belki ilginizi çeker
  1. · ninova
  2. · bütün parçaların güzel olduğu albümler
gündem
  1. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  4. · aşk
  5. · kemal kılıçdaroğlu
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · itü sözlük
  8. · ağ kablosu takılı değil
  9. · zengin çocuğu isimleri

pedaliza  

1. karadeniz bölgesinde kelebeğe verilen isimdir. ne yazık ki; rumca'dan kalma bir kavramdır diye de düşünmekteyim.
    (fempusay, 23.12.2004 11:51)
  2. akıllara bizim peder ali rızayla bir alakası var mı sorusunu getiren adı
    nüfüs cüzdanında yazmasa da adının zeki zekalı olduğundan şüphelendiğim,
    ne zaman nasıl bir giride ne gibi bir olayı anlatacağı neye vurgu yapıp kime laf sokacağı belli olmayan, kanka listeme ne ara nasıl girdiğini anlayamadığım anlayamadığım
    kendimden sonra girilerini en çok takip ettiğim "kırmızı" kod adlı sözlük yazarı...

(bkz: paradigma)
    (durugörü, 16.01.2007 22:17)
  3. bilmeyenler için ilk duyduklarında bu da ne demek dedirten,sonradan her ilk duyanın msn de nick olarak kullandığı , aslında "kelebek" demek olan şey
    (delikiznil, 04.05.2007 14:09)
  4. volkan konak'ın 1998 yılında çıkardığı albüm. albüme adını veren şarkının sözleri de şöyle;

ey istanbul istanbul
    yedun gurbetcileri
    yedun gurbetcileri
    ey istanbul istanbul
    yedun gu..
    yedun gu..
    yedun gu..
    yedun gu..
    yedun gurbetcileri
    yedun gurbetcileri
    kiminun yari aglar
    kiminun yavrilari
    kiminun yari aglar
    kiminun yavrilari
    yanayim yarum icun
    savurayim gulumi
    sevda limanlarina
    sursunler ikimuzi

pedaliza o pedaliza
    madem oldi sevdaluk
    seven seveni alsa
    seven seveni alsa

ah benum sari kizum
    birak seveyim seni
    birak seveyim seni
    ah benum sari kizum
    birak se..
    birak se..
    birak se..
    birak se..
    birak seveyim seni
    birak seveyim seni
    kovsunlar ikimuzi
    lanetlesunler bizi
    kovsunlar ikimuzi
    lanetlesunler bizi
    yanayim senun icun
    savurayim gulumi
    sevda limanlarina
    sursunler ikimuzi

pedaliza o pedaliza
    madem oldi sevdaluk
    seven seveni alsa
    seven seveni alsa
    (o6kara, 15.07.2008 19:54)
  5. dördüncü nesil yazar.
    (fittirifiti, 14.01.2009 07:52)
  6. kapalıçarşı da bulunan ve şahane tada sahip iç pilav ve tavuk yiyebileceğiniz bir mekan. aynı zamanda karadenizde kelebeğe verilen isim (kulağa çok hoş geldiğini düşünürüm hep).

ve aynı zamanda dördüncü nesil yazarmış efendim. başarılı nick seçiminden dolayı kutlarız kendisini.
    (löpürgül löpürcan, 05.03.2009 14:33)
  7. nerden başlasan nasıl anlatsam diye düşünüyorum. zor olacak ama denemek lazım yoksa başka girim olamayacak sözlükte. zira kendisine sözümdü 96. girim heyecanlı bir sözlük yazarı olarak benim.
    kendisi benim oda arkdaşım ve sözlükteki tek kankamdır. odamın vazgeçilmezidir. bana katlanabildiği için teşekkür edilesidir. hiç bıkmadan benim saçmalıklarımı saatlerce dinlemiştir. bir teşekkür bir şikayet: biraz kararsızdır. içindeki iki kişinin tartıştığına şahit olabilirsiniz. şizıfreni değil kesinlikle. belki daha tehlikelidir. sözlüğe üye olma sebebimdir. bir teşekkür daha. bir de bildiğim programları pekiştirebilme* sebebimdir tabii ki. bunu yok edecek şikayetim yok tabii ki. dördüncü nesil oda arkadaşı
    (estel, 25.07.2009 00:16 ~ 00:47)
  8. borcunu nasıl ödeyeceğimi bilemediğim yazar.** harika biri. o kadar diyorum.
    (small, 27.10.2009 14:22 ~ 14:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil