belki ilginizi çeker
  1. · pes atmak
  2. · pes yani dedirten laflar
  3. · pes kası
  4. · oda arkadaşının emrah olması
  5. · defanstaki son adam
  6. · nurgül yeşilçay
  7. · apaçi
  8. · rapozof
  9. · rip slyme
  10. · itü nün tamamen ingilizce eğitime geçmesi
gündem
  1. · ezel
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  4. · erkekte ses tonu
  5. · aşk
  6. · rasim ozan kütahyalı
  7. · 100 opera
  8. · abe
  9. · çok güldük ağlamayalım

pes  

sayfa  / 2
  1. pro evolution soccer
    (dreamy, 07.03.2004 02:58)
  2. (bkz. pes yani dedirten laflar)
    (zeus, 07.03.2004 03:15)
  3. net grafiklere, yumuşak animasyonlara, gerçekçi oynayışa, anlamlı tuş kombinasyonlarına (adamı yormayan), mükemmel bir yapay zekaya sahip piyasadaki en iyi futbol oyunudur..
    (zeus, 19.03.2004 04:12)
  4. güreşte, güreşçinin rakibi yenemeyeceğini anladığı anda söylediği kelimedir, ancak hiçbir güreşçinin bu kelimeyi antremanlarda dahi söylediği görülmemiştir. zira hakemli güreş esnasında bu kelimenin söylenmesi ayıptır, terbiyesizliktir.
    (atlantis, 19.06.2004 21:33 ~ 21:33)
  5. denildikten 10 saniye sonra "til" denirse geçersizleşen ya da öyle sanılan teslimiyet kelimesi. bir örnekle pekiştircek olursak.
    büyük, güçlü ve gaddar abi ile küçük, güçsüz ama gururlu kardeş boğuşmaktadır. abi kardeşini altına alıp boğazına bastırır;
    - pes mi?
    - değil.
    - pes mi?
    - değil.
    küçük çocuk gururludur evet ama gaddar abi güçlü kollarıyla kardeşinin boynunu iyiden iyiye sıkmaktadır.
    - pes mi?
    - değil
    - pes mi?
    - pes
    - duyamadım
    - pes
    abi kardeşinin üstünden kalkar, hemen toparlanıp güvenilir bir yere geçen kardeş
    - til
    - ?
    - pes-til dedim ben pes demedim ki.

* hergün karşılaştığımız onlarca hikayeden biridir. ya da gavurcasıyla based on a true story
    (bkz: pestil)
    (solti, 30.05.2005 19:46 ~ 19:47)
  6. fifa'nın pabucunu dama atmış efsanevi oyun ps2 de böyleyse ps3 te nasıl olacak diye insan kendisini tutamaz.oyunun belkide tek sorunu fifa kadar paraları olmadığından dolayı bazı liglerin lisanslarını alamayışları ve fifa'dan oyun içindeki tek eksik yeri olan kaleci kurtarışlarıdır.
    (benikoyupgitmeneolursun, 30.11.2005 09:43)
  7. kısaca polyester. ürünlerde yüzdesiyle birlikte bu şekilde ifade edilir genellikle.
    (wolfshade, 27.12.2005 23:07)
  8. (bkz: hastalık)
    (act, 27.01.2006 02:04)
  9. hes adlı bi deterjanın reklamında kullanılıyordu.
    -pes doğrusu
    -hayır hes doğrusu
    (phantasma gory, 27.01.2006 02:09)
  10. görüp görebileceğiniz en zevkli futbol oyunudur ki bi de arkadaşlar arasında turnuvasını yaparsanız tadından yinmez.
    (halilius, 02.07.2006 19:24)
  11. düşük frekanslı seslerdir. frekansı düşük olan büyük olandan daha pes bir sestir.

(bkz: tiz)
    (azwepsa, 14.11.2006 00:14)
  12. pes atmak terimini dilimize kazandıran son derece gerekli oluşum.
    (marauder jingo, 20.05.2007 16:13)
  13. çoğunlukla cuma akşamları pulpta dinlediğimiz,demo haberine sevindiğim eğlenceli grup.beklenmedik şarkılar gelebilir,dinlemeden geçmeyin derim.
    (sonradanmıoldumhepmiböyleydim, 30.05.2007 13:56)
  14. winning eleven varken bu egzantrik oyun niye oynanır anlamam, bu gece saat 2:30 sularında arkadaşın cepten arayarak ''abi şimdi 4 takım seçiyodun sonra oyun otomatik takımların kadrolarını değiştiriyodu sana ne düşerse oynuyosun nerden di o?'' sorusu ile afallamama neden olan da bir oyun çünkü winning eleven da yok öle bişey benim cevabım gayet basit oldu '' ne diyosun olm ne karıştırması yok öle bişey, siz pes oynuyosunuz dimi''.

lan sen ne fantastik bi oyunsun, niye karıştırıyosun kadroları? benim takımın boru gibi adamlarını alıp rakibe verir bana da kütük yedekler gelirse ilk önce arkadaşı hemen akabinde de playstation'ı parçalamaz mıyım? parçalarım.

