belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · colin kazım richards
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · desperate housewives
  9. · kız arkadaşa cm öğretmek

perdesiz bağlama  

1. kral tv'de ahmet koç'un sağanak adlı programında yavuz bingöl'ün elinde gördüğüm müthiş şey. az önce... ve kısa bir taksim de icra etti yavuz bingöl ney(ya da kaval mazur görün) eşliğinde. onu da dinledik.
    erkan oğur'un perdesiz elektrogitarını dinlerken ara ara aklıma geliridi "acaba bağlama olsa nasıl olur?" diye. nihayet bu meraktan kurtuldum birazcık ve daha çok çok kurtulmak istiyorum.

hakkında biraz bilgi;
    bu canım sazın mucidi bengi bağlama üçlüsüdür(bas bağlama da yine bu üstalarımızın üretimidir.) ve esin kaynaklarının erkan oğur olduğunu da açık açık belirtirler. grubun elemanlarından olan okan murat öztürk ve onun dem adı altında beraber çalıştığı virtüözlerden biri olan cenk güray (diğeri için (bkz: murat salim tokaç)) bilinen iyi icracılarıdır. ayrıca perdesiz bağlamayı daha önceleri kemal eroğlu da denemiş ve fakat neticeden tatmin olmamıştır.

aha davideosun buldum editi: (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (galak, 25.05.2007 22:44 ~ 16.06.2007 05:05)
  2. (bkz: perdesiz gitar)
    (kunduz, 25.05.2007 22:45)
  3. aslında yıllardır vardır bu enstrüman. bağlam yapılırken perde takma aşaması es geçilirse bir adet perdesiz bağlamaya sahip olunabilir.
    (minero, 17.04.2008 23:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil