görseller
pencereden kar geliyor 

belki ilginizi çeker
  1. · erkan oğur
  2. · gülün kokusu vardı
  3. · zahid bizi tan eyleme
  4. · yarım senden ayrılalı
  5. · yeni başlayanlar için türkü
  6. · gülün kokusu vardı
  7. · dinlerken ağlatan şarkılar
  8. · rakı lazım dedirten şarkılar
  9. · durduk yere ağlamak
  10. · güne başlarken dinlenmesi gereken şarkılar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · onur öymen
  2. · yeşim salkım
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · ezel
  7. · domuz gribi
  8. · ders çalışmaya çalışmak
  9. · fenerbahçe nin galatasaray a 7 gol atması

pencereden kar geliyor  

sayfa  / 2
  1. divan sazı ile yapılan çıkışla insanın ayağını kesen muhteşem türkü. erkan oğur 'un klasını konuşturduğu şarkı.
    (gelecegim, 19.02.2005 21:43)
  2. çok dinlememek lazımdır denesice, memleketten uzak olma/ ailesizlik vs. gibi durumlarda yalnızlıkla soguk savaş yaşatan, ve hep kaybettiren, hep aglatan türkü.
    (bortu bocuk, 11.01.2006 17:30)
  3. boğazda düğümlenme yapıyor... kendimden biliyorum.
    (madam butterfly, 19.01.2006 09:05)
  4. harput yöresindendir.
    (wondrous, 28.07.2006 16:14)
  5. dinlendiğinde insanın içine garip bir hüzün verir. aileye uzaktayken ve yalnızken adama çok koyar be bu türkü.
    (dna, 15.10.2006 03:05)
  6. insanın içine oturur dinlenildiğinde. hele gecenin 3'ünde uykulu halinizle dinlemeye kalkmışsanız iliklerinize kadar işler, ağıt kokan bir ninni gibi sizi uykuya salar. aradan bir kaç saat geçer. boşluğa düşme hissiyle gözünüzü açarsınız ve hala çalmaktadır sizi hiç yalnız bırakmamacasına. üst üste dinlenilmemesi gerektiğini anlarsınız etkisi altında kurtulmanın zorluğundan... nasıl bir ağıttır bu, nasıl bir sestir ki insanın içini lime lime eder... yorum öyle can alıcıdır ki zaten kendinizin değil söyleyenin acısını duyarsınız resmen.
    (kaleydoskop, 03.03.2007 14:57)
  7. gurbette olan insanlar için hep bir boğaz düğümlenmesidir. ağlasan ağlayamazsın. defalarca dinlediğimi hatırlıyorum da daha çok megolaman durumlarda dinlenme ihtiyacı duyulur. memleket özlenince. aaaaaaah ahhhhhhhh
    (dengesek, 03.03.2007 21:55)
  8. lal dir kalp...susandır, bu ses le çevrelendiğinde...gözyaşıdır...

http://www.youtube.com/...
    (pismistavuk, 14.04.2007 16:54)
  9. ne gurbetteyim ne de sevgilimi eller aldı... buna rağmen bu türküyü erkan oğur dan dinlerken hissettiklerimi çok az şey hissettirebilir. kutsallık mertebesine ulaşmıştır...
    (ruhefza, 21.04.2007 13:03)
  10. insanın içine kar yağdıran türkü
    (tangocu kedi, 24.07.2007 16:46)
  11. gurbette dinlenecek son şarkıdır. mümkünse uzak durun ya da siz bilirsiniz ur çıkarın dinleyerek bir tarafınızdan.
    (burcumsu, 26.11.2007 22:52)
  12. harput yöresi türküsüdür. rakıyla iyi gider.

pencereden kar geliyor aman annem
    gurbet bana zor geliyor aman annem
    gurbet bana zor geliyor ben öleyim

sevdiğimi eller almış aman annem
    o da bana ar geliyor aman annem
    o da bana ar geliyor ben öleyim

kekliğimi doyurdular aman annem
    kanadını ayırdılar anam annem
    kanadını ayırdılar ben öleyim

bu nasıl yaraymış aman annem
    beni senden ayırdılar aman annem
    beni yardan ayırdılar ben öleyim
    (i see mal people, 26.11.2007 22:57)
  13. urfa yöresinden, sözleri cemil cankat'a ait, derlemesi muzaffer sarısözen tarafından yapılmış bir türkü.

pencereden kar geliyor
    aman annem gurbet bana zor geliyor
    ben öleyim

sevdiğimi eller aldı
    aman annem bu da bana ar geliyor
    ben öleyim

bu nasıl zalim yaraymış
    aman annem beni senden ayırdılar
    beni yardan ayırdılar
    ben öleyim
    (baharda geldim, 26.11.2007 23:00)
  14. yazın ortasında dinlendiğinde bile insanın içini üşütür.

biz dinlerken dayanamıyoruz, bunu yaşayıp da yazan neler çekmiştir kim bilir.bu kadar acı vermesine rağmen, her seferinde ağlayıp "bi daha dinleyemem, imkânı yok" diye yemin ettikten sonra hem de birilerini en çok özlediğimiz zamanlarda aklımıza geliyor yine.dinledikçe sol yanımızın ağırlaştığını hissediyoruz.yine de boşluğu dolduramıyor, oysa murathan mungan'ın dediği gibi o boşluğu dolduran eksilmemizdir.

"bu nasıl zalim yaraymış
    beni yardan ayırdılar
    ben öleyim" *
    (hüzünden bozma mutluluk, 01.08.2008 15:22 ~ 24.10.2008 20:58)
  15. insanın yüzünden gözyaşı süzülmesine neden olan parçadır, türküdür, durduk yere adama koyandır.
    hele bi de evinden uzaktai uzak yaz okulunda final haftasıysa oy.
    şimdi adamın kişiliği nasıl değişmesin.
    (munal, 20.08.2008 00:23 ~ 12:22)
  16. erkan oğur söylediyse bir kere daha dinlemeye cesaret edilemez...
    (bir mendil niye kanar, 20.08.2008 01:09)
  17. kardeş üniversite okumak üzere şehir dışına gitmiştir. ilk defa bir evladını dizinin dibinden ayıran annem her gün arayıp oğluyla konuşur, her dakikasını takip etmeye çalışır. ( erkek evlat tabii ) gayet keyifli bir telefon konuşmasından sonra evde yüksek sesle müzik dinleyen şahsım anneyi uyarır: "istersen değiştireyim bu türküyü, dinleme şimdi fena olursun."
    anne cevap verir :"yok canım konuştum ben oğluşumla, iyiymiş. zaten bir hafta sonra gelir. niye fena olayım ?"

türkünün enfes enstrümantal başlangıcı bünyemi darmadağın eder, anne hâlâ sakindir. ve o eşsiz sözler duyulur :
    "pencereden kar geliyor aman annem. gurbet bana zor geliyor. ben öleyim."
    anne kendini tutamaz, gözlerinden yaşlar dökülür. oğlu aklına gelmiş, üzülmüştür. o sırada kızına döner ve sorar: "sen neden ağlıyorsun ?"
    sessizlik...
    o an cevap veremiyor insan, sadece usul usul ağlıyor. oysa annem bilmez ki "sevdiğimi eller aldı, bu da bana zor geliyor."
    (hüzünden bozma mutluluk, 24.10.2008 21:17 ~ 25.10.2008 11:37)
  18. gurbette yaşayan zayıf bünyeli insanlar için (bkz: ben) doktor kontrolünde dinlenmesi gerektiğini düşündüğüm türkü. zira türlü türlü yan etkilerine maruz kalırsınız.
    (istemem yan cebime koy, 13.02.2009 00:43)
  19. (bkz: erkan oğur)
    bir insanın sesi bu kadar dinlendirici olur. bir müzik aletinden ancak böyle farklı tınılar çıkabilir.
    (mental retardasyon, 13.02.2009 00:47)
  20. çok sevdiğim bir türküdür bir ara metin akpınar'ın oynadığı pvc pencere reklamında da seslendirilmiştir.
    (cevikkuvvet, 13.02.2009 01:28)
  21. en zor söylenen türkülerden..kkıymetine kıymet katıyor..
    (ciffos, 13.02.2009 09:54)
  22. insana başka hiçbir şeyin hissettiremeyeceği garip bir şey hissettiriyor, duygunun tam olarak tanımı bile yok. muhteşem.
    (piyanogörünümündekiçellodançıkanbağlamasesi, 13.02.2009 10:24)
  23. aman annem gurbet bana zor geliyor...iç acıtan türkü
    (wanda adında bir balık, 13.02.2009 10:46)
  24. annemi bilmem de benim her dinleyişimde ağladığım türkü. nadir dinlemeye dikkat ediyorum bu sebeple.

fenadır.
    (kopush, 09.03.2009 20:20 ~ 20:24)
  25. türkü ötesi, şarkı ötesi bambaşka bir şeydir.
    can yakar, ölesiniz tutar ölemezsiniz.

(bkz: öldürmez süründürür)
    (antik acılar çarşısı, 09.03.2009 20:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil