belki ilginizi çeker
  1. · tümer metin
  2. · gelin kızınızı alın
  3. · ileri derecede psikoseksüel bozukluk
  4. · alay sancağını çalmak
  5. · eş cinsel erkeklerin askerlik yapması
  6. · askere alınmama nedenleri
  7. · eşcinsel olup askere gitmek
  8. · author un askere alınması
  9. · en güzel küfürsüz tezahüratlar
  10. · ahmet burak erdoğan
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · ezel
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · google wave
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · kuru fasülye kola kombinasyonu
  9. · çayı yedi şekerli içmek

pembe tezkere  

1. eşcinsel olduğunun anlaşılması üzerine askerlikten muaf tutularak kişinin eline verilen teskereyi belirten halk deyişi.
    (jkfl, 12.01.2007 22:47 ~ 22:55)
  2. gercek hayatta böyle bişey olmaz. eşcinsel asker kişisinin tam teşeküllü askeri hastaneden aldırılan heyet raporu ile askerlik yapamıyacagının tesbitidir. ben o raporu gördüm beyaz kagıda yazmışlardı.
    aman haaa yanlış anlaşılmasın diye not : askerliğimi tabip asteğmen yaptım da oradan biliyorum.
    (mulenbu, 12.01.2007 22:53)
  3. (hplovecraft, 25.05.2007 00:35)
  4. gayeskere
    (b4r1ş, 24.05.2009 20:11)
  5. gelin kızınızı alın diye evlere telefon edildiği yönünde bir söylenti var.
    (alibabanınyaması, 24.05.2009 20:18)
  6. bahsedilen raporu almanın,askerlik yapmaktan daha zor olduğuna kanaat getirdiğim belge...

anlamadığım nokta,eşcinsellere yöneltilen '' küçükken tiyatrocu mu olmak istersin yoksa gazeteci mi?''sorusu...bu tarz sorularla mı kişinin eşcinsel olup olmadığına karar veriyorlar...kişinin verdiği cevapla doktorların düşünceleri ne tarafa doğru kayıyor merak ediyorum...

http://www.radikal.com.tr/...
    (bohemkarınca, 24.08.2009 14:56)
  7. kişinin tiyatroya olan ilgisiyle o an rol yapıp yapmama olasılığını ölçen rapor sonucu alınan tezkere.
    (buzdan yıldız, 24.08.2009 15:04)
  8. argoda eşcinsellere verilen çürük raporunun adıdır.

her yerde ve her şekilde kendilerinden olmayanı ötekileştiren sistem, burada da eşcinselleri ötekileştirmekte. kişinin beyanatını baz almaktansa, çeşitli yöntemlerle kendilerince kişinin eşcinselliğini belirlemekteler. bu sürecin bu kadar yüz kızartıcı ve de zorlu olması da, hali ile kimliğinin bu kadar deşifre edilmesinden imtina edilenlerce askerlik görevi (!) yerine getirilmekte.

belki alakalıdır;

(bkz: heteroseksist şiddet)

(bkz: ikili cinsiyet sistemi)

(bkz: gay travesti ve transeksüel cinayetleri)

(bkz: ileri derecede psikoseksüel bozukluk) *
    (aglaures, 25.08.2009 11:32 ~ 11:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil