belki ilginizi çeker
  1. · anneyi en çok sevindiren şey
  2. · kornişe perde takarken hata yapmak
  3. · sözlükte sabahlayıp işe geç kalmak
  4. · sevilmeyen ev işleri
  5. · evde vücut geliştirmek
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · colin kazım richards
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · sexual healing
  9. · dua

perde takmak  

sayfa  / 2
  1. ev yapımı işkence. düşme tehlikesi altında, kolunuza giren kramplar eşliğinde ufak beyaz şey leri uzun ince raylı sisteme döşeme işlemi. hele bir de perdeler ıslaksa, ki genelde öyle olur, bırakın boş kalsın camlarınız, görsün cümle alem evinizi. allah'ın bildiği kuldan saklanmaz.
    (harakiri, 14.03.2005 19:43 ~ 19:48)
  2. insanın boyunun uzamasına neden olan hele bi de evde en uzun kişiyseniz üzerinize kalması muhtemel iş.
    (scarlet, 14.03.2005 20:03)
  3. pazı ve kanat yapmak için en etkili vücut çalıştırma yöntemidir. sürekli perde takmak insana zarar verebilir. geçen ev temizliğinde salonun çift perdesi ve çift güneşliğini taktıktan srona neredeyse doktordan üç gün rapor alacaktım.
    (hansvoralberg, 14.03.2005 21:47)
  4. bir türk gencinin birincil torunluk görevidir
    (mavio, 14.03.2005 21:57)
  5. merdivenin tepesinde dakikalar geçirmenize yol açıp sizi terden sırılsıklam eden aktivite. bir de merdivensiz versiyonu vardır ki bu daha fazla efor sarfettirir. bir ayak koltukta diğer ayak radyatör üzerinde dengede durmaya çalışırken, bir yandan da perdeyi geçirmeye uğraşırsınız. perdenin bir kenarını tutan bir yardımcı yoksa çin işkencesine de dönebilecek eylemdir. başlı başına bir stres kaynağı olabilir insan için.
    (jellicle, 18.03.2005 21:37)
  6. çıkması bir dert,asması bir dert,inmesi ayrı bir dert olan işlem ya da işkencedir. annelerin türlü kırılabilir eşyalarla doldurdukları cam önünde öncelikle üstüne çıkılacak bir zemin aranır. eğer bulunamazsa mutfaktan (genellikle) bir tabure alınır ve bu türlü kırılabilir eşyanın arasında bir yere yerleştirilir. bu işlem yapıldıktan sonra taburenin üzerine dikkatli bir şekilde çıkılır ve perde asma işlemine geçilir. eğer perdenin makaraları kıytırıksa asarken çıkar,bir de makaraları geri takmak zorunda kalırsınız. aynı anda bir de size yardım amacıyla sürekli perdeyi çekiştiren anneyle uğraşılır ki siz perde asarken başka birinin de öteki taraftan perdeyi çekiştirmesi sinir bozabilmektedir. perde asılıp kilit yerleştirildikten sonra tabureden sağa sola çarpıp birşey kırmadan inilebilirse işlem mükemmel bir şekilde tamamlanmış olur.
    (battal boy cekirge, 11.04.2005 21:09 ~ 21:16)
  7. her seferinde anne burası çok yüksekmiş diyerek yırttığım iştir.
    (gülümsün, 11.04.2005 21:11)
  8. bir şekilde hep benim üzerime kalan bensiz yapılamayan iş
    (kornish, 11.04.2005 21:40)
  9. (kurremkamerruk, 11.04.2005 22:04)
  10. anne tipi işkence yöntemi olup,herzaman bizzat üzerimde uygulanmaktadır.bu işkencemizin şiddeti perde ve cam ebatları ile bağlantılı olarak;azalıp artmaktadır.
    (hemera, 11.04.2005 22:15)
  11. odanızda internet başında cin cin takılırken, birdenbire anneniz odanıza bir hışımla girer ve maalesef suratında o bilindik ifade vardır. evet yine perdeleri takacaksınızdır kornişe. şiddetli tartışmalar, oflayıp puflamalar bile bu dertten sizi kurtaramaz. evdeki masa, sandalye gibi dengesiz nesnelerin üzerine çıkılır ve sağ kol kornişe doğru uzanır. aradan geçen 5-6 dakikadan sonra o kol nasıl ağrıyacaktır. tamam belki uzun boyluyuz ama bu çağdışı kalmış yöntemden biz mi sorumluyuz. uzun boylu olduğumuzu gören aile fertlerinin aklına hemencecik " hımm bizim oglan ileride iyi perde takar " diye bir düşünce mi geliyor. sökülürken bu kadar rahat olan bir eylem, takılırken niye insanı bu kadar kastırır. yokmudur bunun bir ilacı hem annelerimize de yazık, biz evde yokken onları kim takıyor sanıyorsunuz
    (darkelf, 08.07.2005 11:16 ~ 05.08.2007 17:56)
  12. boyu uzun insanların üzerine kalan iştir,sadece evde değil okulda bile olabilecek durumdur.
    (eden, 16.10.2005 13:49)
