penguen tipi teyze modeli 

adana çık aradan

1. sokaklarda sürekli gördüğümüz, belki de gördüğümüzü bile fark etmediğimiz teyzedir. (tayfun talipoğlu girişi)

boyu nadiren 1.50'yi geçer. büyük oranda başörtülüdür. vücudunu boynundan ayağına kadar örten manto ile kaplanır.

belediye otobüsü kuyruklarında sıkça rastlanır bu modele. büyük ihtimal bilmemnere pazarından veya süpermarketinden taşıdığı külçemsi poşetleri vardır. "evladım yer versene" demesinden de fark edilebilir.

kendi doğal ortamında çok neşeli olduğu gözlenir. adile naşit misali gülüşü akıllarda yer eder. mutfağından nohutlu pilav eksik olmaz.
    (böyle şeyler deme bana bozuşuruz, 02.03.2008 21:04 ~ 03.03.2008 00:05)

2. (bkz: şevki teyze)
    (wondrous, 02.03.2008 21:07)
  3. alpay erdem in bolca takıldığı, üzerine türlü çeşit geyik çevirdiği teyzedir.
    (blondie, 02.03.2008 21:35)
  4. benim de bu teyzeler hakkıında söyleyecek bir iki lafım var.

bu teyzeler sabahın köründe tam iş saati okul saati diye tabir ettiğimiz zaman diliminde kendilerini sokağa atıp en çok kullanılan iett otobüslerine hücum ederler. gidecekleri yer ya görümcesinin eltisidir, ya da halasıgilin komşusudur. ne diye sabahın köründe kendini yollara vuruyosun a canım teyzem diyesiniz gelir ama denilmez öyle durup dururken, ayıp. ama onun bu yaptığı ayıp değil. neyse otobüs haliyle tıklım tıklımdır, onca yolu ayakta gitmeyi gözün yemediği için ilk duraktan yarım saat sıra bekleyip binmişsindir. teyze de gelmiş karşında durmuştur pis pis sana bakıyordur, yer verse de otursam edasıyla. hayır eli ayağı da tutuyodur hani yoksa sabahın bi vakti kargalar kahvaltı etmeden ne işi var kaynının evinde. iki seçeneğiniz vardır. ya yer vereceksiniz onca saat durakta beklediğinize yanıp, ya da kalkmayıp teyzenin hırçın bakışlarına maruz kalacaksınız. bir de dua edeceksiniz ki o teyzelerden bir adet daha olmasın o otobüste. çünkü bunlar birbirlerini mıknatıs gibi çekerler ve inceden falan değil paldur küldür laf sokuşturmaya başlarlar " ah şimdiki gençlerde saygı nerdeee" nidalarıyla.

velhasıl kelam bu teyzelerden haz etmem ben, otobüste de yer vermem. gitsin bi yaşlansın iyicene, sonra da öğlen saatlerinde binsin otobüse bak nasıl yer veriyorum.
    (upsfiçyus, 02.03.2008 22:07 ~ 22:10)
  5. evlere temizliğe giden modelleri olduğu gibi sosyoekonomik açıdan daha iyi seviyede olanları o altın günü senin bu dolar günü benim dolaşmaktadır.
    (böyle şeyler deme bana bozuşuruz, 03.03.2008 00:06)
  6. (bkz: yiyin gari)
    (mi atze, 03.03.2008 00:43)
  7. (bkz: sağa sola sallanarak yürüyen teyze)
    (venom, 03.03.2008 00:51)
  8. konuştuğunuzda "ne okuyosun evladım?" sorusu soran ve biraz sonrasında da bilumum kariyer tavsiyeleri veren teyzelerdir.
    (bkz: türklerin meslek yorumları)
    (mavimikırmızımı, 27.03.2008 17:48)
  9. genellikle çok soru soran teyzelerdir.yürüyüşleri penguen yürüyüşünün biraz daha hallicesidir.arkasından baktığınızda belin altından kasa gibi bi çıkıntıya sahip popoları vardır.sağ bacak öne atıldığında kalçanın sağ ucu havaya kalkar.sol bacak öne atıldığında sol kalça kalkar ve yürürken bu tekrarlanır.elinde bastonlu olanlarıda görülmektedir.

dolmuşlarda ve otobüslerde göz göze geldiğinizde yavrum bacaklarım tutmuyor sen gençsin gel şölede ben oturayım demekten kaçınmaz.
    (eristhabella, 29.08.2008 15:05)