katherine kelly lang'e olan benzerliğiyle uzun süre "aa brooke logan nasıl yaşlanmaz onca sene, ben çocuktum o 30'undayken yahu" diye şaşırmama sebep olmuş hatun. sonya walger.
charles widmore'un kızıdır,babası bunun turşusunu kurmak isterken o desmond'a gönül verir.zengin kızı olmasına rağmen hiç bir şımarıklığı ve kaprisi yoktur.
isim seçimi tesadüfi değildir kanımca. penelope, yunan mitolojisinde odysseus'un eşidir. itaka kralı odysseus mitolojide truva savaşının kazanılmasına yardım ettikten sonra gemisiyle evine dönmeye çalışır ama lanetli olduğu için bunu çok uzun sürede başarır. hatta bu da odysseia destanına konu olur. eh desmond'un da bir çeşit odysseus olduğunu düşünebiliriz. gerek gemiyle adaya gelişi, gerek bir sürü yeteneğiyle olsun.
yapımcılar da kendisi için hikayenin mitolojik referanslarında önemli bir etkisi olacak karakter demişler, iyi etmişler.
ölümü yakın görünenlost karakteri. zira babası charles widmore son bölümde ben'in kızı alex'i haşat etmiştir. bunun sonucunda intikam güruhu içerisine giren ben amcada dişe diş göze göz diyerek charles widmore'a hodri meydan demiştir. onu bir gece yarısı odasında ziyaret eden ben'i karşısında gören widmore, korkudan altına sıçmamıştır ama az da olsa ürpermiştir. kendisini öldüreceğini sanmıştır fakat benjamin'in asıl amacı intikamdır. izleyelim görelim, eğer ben penelope yi öldürmeyi başarabilirse, muhtemelen bu iş kan davasına döner. charles widmore da ben i öldürmeye çalışır. o olmadı desmond halleder yarım kalan işi, yani penelope nin kanı yerde kalmaz.
cesur ve güzel'deki brooke logan (bkz: katherine kelly lang) olmadığını an itibariyle öğrendiğim lost dizisi karakteri. şu an yıkıldım, brooke (bkz: buruk) bir his kapladı içimi sevgili sözlük. halbuki ben eski aşkıma bakıp geçmişi yad ediyordum ne güzel.
herkesin hayatında olması gereken insandır penelope widmore. mitolojik referansların bizim gerçekliğimizde pek işe yaramadığını göz önüne alırsak, widmore gibi bir kadının hayatımızda olması demek, bizi sızdığımız bardan toparlayabilmesi demektir. kumar borcumuzu öder. birikmiş faturalarımızı halleder. uyuşturucu yüzünden paket olduğumuzda kefalet sorunumuzu halledip içerden kurtulmamızı sağlar. nereye kadar demeyin. penelope widmore o. her eve lazım.
---spoyler---
spoyler araba arkasına takılır
---spoyler---
---spoiler---
4. sezonda parmağında yüzükler, kolunda bilezikler vardı. demek evlenmiş. ama desmond'u bulduğu an yumuldu herife. iyi göründüğüne bakmayın. bu ingilizlerin olsun, iskoçların olsun, topunun mezhebi geniş (son cümle spoiler değildi)
---spoiler---