pelesenk 

adana çık aradan

1. sert, dayanıklı, müzik aleti yapımında kullanılan bir ağaç türü.
    (misuf, 06.12.2006 00:29)

2. tdk'ya göre;

1 . türlü bitkilerden çıkarılan kokulu bir reçine.
    2 . pelesenk ağacından elde edilen değerli kereste.

ayrıca farsçadan gelen diğer anlamı, bir lafı konuşurken gereksiz yere kullanmaktır.
    (sycrone one, 06.12.2006 14:57)
  3. cort marka klasik gitarların klavye bölgesinde kullanılan ağaç.gül ağacı ve abanoz'un yerini asla tutmaz.
    (manha de carnival, 06.12.2006 15:02)
  4. bir grup odtü'lü öğrenci tarafından kurulan, bir çok klibe imza atan, youtube'da fırtınalar koparan, bunların yanında her seferinde kısa film çekmeye çalışan fakat yarım bırakan amatör kurum. şu sıralar ise web design işine girmişlerdir. ayrıca bir de internet siteleri vardır:
    www.pelesenk.org
    (not: giren çıkan çok olduğundan bazen aylık kota dolabilir, sayfa görüntülenemeyebilir)
    (skyseroz, 21.01.2007 23:15)
  5. okan bayülgen in anlamını bilmediği ya da bildiği fakat cümle içinde kullanamadığı bir kelimedir ki bilinen anlamı; konuşurken gereksiz tekrarlanan söz dür. ama televizyon kişisi okan, öyle bir yerde kullanmıştır ki; karşısındakine iltifat edicem derken hakaret etmiştir, üstü kapalı anlatımı sık yapan bir şahsiyettir ama bu sefer faka basmıştır. zaten kendisi türkçe ye hakim olmak isteyen ve bu çerçevede -öğrenmekten üşenip- hakkı abisini yanına oturtan -aslında millete bir şeyler değil, kendinin bir şeyler öğrenmesi için yaptığı bir iştir- biridir.
    aslında ben okan bayülgene severim. pelesenk kelimesinin içinde ne diye onu yargılıyorum anlamış değilim. yaptığı yanlışa çok mu içerledim acep? bıd bıd vıd vıd...
    (sehrikalp, 22.03.2007 14:03)
  6. bu ağaç için daha önce gül ağacı ve abanoz'un yerini asla tutmaz demiştim fakat özellikle sık damarlı ve gözeneksiz olanları -ki abanozgillerden bir ağaçmış- enstrumanların tuşe ve burgu kısımlarında hem sağlam hem de oldukça dekoratif duruyor.
    (manha de carnival, 15.05.2008 15:15)