|
|
- ezberlense de ezberlenmese de hayatı pek değişmeyecektir aslında lakin "çevredekilere hava atmak ve karizma yapmak için yapılan her şey mübahtır" mantığıyla hareket eden bir kişilik, o gazla bunu bile yapabilir. zira yapanların sayısı da az değildir.
(bkz: allah akıl fikir versin)
- hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modeli yapmıştır bunu kesin. evet. can sıkıntısından.
- periyodik tablodan kasıt kız arkadaşın regl takvimi ise büyük bir çoğunluğun yapmış olduğu eylemdir.
- can sıkıcı ve tatsız bir eylem olmakla birlikte bu can sıkıcı eylemden kaçmanın yolları da yok değildir, şöyle ki;
http://farm1.static.flickr.com/...
- çeşitli kısaltmalarla mümkün. 1a grubu elementleri için haydarpaşa lisesinin namıdiğer kimyacısı rabia cesedi fırlattı derdik biz. diğer gruplar içinde vardı tabi. hey gidi günler hey.
- boş,yararsız,hatta zararlı bir uğraştır..ama yok efendim ben illa uğraşçam boş işleri severm diyenlere kimya öğretmeni olan annem tarafından zamanında bana aşılanmış uygun ezberleme yöntemleri önerebilirim..şöyle ki:
1.periyot neler var
h(hidrojen) li(lityum) na(sodyum) k(potasyum) rb cs fr
yöntem:
her elementin baş harrfi özümsenir..iyice kavranır..ve yaratıcı zeka kullanılarak düşünmeye başlanır:
1-a verilmiş mesela biz
2 a ya bakalım..
beymen mgazalarında canana srılınca baya rahatladım..
7a:
fare clalettinin brnunu ısırdı...benim fareyle celalettinle filan ne işim olcak diyorsanız fare yerine fikriye filan kullanabilir kendi zevklerinize göre yöntemler geliştirebilirsiniz..bunlar sadece öneridir..
son olarak da 8a:
hergele nedim arsız krısını kserek rndeledi..
|