rolling stone dergisinin "johnny cash'in 'personal jesus' yorumu için ne dersiniz? sorusuna depeche mode solisti dave gahan'ın cevabı:
"duyduğumuzda soluğumuz kesildi! martin* şöyleydi (bıkkın bir ses tonuyla): "evet, sanırım epey iyi olmuş." ben de "martin, sanki elvis bizim şarkılarımızdan birini söylemiş gibi" demiştim."
gittiğim cafede çalan ve beni oldukça etkileyen, benim "reach out and touch fate" kısmını "visual suspects(!)" olarak anladığım ve arama motorlarında bu şekilde aradığım için bulamadığım etkileyici şarkı.
klibine pek bir anlam veremesem de marilyn mansonın çok iyi coverladığı, sikindirik coverlar yapanlara marilyn manson'ı işaret etmenin iki sebebinden biri. diğeri için;
lift up the receiver i'll make you a believer sözleriyle cezbeden, reach out and touch faith nakaratıyla da illa yumrukları havaya kaldırtan depeche mode şarkısı. cover filan yine anlamam, orjinali derim...
keşke yapabilsek dave abi, keşke kollarımızı havaya kaldırıp da "touch faith" yapabilsek...
güzel bir parça hatta olağanüstü fakat o ahh haa uhuhu ahha hu kısmında at götü göstermeselerdi çok daha can alıcı olacaktı, misal türkiyedesiniz, makina mühendisi falan olupta bu parçayı kesinlikle sevmeyebilirsiniz ki ben makina mühendisi olmadığım halde bile bu at götü mevzusuna ayar oldum, ne zorunuz vardı da koydunuz oraya onu be insafsızlar denilecek parça ama yine de tebrik ediyorum.