96-97'lerde ilkokulda toplanan paralarla gidilip en yakın marketten alınıp bir güzel içilirdi malum ürün. o kadar güzel gelirdi ki...
şimdilerde ise 70'li yılların yeşilçam'ındaki öpüşme sahnelerindeki gibi (arkasını dönük kafa sabit, o noktaya göre moment alan karşıdaki kafa ise sağa sola hareket ediyor ama hareket ederken arka taraftan karşıdakinin dudakları da görünüyor ki bu da ne kadar sahte bir öpüşme olduğunu gösteriyor) bir öpüşme efektiyle renklendirilmeye çalışılmış, aysun kayacı hanımefendinin birileriyle öpüştüğünü görünce pepsi max alma isteği uyanacağı düşünülmüş bir reklam filmiyle tekrar karşımızda.
reebok firmasının streetball tadındaki turnuvasında bedava dağıtılarak bir jenerasyonun iki gün boyunca tuvaletten çıkmamasını sağlayan gazlı içecektir. abrtma o kadar yüksekti ki maç sırasında pepsimax kusan onlarca insan olmuştu. sonuç itibari ile bu turnuvada oynayan veya maçları seyreden hiç kimse bırakın pepsi max içmeyi reklamlarına bile dayanamamaktadır.
reklâmları oldukça ilgi toplayan(!) yeni bir pepsi ürünü.reklâmda aysun kayacı'nın sağı solu öptüğünü gören abazan gençliğin* o pepsi max'ı bir taraflarıyla içip oral muameleyi beleşe getirmek istediği söylentileri de ortalıkta dolaşıyor.
eskiden de piyasada olan , coca cola light ın pepsideki karşılığı olan şekersiz kola.max isminden tutun da renginin normal pepsiden de daha koyu olması light cola ve light insan bağlantısını kırıp hedef kitleye egolarına yenilmeden ulaşmaktır.
"0 şeker, maximum tat" başlığı altında maden suyunun bile yanında şekerli gibi kalabileceği içecek.
"0 şeker, 0 tat" dense daha uygun bir başlık olurdu.
orta okul yıllarımda - 1998 1999 yıllarına denk gelir - piyasa sürülmüştür. ancak sayılı olarak dağıtılıyordu.
ancak metro gibi toptancılarda kasa kasa alınabiliyordu.
zamanında evimize bir kasa girmiş olan içecektir.
baya özletti kendini.
vazgeçilmezdir...
az evvel reklamı izledim. ilk aklıma gelen "bu adamlar oral seks nedir bilmiyor mu ve biliyorsa uygulamak için en iyi an olduğunun farkında değiller mi" oldu. tabi uygulamada zorlanmak mümkün ama gülü seven dikenine katlanır ayrıca eğer litrelik şekilleri mevcutsa bu pepsi max in kullanılmaları halinde verimin artacağı kanaatindeyim. bu arada eğer bu anlattıklarım tutarsa pepsi o zaman turnayı gözünden vurur ve reklamda canlandırılan markete hücumu siz o zaman görün. açıkçası bu düşünceden sonra bir içecek reklamını izleyip de böyle sapıkça şeyler düşündüğüm için kendime kızdım. sonra kendime geldim ve böyle bi reklamı yapan adamların t.v. de günde elli kez yayınlanan bir reklamı yaparken böyle bir yol seçmesi (bkz: önce o başlattı) beni bu düşüncelere itti yani heralde benim sapıklığım onlarınkinin yanında solda sıfır kalır karar sizin tabi ...
türk milletinin yaratıcı zekasını ve kahvede yapılan geyiklerin mahkeme salonlarına kadar intikal etmesini hayretler icinde izlemiş bulunmaktayım. az buçuk hukuk okumus bir insanın okudugu hukuk kurallarını bu denli yanlış anlayıp "hoop hocam ben hukuk okudum, kendime güveniyorum" dercesine yanıltıcı reklam unsurunu bu derece yanlıs anlaması beni şaşkına çevirmeye yetti. hayır yani merak ettiğim şeylerden biride acaba bu bir ibişlikmi yoksa gerçek bir cehaletmi? benim bu davaya tek sözüm var, adalet yerini bulur....