winning elevendan şaşmayın güzel bünyelerinizi üzmeyin.

konu dışı not: ayrıca arkadaşa gecenin 2 sinde hiç düşünmeden cepten arayarak pes hakkında soru sorduğu için ayrı bi ayar vermem gerekirdi ama severim kensini vermedim.
    (qhendo, 21.06.2007 04:14)
  15. fifa devrini ortadan kaldıran, 2007 sonlarına doğru çıkacak olan pes7 ile yeni bir devrim yapmaya hazırlanan konami'nin yaptığı müthiş futbol oyunu.
    (gönlümegörenickbulamadım, 26.06.2007 02:46)
  16. kendi aralarında 2004 yılında kurdukları eğlenceli, başarılı, hophop hoplatan gruplarına, isim bulma konusundaki kabızlıkları sonucunda pes diyerek koydukları grup ismi.
    (babuba, 07.07.2007 00:52)
  17. eski erkek arkadaşımın haberdar olmadığım için beni ezdiği oyun;lakin o da very easy de oynuyordu yanlış görmediysem,ben onu ezdim mi?ezmedim.
    (jeux denfants, 12.08.2007 00:38)
  18. master lig diye bir bölümü var çok eğlenceli. şahsen oynayıp oynayıp eğleniyorum. kurduğum kadro: buffon,sergio ramos,helguera,gallas,kaka,davids,kuyt,gudjonshen,martins,henry,messi.
    (karanlık ayakkabılarım, 30.08.2007 01:46)
  19. bazen hakemin verdiği kararlar ile kaç yıllık arkadaşları papaz olma noktasına getiren,colasıyla cipsiylede bi başka giden,sayesinde türk milletine yeni geçim kaynağı oluşturmuş sevilesi oyun.
    (frank lucas, 21.03.2008 01:29)
  20. (bkz: katsuki ito)
    (calligrapher, 18.05.2008 15:31)
  21. (bkz: post eurovision syndrome)" onmousedown="return bkc('2435305','+%60post+eurovision+syndrome+%60')">post eurovision syndrome)
    (ctrl z, 25.05.2008 18:03)
  22. fifa adlı efsaneyi tarihe gömen , cosmopolitan adlı derginin araştırması sonucunda windows'tan sonra dünyanın en çok satan münferit programı.

pc versiyonunu bilgisayarına yükleyenler bilir.

-yüklemek istediğinizden eminmisiniz?
    a) evet
    b) hayır! aptal olduğum için fifa oynamaya devam edeceğim.
    (allmighty, 11.06.2008 08:59)
  23. pro evolution soccer da o kadar çok gol atılıp adının kısaltmasıyla pes dedirten, ofsayt olupta gol zannettiğin ve buda mı gol diil dedikten sonra senin gibi ben yan hakemin o bayrak senin... dedirten oyun.

- bi insan bu kadar mı gol yer kardeşim zuhaha
    - bn bidaha kolda oynamam klavyede görüşelim,
    - pes be abi 11 tane golde yenir mi
    - olum zaten beşi penaltıdan onu bnde atardım tırrık!.
    (dont judge me just restpect, 03.01.2009 03:32 ~ 06.01.2009 02:50)
  24. üniversitedeki yelken cafemizde hatta şirketten olan çaylarımızla oynadığımız, bir kız olarak bir erkeği yenmenin yarattığı mutluluğun nirvanaya ulaşmasını sağlayan oyun.
    (thedill, 17.01.2009 16:52 ~ 26.08.2009 21:27)
  25. çok değil az bir zaman önce, erkek arkadaşımın pes'e olan ilgisine dayanamayıp ben de başlayayım bari dediğim oyundur. az biraz önce ilk maçımı yaptım kendimce. msn'den yardım alacaktım, kurulumunu anlattıktan sonra kaçtı gitti. korktu herhalde çok iyi oynayıp ilerde yenerim onu diye. ehe.
    neyse ilk maçım fena değildi bence, değerlendirecek olursak, daha önce sadece bir kez pes oynayan birini izleyen ve oyunla ilgili tek bilgisi bu olan insan için 1-0 mağlup olmak o kadar da kötü birşey değil. ayrıca ayarlarıyla falan da uğraşmadım, x y a b diyor ordan dallama. onlarla oynacakmışım. ister istemez hırslandım bastım klavyeye önce x'e sonra y'ye baktım olmuyor daha hızlı bastım, dedim bir ara tuşlar gitti. neyse bir türlü gol atamadım. şut hangi tuştan oluyor bilmiyormuşum ondan oldu sanırım. neyse zamanla buraya güzel tecrübelerimi yazacağım ve çok istersem bir gün ben de çok iyi bir oyuncu olacağım. ayrıca pes turnuvalarının vazgeçilmezlerin biri olarak aranacağım.. inanırsam olur ya.
    (kumdan kız, 07.02.2009 00:55 ~ 00:57)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil