|
|
- harun erdenay'ın lâkâbı.
(chete, 03.03.2004 00:16)
- çeşitli efsanelere göre kanatlı ata verilen addır.
diğer fantastik at için (bkz. unikorn)
- disney animasyonunda herkül'ün atı
zeus: "this is pegasus, the magnificient horse, with the brain of a bird."
- yunan mitolojisinde deniz tanrısı poseidonun evladı
- bir türk havayolu.
(bkz. pegasus airlines)
- yunan mitolojisinde heraklesin elmaları çalmak için kullandığı hikayeleri geçen kar gibi beyaz, altından bir boynuza sahip, bir güvercinin beyazlığında kanatları olan bir at...
- disney'in iddia ettiklerinin aksine herkül'ün değil bellerophon'un atıdır. perseus medusa'nın başını kestiğinde yere sızan kanlar sayesinde yeniden doğmuştur.
- kanatlı, uçan at. özgürlüğü simgeler. medusa'nın kafası kesildiğinde onun kanından doğmuştur. perseus'a hizmet ederken bellerophon tarafından ele geçirilmiş ve onun chimera'yı yok etmesine katkıda bulunmuştur.
- sailor moonda da bahsi geçen efsaneden ibaret kanatlı attır.chibiusa düşmanları yok etmek için bu ata dua eder...dua hatırladığım kadarıyla..
"yalvarırım pegasus insanlarım düşlerini korumama yardım et"
(bkz: anime)
(bkz: çocukluk anıları)
(bkz: trt)
(bkz: çocukluğu özlemek)
- sıklıkla tekboynuz'la karıştırılan, yunan mitolojisinde uçabilen kanatlı at...
- piyasada webcam, kulaklık, hoparlör gibi olsa da olur olmasa da olur bilgisayar donanımları satılan marka. webcamlerine driver indirecek bir site bile bulamamak acayip güven veriyor insana.
(hector, 08.12.2007 12:06 ~ 12:07)
- (bkz: pegazus)
- ----------spoiler içerebilir----------
battlestar galactica'da diziye 2.sezonun ortalarında dahil olan bir diğer battlestar. galactica'ya göre daha büyük ve donanımlı bir gemidir. ilk başta geminin kumandası amiral cain'de iken daha sonra onun ölümüyle albay fisk'e onun da ölümüyle garner'a geçmiştir. bunca mal komutandan sonra son olarak geminin komutasını galcatica'nın ve filonun amirali bill adama'nın oğlu lee adama babasını emriyle devr almıştır.(eomer, 30.01.2008 23:44)
- (bkz: spartan 2 pegasus board)
- (bkz: battlestar galactica)
------spoiler-------
yandı bitti kül olduuu. (nitekim görkemli ve gözleri yaşartan bir sonla veda etmiştir bizlere.)
------spoiler-------
- cümle içinde kullanımı dostoyevski'den gelsin...
"aynı mürekkep lekeleri, aynı masalar ve kağıtlar, ben de aynıydım. hep aynı kalmıştım. peki pegasus'un üzerinde uçmamın anlamı neydi o zaman? nedeni neydi? güneş ışığı, mavi gökyüzü neydi?"
(bkz: insancıklar)
- hava yolunu bilmiyorum denemedim. hayvana da binmedim henüz. iyi diyorlar.
ama modemi kullandım.
almayı düşünenlere söylüyorum: almayın.
|