periyodik tabloyu ezberlemek   

adana çık aradan

1. ezberlense de ezberlenmese de hayatı pek değişmeyecektir aslında lakin "çevredekilere hava atmak ve karizma yapmak için yapılan her şey mübahtır" mantığıyla hareket eden bir kişilik, o gazla bunu bile yapabilir. zira yapanların sayısı da az değildir.

(bkz: allah akıl fikir versin)
    (duckling, 23.08.2007 21:02)
  2. hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modeli yapmıştır bunu kesin. evet. can sıkıntısından.
    (tanrimbenibastanyarat, 23.08.2007 21:35)
  3. periyodik tablodan kasıt kız arkadaşın regl takvimi ise büyük bir çoğunluğun yapmış olduğu eylemdir.
    (hansvoralberg, 23.08.2007 22:01)
  4. can sıkıcı ve tatsız bir eylem olmakla birlikte bu can sıkıcı eylemden kaçmanın yolları da yok değildir, şöyle ki;

http://farm1.static.flickr.com/...
    (maglor, 18.12.2007 14:31)
  5. çeşitli kısaltmalarla mümkün. 1a grubu elementleri için haydarpaşa lisesinin namıdiğer kimyacısı rabia cesedi fırlattı derdik biz. diğer gruplar içinde vardı tabi. hey gidi günler hey.
    (histaminik, 18.12.2007 15:02)
  6. boş,yararsız,hatta zararlı bir uğraştır..ama yok efendim ben illa uğraşçam boş işleri severm diyenlere kimya öğretmeni olan annem tarafından zamanında bana aşılanmış uygun ezberleme yöntemleri önerebilirim..şöyle ki:
    1.periyot neler var
    h(hidrojen) li(lityum) na(sodyum) k(potasyum) rb cs fr
    yöntem:
    her elementin baş harrfi özümsenir..iyice kavranır..ve yaratıcı zeka kullanılarak düşünmeye başlanır:
    1-a verilmiş mesela biz
    2 a ya bakalım..
    beymen mgazalarında canana srılınca baya rahatladım..
    7a:
    fare clalettinin brnunu ısırdı...benim fareyle celalettinle filan ne işim olcak diyorsanız fare yerine fikriye filan kullanabilir kendi zevklerinize göre yöntemler geliştirebilirsiniz..bunlar sadece öneridir..
    son olarak da 8a:
    hergele nedim arsız krısını kserek rndeledi..
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 18.12.2007 15:19 ~ 15:19)