görseller
pekin ördeğipekin ördeği

belki ilginizi çeker
  1. · portakallı pekin ördeği
  2. · burdur
  3. · civciv
  4. · vakvak amca
  5. · çocukken beslenen hayvanlar
  6. · pekin
  7. · portakallı ördek
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  4. · babaların garip huyları
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · kız ya da erkek arkadaşın faydaları
  9. · narcissa black

pekin ördeği  

1. suyu çok seven şebek ördek türü. feci sevimli, sarı civcivler şeklinde ortalıkta vik vik öter, gezerler. sonra büyürler. 6 aylık civarı yumurtlamaya başlar dişileri, biraz daha büyürler. yumurtaları çok lezzetlidir. biraz daha büyürlerse beyaz kocaman ördek haline gelir vaklamaya başlarlar. o zaman keser yersiniz.
    çok severdim ben bunları. dayımla birlikte evimizin balkonunda, karton kutuda besleyip büyütür, yeterince tosunlaşınca da keser yirdik. tadları çok güzeldir diye aklımda kalmış.

besleyen kişiyi annesi sanabilir. gelip gelip kolunuzun altına, göbeğinizin üzerine, kısacası sıcak bulduğu yere çöreklenir. ayrıca her yere pislerler. ne pislemesi be, sıçar. hakikaten "evin içine sıçar", üç kelime ile. vıcır vıcır, altına bez bağlayamazsınız da, en iyisi tüm odayı gazete kağıdı ile kaplamak.
    ayrıca kış günü, nezle olup burunları tıkandığı için ölebiliyorlarmış. ayrıca çiftler halinde alıp kardeş kardeş beslemek de işe yarar bir yöntem. ama iki kardeş ördekten birisi ölünce diğerinin de ömrü uzun olmuyor gibi.
    (azureel, 29.08.2005 16:57 ~ 17:04)
  2. adını neden pekin şehrinden aldığını hala anlamadığım ördek türü.
    (being tajik, 29.08.2005 17:03 ~ 17:03)
  3. -baba bana pekin ördeği alsana
    +pekin.

(bkz: yiğit özgür)
    (vikartindur, 20.06.2006 13:39)
  4. bir yemek olarak;

(bkz: portakallı pekin ördeği)
    (kahnesty, 19.05.2007 11:09)
  5. beklemediğim kadar cana yakın civcimsi bir hayvandır.

gerçekten sevimli haynav. eğer bir kutu içinde tutmuyorsanız hayvanı, muhtemelen peşinizden ayrılmayacaktır. nereye gitseniz, peşinizden olağan hızıyla sizi takip edecektir ki o paletli ayaklarıyla peşinizden koşuşu mükemmeldir.

kedi ve köpeğin insanların ayaklarına dolandığını biliyordum ama bir ördeğin yapacağını hiç tahmin etmiyordum. hayvan sanırım anne sıcaklığını aradığından insana yakın olmak istiyor, tek başına kalmayı sevmiyor, ilgi istiyor.

olumsuz yanı ise, çok ses çıkartması, hiç durmadan çıkarttığı "bik bik, bik bik bik" sesleriyle sevimliliğinin derecesini biraz düşürüyorlar. kuştan daha beterler.

ayaklarımın arasına alıp, biraz da sıkıştırınca, hemen yumuşadı, gözleri kapandı. bilgisayar başındayken tek seçenek ayaklardır. bir ördeğe annelik yapmadığım kalmıştı, şimdi bu da oldu.
    (mustafa, 14.04.2008 20:30)
  6. dragon çin restoranında yarımı 65 milyon olan ördek türü. olm 65 milyona ben tanesi 5 milyondan 13 tam tavuk yerim lan!! hem de tam dikkat edin.

o da kümes hayvanı bu da kümes hayvanı aradaki 26 kat fark nerden geliyo anlamış değilim. hayır tipini görseniz (bkz. görseller, beyaz olan canlısı!) bi sikim hayvanda değil ama 65 milyon. beni kesip satsan yenimle o kadar etmem. o derece.

ilgilisine not: tam pekin ördeği 100 ytl! yuh az daha bekle kurban bayramında danaya gir.
    (diazepam, 04.07.2008 10:07 ~ 19.02.2009 17:33)
  7. dünyada en çok üretildiği yer ---sıkı durun--- burdur'dur. pekin ördeklerinin dünya üretiminin yarıdan fazlası bu ilimizde yapılmaktadır.
    (bor madenleri, 19.02.2009 17:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil