yunan mitolojisinde heraklesin elmaları çalmak için kullandığı hikayeleri geçen kar gibi beyaz, altından bir boynuza sahip, bir güvercinin beyazlığında kanatları olan bir at...
disney'in iddia ettiklerinin aksine herkül'ün değil bellerophon'un atıdır. perseusmedusa'nın başını kestiğinde yere sızan kanlar sayesinde yeniden doğmuştur.
kanatlı, uçan at. özgürlüğü simgeler. medusa'nın kafası kesildiğinde onun kanından doğmuştur. perseus'a hizmet ederken bellerophon tarafından ele geçirilmiş ve onun chimera'yı yok etmesine katkıda bulunmuştur.
sailor moonda da bahsi geçen efsaneden ibaret kanatlı attır.chibiusa düşmanları yok etmek için bu ata dua eder...dua hatırladığım kadarıyla..
"yalvarırım pegasus insanlarım düşlerini korumama yardım et"
(bkz: anime)
(bkz: çocukluk anıları)
(bkz: trt)
(bkz: çocukluğu özlemek)
piyasada webcam, kulaklık, hoparlör gibi olsa da olur olmasa da olur bilgisayar donanımları satılan marka. webcamlerine driver indirecek bir site bile bulamamak acayip güven veriyor insana.
battlestar galactica'da diziye 2.sezonun ortalarında dahil olan bir diğer battlestar. galactica'ya göre daha büyük ve donanımlı bir gemidir. ilk başta geminin kumandası amiral cain'de iken daha sonra onun ölümüyle albay fisk'e onun da ölümüyle garner'a geçmiştir. bunca mal komutandan sonra son olarak geminin komutasını galcatica'nın ve filonun amiralibill adama'nın oğlu lee adama babasını emriyle devr almıştır.
"aynı mürekkep lekeleri, aynı masalar ve kağıtlar, ben de aynıydım. hep aynı kalmıştım. peki pegasus'un üzerinde uçmamın anlamı neydi o zaman? nedeni neydi? güneş ışığı, mavi gökyüzü neydi?"
heroes of might and magic 3 oyununda doğayla haşır neşir olanrampart kalesinin 4. birimi. dişi elfler tarafından sürülmekte olup çok hızlı birimlerdir. oyunun başlarında genelde hız üstünlüğü sayesinde oyuncunun round'a ilk başlamasını sağlar ve genelde boydan boya gidebildiklerinden düşmanın okçu birimlerinin önüne yollayarak menzilli silahları ekarte eder. hele bir de karakterin air magic experti varsa çakar bir tane haste büyüsü hantal cüceler dendroidler bile tazı gibi düşmana saldırabilir, düşmanı çabuk çabuk telef ettirir. gelişmiş versiyonu zırhlı silver pegasidir. savaş dışı hobilerinde saç örmek, lir çalmak okçu elflerle evlenmek, çapkın sharpshooterla ise aşna fişne yapmaktır.