pegasus airlines   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. bir havayolu firması. boeing 737-400 ve 737-800 lerden kurlu bir filoya sahiptir.
    sekiz adet b737-400'ü :tc-afa, tc-afj, tc- afm, tc-apc
    tc-apd, tc-app, tc-apr, tc-apt
    on dört adet de b737-800'ü mevcuttur:tc-aap, tc-apf, tc-apg, tc-aph, tc-api,tc-apj, tc-apk, tc-apl, tc-apm, tc-apn, tc-apu, tc-apv, tc-apy, tc-apz. istanbul base li bir havayolu olup, karamehmet grubuna aittir.
    http://www.pegasusairlines.com/
    (geldiler, 16.08.2004 15:44)
  2. reklamı hoş olan havayolu şirketi
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (digitallart, 18.10.2005 03:23)
  3. müşteri: alo pegasus airlines mı?
    nalan: evet buyurun ben nalan nasıl yardımcı olabilirim
    müşteri: yarınki ondörtotuz uçuşunuza, izmir'e bilet alacaktım
    nalan: bay önü kalmış sadece, bir mahsuru var mı?
    müşteri: yok ben de öyle isteyecektim zaten..

(bkz: pegasus)
    (clockworkorange, 18.10.2005 03:31 ~ 03:31)
  4. 55 ytl ye ankara ya uçuran şirket*.az daha fiyat kırsa otobüs firmalarının eline verir o derece,hatta ulusoy ve varan la kafa kafaya fiyatlar.muhtemel yaz seyahatinde tercih edilesi.
    (sycrone one, 15.03.2006 16:57)
  5. yurtiçine yüklenen ve bunun yanında kıbrıs'a da haftada 22 sefer koyan havayolu.
    (azwepsa, 29.05.2006 16:31)
  6. (bkz: http://www.flypgs.com)
    (ben de öyle biliyordum, 29.05.2006 16:33)
  7. izair ile ortaklık içindedir bu firma. izair'ın sahip olduğu 3 uçak (adları karşıyaka, alsancak, göztepe) ortak kullanımdadır. öyle ki izair'ın web sitesinde online bilet almaya kalkarsanız izair adıyla pegasus airlines bileti satarlar. bir ihtimal de bu güzel adlara sahip üç uçaktan birine binersiniz. uçuş tarihinin yakınlığına bağlı olarak ekonomik sınıfta 55, 65, 75, 85 ytl ile izmir-istanbul uçuşlarını gerçekleştirebilen faydalı, iyi ki kurulmuş şirket.
    (adenozin tri psikopat, 09.07.2006 14:27)
  8. telefonla arayıp istanbul-izmir 55 ytl promosyonlu paketten 4 adet bilet almak istediğimde bana "o tarih ve saatteki uçuşumuzda 55 ytl'lik yerimiz yok... dilerseniz 75 ytl'lik yerlerden verelim..." diyen havayolu şirketi...

bunun üzerine van den budenmayer teşekkür edip telefonu kapatır ve pegasus airlines'ın internet sayfasından istenen gün ve saatteki uçuşa ait bomboş uçağın içinde cirit atarak yer beğenip 55 ytl'den 4 adet bilet alır...
    (van den budenmayer, 03.08.2006 21:34)
  9. otobüs havasında ki uçağa inişte sarsılmaya kusmaya başınızın deli gibi ağrımasına ve bunlar olurken kimsenin size aldırış etmemesine katlanabilirseniz pegasus airlines tavsiye ederim ucuz oluyor.
    (beni de alın, 31.08.2006 18:53)
  10. genel müdürlerinin dediklerine göre bu kadar dakik olmalarını bir sebebi de havalimanında fazladan kaldıkları her dakika için ekstra para ödemeleriymiş.
    (izmirist, 31.08.2006 19:18)
  11. dakik olmasının sebebi havaalanında kaldıkları her dakika için para ödemeleri değil de gerekenden biraz daha fazla aksaklıkları tolere edebilecek şekilde seferlerini, uçaklarını ve personelini ayarlamasındandır.
    (comatose, 31.08.2006 20:16)
  12. genellikle sabiha gökçen havalimanını kullanan uçakların ait olduğu firma
    (16v, 02.09.2006 03:00)
  13. artık 60 gün öncesinden yer ayırtanlar 25 ytl'ye uçabileceklermiş. vay vay vay...
    http://www.hurriyet.com.tr/...
    (azwepsa, 15.09.2006 14:28)
  14. yönetim kurulu başkanı sabancı holding den ayrılıp kendi kanatlarıyla uçamaya çalışan ali sabancı olan havayolu şirketi. son kampanyalarla bayağı iddialı görünen şirket.
    (comandante, 23.09.2006 12:23)
  15. dinamik fiyatlandırma sistemini türkiyede ilk olarak kullanan şirket.
    (faithfull, 23.09.2006 12:43)
  16. uçuşlarında artık klasikleşmiş poğaça servisini kaldıran, yerine "pegasus cafe" adı altında çay, su ve kahvenin dışında ikramlık herşeyin****** parayla satıldığı bir hizmet başlatmış olan havayolu şirketi.
    (vikartindur, 28.12.2006 11:58 ~ 11:58)
  17. daha 1 yılını doldurmamış ama buna rağmen yadsınamaz bir yolcu kitlesine sahip havayolu. tek kötü noktası ise sabiha gökçen havaalanından havalanması. bunun yanında ülkenin uzak diyarlarına gitmek, bunun gibi özel havayolu şirketleri açıldıkça daha da kolaylaşmaya başladı. ben gene de herşeye rağmen yataklı trenle 33 saatte gaziantep e gitmiş biri olarak , tren yolculuğunun da tadının başka olduğu kanısındayım. bence otobüs firmaları birleşip uçak firmaları kursunlar.
    -daha yatıyon mu lan kalk ototbüse kanat takacaz daha
    -abi sen uçmuşsun ya! sabah sabah çekme diyorum şunu.
    (bermuda, 15.01.2007 09:44)
  18. uçuş fiyatlarını düşük tutup, bagaj ücretiyle müşteriye gerekli kazığı atarak ayakta durmaya çalışan dandik havayolu şirketi.

şöyle ki;
    müşteri hizmetlerini aradığınızda yurtdışı için bagaj limitinin 30kg. olduğunu kesin bir dille ifade ederler. check in işlemleri yapılırken bagaj limitinin 20kg. olduğunu öğrenilir. "müşteri hizmetleri böyle böyle demişti" savunmasını, müşteri hizmetleri bizi bağlamaz şeklinde kesin bir dille geçiştirirler. "pegasusun müşteri hizmetleri pegasusu bağlamayacak da thy'yi mi bağlayacak" nidaları boşunadır. iş işten geçmiştir. kg başına 5 euro ödenir. gerekli küfürleri de ilgililere ettikten sonra olay unutulmaya çalışılır.

başka bir husus ise akşam üstü olan antalya stuttgart seferinin iki defa münih aktarmalı olarak sabah 7'ye alınması.. tesadüf herhalde*

edit: yurtdışı bagaj limitini 30 kg'a çıkarmışlar.

edit2: az yolcu var diye haber vermeden uçuşu iptal eden bir havayolu şirketiymiş.* havaalanına gittiğinde bunu öğrenince, insan kamera şakası sanıyor. ama gerçek sanırım. hala biri çıkar, "şaka yaptık" der diye bekliyorum.
    (francis dolarhyde, 15.01.2007 15:08 ~ 01.05.2007 01:12)
  19. uzun zaman sonra sitesinin adını duzeltmiş hava yolu şirketi

http://www.pegasusairlines.com/

ayrıca sitesinin eski adı da hala durmaktadır. www.flypgs.com
    (seyyah, 15.01.2007 15:41)
  20. türkiyede havayolu ulaşımında dolmuş vari hizmeti gözler önüne seren ve hosteslerin uçuş süresi boyunca dolmuş muavini gibim kabinde yolculara para üstü dağıtımı yaptığı, kabin görevlilerini otobüs muavini şekline sokan havayolu şirketi.
    (gunship, 14.02.2007 10:20 ~ 18:09)
  21. sahibi ali sabancı'nın iş başvurularına 10 ytl alacağını açıkladığı şirket.

terbiye sınırlarını zorlayan bu açıklamayı yapan kişi herhalde kendini iş dünyasının "genius" çocuğu zannediyordur. sığındığı gerekçe de 128 kişilik iş için 76bin601 kişinin başvurması. adamın yakındığı duruma bakar mısınız? iş için fazla başvuru.

insanların ne kadar çaresiz bir durumda önlerine gelen iş fırsatlarına saldırmaları adamın umrunda bile değil.

peki bu adamın şirketi kime hizmet veriyor? iş başvurusundan para aldığı türk halkına. ironinin daniskası bu herhalde!!!

böylesine muhtaç olmayız inşallah, ne diyeyim!
    (antares scorpio, 29.04.2007 16:50 ~ 16:50)
  22. smart tanitim'la bir bronz effie özdülü paylaşan firma.
    (ven, 01.05.2007 11:33)
  23. gnl müdürlüğü halkalı'dadır.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 21.05.2007 14:52)
  24. 22temmuz 2007 seçimleri için ulaşım adına ilk hamleyi atmış olan havayolu şirketi. vergiler ve yakıt harcı dahil bilet 45 ytl'den seçim bölgesine gidip oy kullanılabilecek ve geri dönülebilecektir. sınırlı sayıda koltuk dahilindeki bu kampanyadan faydalanmak için biletleme ve uçuş öncesinde seçmen kartı göstermek zorunludur.2
    (reut, 26.05.2007 17:26 ~ 17:26)
  25. michael isimli bir pilotu olan havayolu şirketi.

roma'da bir havaalanındayız.
    uçağımızın 22:30'da kalkması gerekiyor. saat 23:00, uçak hala yok.

23:15 gibi uçak geliyor, biz de 15 dakika içinde yerimizi alıyoruz. fakat uçak saat 01:15 olmasına rağmen hareket etmiyor, içinde bekliyoruz. yolculardan önlenemez tepkiler üzerine maykıl "kalkış izni alamıyoruz efem" diyor. biraz daha bekleyince artık dayanamayan pazılı abilerimizden birkaçı gövde gösterisiyle hostesleri alt ediyor, ortalık karışıyor ve maykıl yanımıza teşrif ediyor.

"izin vermiyolar efenim naapalım"
    "o zaman indirin bizi kardeşim"
    "uçakta daraldık"
    "ben hamileyim nefes alamıyorum"
    "abi beni de kokpite alsana" (ben)

maykıl (adı gerçekten maykıldır ve türkçeyi aksanlı konuşuyordur) ilgili birimlerle irtibata geçer. polis çıkışımızın verilmiş olması dolayısıyla artık kağıt üzerinde italya'da bulunmadığımızı, aşağı indiremeyeceklerini söyler.
    ısrarların artması ve pilotun ortalığı kontrol edemiyor olması dolayısıyla poli suçağı basar:
    "inin aşağı"

uçağın büyük kısmı inmek ister. fakat birkaç kişi "banane ben inmem" deyince polis "ya hepiniz inersiniz, ya hepiniz oturursunuz" der. inmek istemeyen birkaç kişi polis zoruyla indirilir.

turu düzenleyen firmaya aksiliğin ne olduğunu sorduğumuzda "indiana jones" kılıklı, elinde sadece kırbacı eksik rehberimiz akıllıca davranıp suçu üzerinden atabilmek için (aslında suçu yoktur) "uçaga bomba ihbarı yapılmış" diyerek "ama kimseye söyleme" diye de ekleyerek fısıltı gazetesini baskıya çıkarıyor. böylece yolcular "haa.. tamam o zaman" diyeceklerdir.

check-in yapılan bölüm artık bizimdir. kimi bantların üzerinde, kimi buldukları birkaç sandalyede, kimi yerlere gazete sererek üzerinde yatmaktadır. havaalanının etrafı silahlı askerlerce sarılmış, kapının önüne sigara içme harici kimse yanaştırılmamaktadır.

neler olduğunu artık öğrenmek isteyen yabancı dil sahibi yolcular, görevlilerden bilgi alma çabası içindedir.

herkesin karnı inanılmaz acıkmıştır. içimizde hamile bir bayan ve birsürü ağlayan çocuk vardır. (hamile bayan sanırım stres dolayısıyla fenalık geçirmiş, acilen italyan doktor bulunmuş, kendisiyle ilgilenmiştir.)

uçaktaki yemeklerin getirilmesi talep edilir, fakat o günlerde türkiye'de yaşanan kuş gribi vakaları dolayısıyla yetkililer uçaktan su bile indiremeyeceklerini söylerler. (2006'nın ocak ayıydı galiba)

bunun üzerine "indiana jones" tur sahibini arar, yemek için maddi kaynak sağlar. ama dışarı çıkması yasak olan ve aslında italyada görünmeyen bizler, hem de bu saatte nereye gidip de yemek bulacağız? yine sağolsun italyan yetkililer tanıdıkları bir pizzacıyı gece yatağından kaldırıp dükkanı açtırıp birsürü pizza yaptırıp bize getirtirler.

havaalanının ortasına yanyana yerleştirilmiş 2-3 masa, üzerinde yemekler, herkes elinde peçeteyle toplama kampı gibi sıradadır. jones'un sesi gelir. "lütfen birer tane alın. sırada olanlar var. arta kalanlardan tekrar sıraya girip alın."

bu arada arkadaşım elinde kamerayla olayları atv'ye verebilmek için çekim yapmaktadır, askerler farkeder, buranın askeri amaçla da kullanılan bir havaalanı olduğunu, çekim yapmanın yasak olduğunu, tekrarı halinde kameranın alınacağını söylerler. ama biz hala ceketin içinden uğur dündar gibi gizli çekime devam ederiz, yine yakalanırız, sağolsunlar, tekrar uyarı alırız.

konuşmaya gittiğimiz havaalanı yetkililerinden neden böyle olduğu konusunda gerekli bilgiyi de almışızdır.

yaşanan diyalog şudur:

kule:: maykılcım. bak burası gece saat 24'ten sonra sivil uçuşlara kapalı.. nerdesin? bak yetişemeyeceksen söyle, yolcuları biz burdan otobüsle başka bi havaalanına nakledelim, oraya in.

maykıl:: yok be abicim. bana pilot maykıl derler. şu anda yoldayım, trafik olmazsa 15-20 dakkaya kadar ordayım. sen sıkma canını. hadi canım benim öpüyorum seni.

uçak ertesi sabah 9:00'da havalanabilmiştir.

9'u bir dakika bile geçirmemiştir. en dakik havayoludur.
    (busburak, 07.06.2007 12:26 ~ 26.07.2007 00:25)
 sayfa  / 3