn
-olum ben oynamıyorum.bu oyunu hatalı yapmışlar
-niye lan?
-hakan şükür'ün ordan gol attığı nerde görülmüş be abi
-o kadar kusur kadı kızında bile olur be abi gel hadi
- harikalar yaratılabilen futbol simülasyonu serisinin son oyunu
nasıl harikalar yaratıldığı için (bkz: http://video.google.com/...)
- futbol oyunları içinde simülasyon tabirini en çok hak eden oyun. bunca özelliğine karşın fifa'ya nazaran son derece düşük bir konfigürasyonla yetinebilmesi de işin cabası. hakemleriyle ünlü bir oyundur zira haklarında pekçok dedikodu yapılmaktadır. dilinizi tutsanız bu sefer kafanızı tutamaz monitöre vurursunuz. fifa'nın bu sene allaya pullaya oyunu dramatize etmek için kattığını söylediği hakem hataları pes'te senelerdir vardır. resmî sitesinde türkçe dil seçeneği de mevcuttur:
http://www.pes5.net
türkçe spiker yaması hasan mustan tarafından yapılmış olup, son sürümünde bayan yorumcu da eklenerek oyuna başka bir boyut kazandırılmıştır. spikerin resmi sitesi ise aşağıdaki gibidir:
http://www.turkcespiker.com
- haylaz öğrenci topluluğu görevini bilinçli bir şekilde yerine getirmek için bir adet ps aracılığıyla kullanılabilecek güzide oyun.. çok sayıda sınavım bu oyunun bitmezliği ve başından kalkılmazlığı yüzünden güme gitmiştir.. bu ve benzeri yan etkileri mevcuttur, dikkat edilmezse gözetim, repeat, hatta dismiss(şutlanma)'e bile yol açabilir..
- türkçe versiyonununda çektiğim bir şutun farklı bir şekilde dışarı gitmesi sonucu spikerin kahkahalara boğulması ile beni şok etmiş oyundur. ''aman tanrım karnıma ağrılar girdi'' gibisinden şeylerde söylemişti o kahkahalar arasında.....piç!
- master league (mastır lig)de oynarken birbirinizden süper gollerinizi kaydetmeniz sonucu sapıtan oyun. bir süreden sonra takılıp kalıyor. sonra da kafayı yedirtiyor size. sonra da arayıp tarayıp sorunu buluyorsunuz. ve kayıtları sildikten sonra kaldığınız yerden tekrar devam ediyorsunuz oyuna.
futboldan nefret eden bir insana dahi geceler boyunca kendini oynatabilecek en gerçekçi futbol oyunu. ofsayt olduğunda, hiçbir ofsayt izine rastalamayıp hakeme bol bol küfür etme imkanı da veriyor ayrıca. birbirinden şık golleri diziyorsunuz(tabi bir süre sonra hepsini kayıtlı olduğu yerden silmek zorunda kalıyorsunuz o ayrı).
türkçe spiker eklentisinde birbirinden gıcık konuşmalar vardır. şarrraaaap gibi gol ne demek? sonra da yanındaki elemanla kadehleri tokuşturup ben buna içerim demek ne demek? tamam ilk başlarda "hehehe süper lan, çok komik" diyorsunuz ama bir süre sonra yeterince sıkıyor sizi tekrardan orjinal haline çeviriyorsunuz.
|