  13. bir de perde takmamak var. hiç perde kulanmayan insanlar var. dikizlenmekten şikayet ettiklerinde "ee perde tak" diyorum ama sonra düşünüyorum "ne yani ben insanların evlerinde perdeleri var diye mi izlemiyorum onları ?". burada ahlakla ilgili bir sorun çıkıyor sanki. bu biraz mini etek giyene de tecavüz serbest olsun demek gibi. kınıyorum kendimi. ama iyiki perde diye birşey var etraf benim gibilerle dolu.
    (miss brown, 10.05.2007 00:02)
  14. (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 10.05.2007 00:49)
  15. ''türk mucit '' proramında anlatılana göre,yarışmacılardan birinin tek hamlede perde takabilme işini gerçekleştirebilecek mekanizmayı bulmuştur.
    (bkz: müjde müjde size)
    (rhododendronluteum, 10.05.2007 21:47)
  16. benim için anneanne tipi işkencedir. mırın kırın edince de "kele oğlum ne var kine perde dahmada, iki parmağanla aha şeyle şeyle attırıcın" der. sonrası malum tabii, ağrıyan kollar, yorulan vücut.. hiçbir zaman dediğin gibi olmadı ki anneanne.
    (nox, 10.05.2007 21:54 ~ 19.05.2007 13:56)
  17. buluğ çağlarında boyun uzamasına yarayan ikinci aktivitedir.
    birincisi için (bkz: basketbol)
    (ay cadisi, 28.05.2007 00:14)
  18. (deniz büyücüsü, 03.08.2007 17:13)
  19. bir nevi sabır, irade ve dayanıklılık testi. hele iş bittikten sonra o küçük beyaz şeylerden birini atladığınızı görmek vardır ki, pencere açıksa aşağı atlamayı seçebilirsiniz.
    (kskaan, 23.09.2007 14:57)
  20. merdivende düşüp orasını burasını kırmaya göze alanların yaptığı eylem.
    aynı zamanda yeni evlilerin zevkle yaptığı şey.
    (nagatik, 23.09.2007 15:03)
  21. şu şekilde gelişen olay:
    perdeler kırışmasın diye çamaşır makinesinin sıkma iptal tuşuna basılır, perdeler yıkandıktan sonra o ıslak perdeler anne tarafından alınır ve biricik çocuğuna verilir; o biricik çocuk binbir itirazla o merdivene çıkar, ıslak ve ağır perdeleri güçlükle, kola giren kramplarla kornişe takar. hele ki o perdenin tersi düzü gibi bir olayı varsa ve perdenin tersi takıldıysa vay halinize. anne o perdeyi çıkarıp tekrar düzünü astırır valla. bu da tam kurtuldum denildiği anda kola yapılan işkencenin tekrarlanması anlamına gelir.
    (aglaures, 23.09.2007 15:13)
  22. perde takan kolun sürekli havada kalması nedeniyle önce soğuma sonra karıncalanma sonra da halsizlik hissetmesi ertesi gün de hamlamasıyla son bulan olay.
    (du, 23.09.2007 15:18)
  23. ata sporudur.
    lâkin bu dalda diğer hiç bir ülkede çalışmalar olmadığı için olimpiyat arenasında gerektiği yere gelememiştir.
    perde takma sporu, şu aralar bahar temizliği sezonunun da açılmasıyla kültür ve turizm bakanlığının desteğiyle tanıtılmaya, kuşaktan kuşağa aktarılan, büyükten küçüğe devredilen bu spor dalı için şenlikler düzenlenmeye başlamıştır.
    özellikle turistik bölgelerde, animatörler tarafından tanıtılmakla beraber, odalardaki perdeler misafirler içindeyken değiştirilmekte
    turistlere bir sosyal aktivite olarak aşılanmaya çalışılmaktadır.
    eve gelen temizlikçilerin bile, evin çocuğunu bu konuda teşvik etmesi için gündelikçiler sendikası tarafından direktifler verilemektedir. (direktif diyince daha karizma oluyor)

ayrıca bu atasporuyla aynı arenada boy gösteren yüksek yerlerdeki tozları almak da kültür ve turizm bakanlığı'nın ileri dönemlerde yapacağı girişimlerle tanıtılmaya çalışılacaktır.
    (venom, 05.04.2008 12:41)
  24. erkeklerin ömrünü çürüten, sıyrılmanın çok zor olduğu (imkansız değil) haftasonu atraksiyonu.
    problemin çözümü için biraz pahalı ama (bkz: storlu perde)
    umarım doğru yazmışımdır yanlış yazdıysam eğer sözlükteki bayanlar beni uyarabilir, uyarmak demişken yanlış anlamayın lütfen evli barklı çoluk çocuk sahibi yakışıklı bir insanım ben.
    (altan ve babası, 05.04.2008 12:48)
  25. bendeniz gibi boyluysanız evde size yıkılacak eylemdir. baharın gelmesiyle annelerin temizlik damarının hortlaması ve sizin tam teşekkül evde ameliye pozisyonunuzu almanızdır.
    (carpe n diem, 05.04.2008 12:54)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil