belki ilginizi çeker
  1. · penaltı
  2. · penaltı kullanıp taça atmak
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · öğretmenler günü
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · disko kralı
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · izlenesi youtube videoları
  9. · girisinden utanmak

penaltı kullanıp taca atmak  

sayfa  / 2
  1. hayırlara vesile değildir. penaltı noktası ile kaleci arasındaki mesafe bu işlemi imkansızlığını kanıtlayabilecek kadar
    kısadır. ayağın çime takılması, rüzgar olması, kaleciden sekmesi hiç bir şey bu denyoluğu kurtaramaz. taç atışı sırasında
    oyuncu değişikliği olması muhtemeldir.
    (hansvoralberg, 18.03.2005 13:12)
  2. vuruşu yapmış kişinin aynı hızla taca çıkması ile sonuçlanacak hadise.
    (thorgrim, 18.03.2005 13:27)
  3. yapsa yapsa usta penaltıcı david beckhamın yapabileceği eylem.
    (wonderwall, 18.03.2005 13:45 ~ 13:45)
  4. (marsellus wallace, 22.03.2006 01:41)
  5. riske girmek istemeyen savunma oyuncusu refleksidir.
    mazallah penaltıyı kaçırırsa kontraataktan bir gol yiyebilir takımı. penaltıyı taca atıp savunmasına yardıma koşar bu tip futbolcu. seyircilerden de büyük bir 'ananın amı artık ya' alkışı alır.
    (hebele, 07.09.2007 23:42)
  6. (dünyayı kurtaran adam, 07.09.2007 23:44)
  7. (tashicardi, 07.09.2007 23:44)
  8. "peçete mi lan bu kullanıp atıyosun" şeklinde itirazlara gebe olabilecek aforizmadır!
    (baschar, 07.09.2007 23:49 ~ 23:54)
  9. direğe çarptıysa gerçekleşme olasılığı büyüyen eylem.
    (uçan tavuklar kümesi, 07.09.2007 23:50)
  10. penaltı atışını taca atmak şeklinde değişmesi halinde hem imla hatasından kurtulmuş hem de anlatım bozukluğun gidermiş olabileceğimiz olgu .

(bkz: kendini yararlı hisseden yazar)
    (omega, 07.09.2007 23:53 ~ 09.09.2007 22:40)
  11. penaltı kullanıp kendi kalesine gol atmaktan daha iyidir

(bkz: iyimser yazar modeli)
    (anti nick, 07.09.2007 23:56)
  12. tribünlere oynamıştır.

-ne yani oynamamış mı?
    +kim yaa?
    -ne bilim ağbi anlatım bozukluğu var.
    +ikisi bi arada olmuyo demekki.
    -hangisi?
    +ne bilim ya çok yalnızım bu akşam.
    -taça at topu ağbi nefes al biraz.
    +olmuyo ne yapsam olmuyoo!!
    -espride çıkmadı hacım ya.
    +siktiret..taviz verme.
    -ne?
    +konuyu dağıtıyorum.
    (alkolikikon, 08.09.2007 00:07)
  13. ünal karaman'ın bir ankaragücü maçında yapabildiği -nasıl oldu ben de şaşarım hala- müthiş aktivite.
    (paleface, 08.09.2007 00:11)
  14. maç anlatıcısı bey tarafından "zor olanı yaptı" tepkisiyle karşılaşacak futbolun güzelliğidir.
    (dereotundannefretederim, 08.09.2007 00:16)
  15. (deniz büyücüsü, 08.09.2007 11:10)
  16. rakip oyuncu sakatlanmıştır belki...belki de penaltı kullanan şikecinin biridir, hayattan bıkmıştır felan...
    (slowmotion, 08.09.2007 12:28)
  17. fenerbahçeli oyuncuların geçen sezonki penaltı verilmeme hadisesi üzerine uygulamayı düşündükleri protesto yöntemidir. zira antu forumlarında da "ilk penaltı taca atılsın mı?" şeklinde anket vardı. bir galatasaraylı olarak üşenmedim, üye oldum, "evet!!!" dedim. belki galatasaray derbisine kısmet olur diyerekten...
    (duckling, 09.09.2007 05:15)
  18. ayağı götüne sokulasıca gibi bir beddua nedenidir.
    (modus operandi, 09.09.2007 10:31)
  19. hemen kalp krizi geçiriyor gibi yapmak, yapılabilecekler arasında en iyisidir.
    (leak, 09.09.2007 22:39 ~ 22:46)
  20. mahalle maçında penaltıya itiraz eden karşı takıma "amma ağladınız mına koyim" derken yapılan eylemdir. "alın penaltınızı da, topunuzu da..." demenin bir başka yoludur. en asil duyguların eyleme döküldüğü andır...
    (rasputin, 09.09.2007 23:27)
  21. mahalle maçlarında olayın suyunun çıktığının ve artık mızıtma olarak tabir edilen eylemin başladığının göstergesidir.

diğer belirtiler ise şunlar olabilir:

- boş kaleyle karşı karşıya kalındığında topu dışarı atmak
    - korneri kendi kalesine doğru kullanmak
    - mutlak gol pozisyonlarında elle oynama yapmak
    - taç kullanılırken topu tekrardan taca veya dışarı atmak
    - kale vuruşlarında kaleden kaleye oynamak

örnekler çoğaltılabilir elbet.

takımlardan biri "penaltı işte abi baksana ya adam ne hale geldi" kavgası başlatırsa öbür takım al pacino'luk yapar ve "verin topu kullansınlar penaltılarını, ağlamayın len! kullanın işte..." der. burada yüzsüzlük yapmak ile abilik yapmak arasında gidip gidip gelen rakip, son kararını verir ve "sizin, penaltınıza mı kaldık be!" tribine başlar. bu tartışma saatlerce sürebilir. burada zamanı kısaltması mümkün olan kişiler, iki takımın diğer oyuncularıdır. kendi kaptanlarını sakinleştirmelidirler.

sonuçta penaltı kullanılır, ancak:

(b oyuncusu penaltıyı taca atar, a ise rakip takım oyuncusudur)
    a: olm mızıtmadan oynayın ya!!!
    b: ne mızıtması be, ayağım kaydı
    a: yalan söleme, çarpılcan olm
    b: ya bırak ya...

(aradan birkaç pozisyon geçer ve yine b kişisi sahnededir. bu sefer de taç kullanırken topu dışarı atar)
    a: yeter artık ya, amma da uzatın
    b: bişi yok ki olm, ayarlayamadım bi an
    a: ayağı kayar, eli ayarlayamaz... üff...
    b: efendim?
    a: yok bişi oyna sen...

(a takımı mutlak gol pozisyonu yakalamıştır ki, bir maradona edasıyla b oyuncusu sahneye çıkar ve kaleci olmamasına rağmen topu dışarı tokatlar)
    a: oha!
    b: euheuhueh elime çarptı
    a: öeehh ama, bu kaçıncı oldu ya
    b: kalecim ordan işaret ediyor, bakıyorum, 3 olmuş. evet bu üçüncü.
    a: bi de yüzsün ya
    b: euhueuhh
    a: (kendi takımındakilere dönerek) gelin gidelim bunlarla oynanmaz ya. bi daha oynamıycaz işte sizinle...
    b: euheuhuh, yine bekleriz...

burada görüldüğü gibi b oyuncusu olayın tadını çıkarmaktadır. nasılsa ertesi gün yine geleceklerdir. nitekim öyle de olur, ertesi gün "bi daha yapmıycaksınız ama?" diye gelen rakip takımla yine maç yapılır, yine yukarıdaki gibi maç bitmeden olay yerinden ayrılınır. bu her gün böyle devam eder ve oynanan hiçbir maç bitmez, biten maçlarda da maç sonrası mızıtmalar görülür...
    (duckling, 10.09.2007 15:38)
  22. (muvo, 10.09.2007 15:49 ~ 15:50)
  23. roberto carlos'un "fasoyu abarttık galiba" diyerek kendisini savunmaya çalışacağı durum.
    (sky, 10.09.2007 15:52)
  24. penaltı kullanıp kendi kalesine atmak ve penaltı kullanıp topu yan ağlara göndermek şeklinde zorlaşan durumlar silsilesinin ilk basamaklarından biri. ultimate olan tam penaltı atılırken ofsayda düşmektir.
    (gitaristkaptan, 10.09.2007 15:53 ~ 15:56)
  25. penaltı kullanıp gol yemekten daha kabul edilebilir durumdur.topun başında muhtemelen sabri sarıoğlu vardır.

(bkz: 22 şubat 2009 galatasaray kocaelispor maçı)
    (no reply, 24.02.2009 13:50 ~ 14:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil