perran kutman   

adana çık aradan

1. perihan abla dizisiyle ünlenen oyuncu. diziden etkilenerek adını hala perihan kutman olarak da bilenler vardır. daha sonra şehnaz tango, üzgünüm leyla gibi dizilerde de oynamaktadır. şimdilerde ise hayat bilgisinin afet hocasıdır.
    (ascella, 16.08.2004 23:08)
  2. hanımefendi görünse de, kocasını yolladıktan yarım saat sonra sevgilisiyle buluşan bir kadındır kendisi. gördük, evet
    (mavio, 10.09.2004 21:33)
  3. hayat bilgisi adlı diziyi gerçek anlamda izlenebilir hale getiren başarılı oyuncu.
    (razum, 24.01.2006 01:01)
  4. genç kızlar için tarkan, aşık bünyeler için sezen*, bir delikanlı için sevdiği uğruna kavga etmek neyse hepsinin karışımından biraz daha farklıdır perran kutman benim için. çocukluğumdan beri ilgiyle, merakla, televizyon ekranının karşısında, tabiri caizse koyu bir hayranlıkla izlediğim kadın. sırf o'nun dizisi _perihan abla_ başlayacak diye cuma akşamları sokaktan eve koşarak gelirdim ki, böyle bir fedakarlığı birkaç gün görmediğim babam için bile yapmazdım.
    perihan abla'daki mahallenin ablası, kızlar yurdu'ndaki vazgeçilmez müs, şehnaz tango'daki muhteşem anne ve hayat bilgisin'deki aşık bir kadından çok hayatı öğreten kadın; hayranı olduğum özel insan. kendisiyle tanışmadım. gün olur da bir yerde karşılaşırsak bir fincan kahve içmeyi teklif edemeyip ağzım bir karış açık sadece yüzüne bakmaktan, elime geçen şansı değerlendirememekten tedirgin oluyorum.
    ...bakışlarındaki duruluğa, susuşundaki çığlığa hayran olduğum, gerçek bir hanımefendi.
    (gülümsün, 05.05.2006 16:30)
  5. 80'li yıllarda rol aldığı reklam filmi için,

http://www.youtube.com/...
    (yeşilçam, 23.02.2007 23:23)
  6. (bkz: bilinen sabetaycılar)
    (alpella, 03.08.2007 00:53)
  7. müzik prodüktörü koral sarıtaş ile evli,an itibariyle amerika'da olan ülkemizin çok önemli ve başarılı oyuncusu.
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 29.08.2007 04:49)
  8. tiyatro ve sinema sanatçısı hüseyin kutman'ın eski eşi.
    (yeşilçam, 14.12.2007 15:03)
  9. gerçek adı perran kanat'tır.
    (berkcel, 06.10.2008 20:39)