|
|
- perşembe pazarının kısaltması
(okang, 28.04.2004 20:12)
- temelini merhum cumhurbaşkanı sayın turgut özal'ın attığı ticaret merkezi
- içinde 3000'e yakın firmanın bulunduğu ortadoğunun ve balkanların en büyük monoblok binası. iş merkezi demeye bin şahit lazım. bana göre kendi çapında şehir.
edit: mimarisinin abd'de bir cezaevinden alındığı söylentisi var.
- çok karışık bina , fazla derinlere inmemek lazım.
- okmeydanı'nda bulunan, içerisine girdiğinize " a bak ne varmış", "a bak bu da var", " yuhhh bea bu bile var" cümlelerini sarfettiğiniz, yanlış mimarisi ile size içinde çıkılmaz bir labirente girmişiniz hissini veren, iç karartıcı, devasa büyüklükteki, korkutucu iş merkezi.
- pentagon'dan büyük olduğu tescil edilme girişimi olan binadır. haberlerin yalancısıyım.
- giriş katının 8. kat olduğunu görüp 2. kata inmem gerektiğini hatırlayınca asansöre koştuğum, fakat sonradan katların değişik isimlendirilmiş olduğunu anladığım dev ticaret merkezi. en alt kat 2. kat, giriş katı 8. kat olarak geçiyor.
(raiser, 13.02.2006 16:29 ~ 06.03.2006 23:18)
- zamanında karaköydeki orjinal perşembe pazarı esnafını zorla taşımak istedikleri ama uzun yıllar geçmesine rağmen bunu basaramadıkları sıfatı iş merkezi olup hiçbir iş merkezi özeliği bulundurmayan,mimarisiz,tasarımsız,görgüsüz bi yapıdır.şu an içersinde faal olan ticarethanelerin çoğu direkt orda yapılanan şirketlerdir.yani karaköy perşembe pazarı esnafı mekanını boşaltmamış,perpa da amacına ulaşamamıştır.karaköy esnafına 'orası sistematik,organize ve toplu bi iş merkezi olcak' diye anlatılması da işe yaramamıştır zira perşembe pazarı tüccarının asıl amacı limandan kopmamaktır çünkü çoğu ithalat/ihracatla uğraşır.ayrıca okmeydanı gibi saçmasapan bi yerde yapılmış,ve inanılmaz çok katlı oluşu sanayi araç-gereçleri ve nakliye açısından inanılmaz kullanışsızdır..ben de olsam ben de gitmezdim.
- okmeydanında hayvani boyutlarda bir ticaret merkezi.içeride istenilen adrese ulaşmak için 15 dk gezinmek gerekebilir.en üst katında perpa sağlık ocağı hizmet vermeye başlamış şu sıralar.ayrıca ana kapısı, bir fil geçebilecek kadar büyüktür.
(psikoz, 14.04.2007 22:29 ~ 22:30)
- 10 sene öncesi ile kıyaslandığında, doluluk oranının bir hayli arttığı iş merkezi. boş dükkanların öyle ya da böyle dolduğu, içerideki devinimin de gözle görülür bir şekilde arttığı merkezdir. kurulu olduğu alan eskiden bostandı* . ayrıca devasa yapısı ile, okmeydanının rüzgarlı havasını kesip alt alta bulunan iki sokak arasında iklim değişikliğine sebep olur.
- içerisinde 4000 işyeri bulunmaktadır. her işyerinde ortalama 4 kişinin çalıştığını varsayarsak, günlük 16000 çalışan, büyük bir ihtimalle onun iki katı kadar da giren-çıkan (müşteri,aylak vb.) ile ilçe gibi bir şey. en hareketli katı 8. kattır. bakkal çırakları vs. dağıtımı (paketli bir şey söylendiğinde) patenle yaparlar. dolayısıyla koridorda yürürken yanınızdan patenli biri hızla geçerse bilin ki manyak değil. çocuk işini yapıyor.
- her gittiğimde mutlaka kaybolduğum, yolumu şaşırdığım iş merkezi.
- yapıldığı vakit kapladığı alan açısından pentagon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci yapısı olan
|