nil karaibrahimgil'in bir şarkısı. her zaman bakımlı, havalı, her yaptığı olay olan, muhtemelen lisede okuyan, hep yakışıklı bir sevgili sahibi ama asla aşık olmayan bir kız modeli anlatılır, şarkı dinlendikten sonra pelin ismi ile ister istemez bağdaştırılır. pelinin aşkı dünyada bulunmaz, pelinle yarışılmaz.
bir kız ismi. anlamı ise şuymuş: birleşikgillerden, yapraklarında ve öteki bölümlerinde çok acı, ıtırlı bir madde bulunan, hekimlikte kullanılan çok yıllık ve otsu bir bitki, pelin otu, acı pelin, akpelin. tdk öyle söylüyo.
hayat bazen birini seçer
biz "pas!" deriz söz pelin'e geçer
pelin'in bir stili var
mesela aşık olmaz
biz hepimiz buluşuruz
pelin'in vakti olmaz
bak pelin'e pelin'e
mor bana gitmez pelin'e gider
o beni sevez pelin'i sever
kader bana gülmez
pelin'e güler
kimse beni çekmez
pelin'i çeker
hayat bazen birini seçer
biz "pas!" deriz söz pelin'e geçer
pelin'in aşkı şuymuş
dünyada bulunmaz
pelin'in fikri pelin'le yarışılmaz
bak pelin'e pelin'e...
pelin bir imge, pelin bir ütopya, pelin bir üstün şahsiyet..
öyle ki artik bir kız ismi olmaktan çıktı kendisi, nedense en "pelin"ler erkek oluyor günümüzde..
"derinliğine karanlık" grubunun , gitariste kağıt fırlatan , baterist fırçalama konusunda uzman çılgın solistine , ailesinin doğduktan sonra vermiş olduğu isimdir.
pelin converse'li avukattır,kamusal düzen bekçisidir,adalet dağıtan insandır;nerde çarpıklık orda pelindir.nerde ice tea green,makarna salatası,seksi bir latin,orda da pelindir.pelin böyle bir isimdir.
pelin otunun bütün özelliklerinin pelin adına sahip kişilere yansıdığını düşünüyorum.mesele pelin otu ayak basılan yerde bitmez,pelin adına sahip olan insanlar da ezilecekleri,baskı altında tutulacakları yerde yaşayamazlar yada kendilerinden çıkarlar.pelin otunun tadı çok acıdır ama sonunda yararlıdır,pelin adına sahip kişiler içinde aynısı geçerli..
ve bu ada sahip kişilerin egolarını tatmin ettiği için nil'e teşekkürü bir borç bilirim..
nil karaibrahimgil in şarkısındaki pelin zaten pelin batu nun kendisidir. boğaziçi'nden tanışan bu iki şahsiyetten pelin nil'e hem gıcıklık hem de ilham vermiştir, ki bu şarkı ortaya çıkmıştır.
bu isme sahip olan kızlar nedense uzun boylu, beyaz tenli hafif kumral-sarışın saç rengiyle majını oluşturmuştur imgemde. tam sosyete kız değil de apartmanların narin burjuva gülleri. ortası demirsiz bisiklete biner bu pelinler orta öğrenim çağlarında. oturdukları sitenin voleybol-basketbol sahalarında kendilerinden büyük cenkler-toygarlar-alpler-berkelerle takılırlar. dokunsan kırılacak gibi olsalarda tuttuklarını koparmaya çalışırlar. yaşadım da biliyorum. bi de aslıvar ki o başka bir endam.
altı üstü bir şarkı demeden hakkında efsaneler (gerçek de olabilir tabii, bilemem) uydurulan şarkı. bir şarkı için fazla ama konu nil olunca insan dikkat kesiliyor ister istemez.
şimcik derler ki; nil boğaziçi'nde okurken kendisiyle aynı dönemde boğaziçi'nin güney çimlerinde uzanan pelin batu ve harun tekin ile arkadaşmış. bu ikilinin halen birlikte olduğuna dair magazinsel bilgi de kulağıma geldi ama henüz teyit edemedim (zayıf kaldım bu konuda farkındayım). her neyse, nil'in harun tekin'e bir şeyler besleyip beslemediğini bilmiyorum ama yazdığı şarkıda pelin batu'dan esinlendiği sanırım biliniyor (bir röportajında duymuş olabilirim yahut şu an beynim bana cidden bir oyun oynuyor). uzun lafın kısası, pelin'e giden fakat nil'e gitmeyen mor bildiğimiz mor değil, mor ve ötesi'nin solisti harun tekindir (ohh bee, ne uzattım).
"bir ismin anlamı o ismi alan kişiye bu kadar mı uyar?" dedirtiyor. acı veriyorlar ama mutluda ediyorlar.yaşayan biliyor.öyle insanlar oluyorlar ki şiirle alakası olmayan bi adama hece ölçüsüyle şiirde yazdırıyorlar. bide çok güzel oluyorlar.aman nese iste ingilizcesi "wormwood" dur ayrıca.