|
|
- meşe ağacının meyvesidir.kabuğunu iki parmak arasına sıkıştırdıktan sonra çeşitli sesler çıkarılabilir
- ünlü bir pastahane
(bkz: http://www.pelit.com.tr/)
- pozantı'da bir dinlenme tesisi.has turizm burada mola verir.
- güleryüzlü personelleri , uygun fiyatları ve kalitesiyle bugün gözüme fena halde girmiş pastahanedir.
evet bugün tele şeklinde bir pasta yaptırdım.
mutluyum.
akşama yetiştirecek olmaları öpeyim ağabey bir mod oluşturmuştur bende.
yani sipariş pastalar konusunda aştıklarını belirtebilirim.(sos, 29.08.2007 11:24 ~ 11:36)
- oldukça yaratıcı doğum pastaları ve şekerlemeleri üreten pastahane.
- sahibi sivaslıdır yamulmuyorsam.. ürünleri çok lezzetlidir.. pahalı olmasına rağmen lezzetten ötürü tercih sebebidir.
(wwonka, 29.08.2007 11:56 ~ 11:56)
- müşteri hizmetine önem veren, ürünleri taze ve çok güzel olan mükemmel pastane. tavsiyem boğaziçi pastasını denemenizdir. kakaolu kek, özel yapılmış krema (krem şanti değil kesinlikle), bir katı muz, diğer katı frambuaz ve fıstıklardan oluşan anlatılamayıp yenilmesi gereken bir tat. ayrıca ev baklavası (bazen bayat oluyor gerçi, taze olursa güzel), ekler, kruvasan, minik pizzalar ve milföy tatlısının da tatları çok güzeldir.
daha iki gün evvel pasta yaptırdık; ama pastanın bir kenarı çökmüştü ve bunu telefon açıp bildirdik. ücreti almaksızın yeni bir pasta gönderelim dediler. sözde değil özde müşteri hizmeti sunuyorlar kısacası...
- meşe ağacının meyvesi olup güzün kendilerinin bolca ve iri iri oldukları görüldüğünde "bu sene kış sert geçecek" yorumunu yaptırır. hakeza alıçların, ardıçların, davun diye tabir ettiğimiz ağaçların meyveleri.
o sene kışın sert geçeceğine dair bi kestirim de ben yapam hele derseniz buyrun tabiat sizin, destekli sallamanıza da gerek yok, bahara seni görüp yakana mı yapışacaklar aazını kıriyim hani lan o kadar yalıtım yaptırdık da bi kar yağmadı diye, bak mesela ben bi örnek yapıyim sonra siz kendi yol haritanızı çizersiniz:
oo kozalaklar amma da pütür pütür olmuş vay vay vay...
- (bkz: pelitli)
|