pazarlama teknikleri*  

adana çık aradan

1. (bkz: angel lazım mı)
    (mavio, 23.08.2005 18:43)
  2. kalabalık bir otobüs durağı önünde taksi dolmuş yapmaya yeltenen bir taksicinin, otobüs bekleyenlere çağrısı :

- "ayakta gitmek istemiyorum" diyenler buraya...

(bkz: budur)
    (strutter, 03.01.2008 01:05)
  3. bir yılbaşı ekstrası için güney taraflarında güzel şirin bir yere gitmiş bir grup gencin daha dün tanık olup hayranlıkla izlediği bir örneği için;
    gençler yola çıkmıştır. istikamet izmire doğrudur. yolda yavaş yavaş guruldamalar, acıkmalar, baro dur bi tesiste birşeyler yiyelim şeklinde çemkirmeler gırladır. akabinde içlerinden birisi bir tabela görür. köfteci mehmet zengin. akabinde abi nerede durayım her yer dağ yol şu bu diyen şöförün ardından lan tabelayı koymuşsun anasını satayım yerin nerede gibi hiçbirşey yok gibisinden laflar sarfedilmiştir mehmet zengin'e.

gençlerin aklına bir şekilde yerleşen mehmet zengin bir kilometre ileride bir tabela ile daha karşılarına çıkar.
    köfteci mehmet zengin. 1930 dan beri.

akabinde aha tabelaya yeni bir şey eklendi diye geyikler dönerken bir kilometre ileride yeni bir tabela.
    köfteci mehmet zengin. 1930 dan beri. tel: sıfır bilmemkaçşubuzartzurt.

içten içe milletin aklına kazınan mehmet zenginin tabelalarının ardı arkası kesilmez 5-6 tabela sonra köfteci mehmet zengin nokta nokta nokta şeklinde giden yazıların sonuna çine diye bulunduğu yer eklenir.

en son tabelada ise bütün bunların üzerine 5 km. sonra yazısı eklenmiştir.

sonuç olarak çine denen yere gelindiğinde dolu köfteci ızgaracı içinde nereye otursak gibi bakınırken herkes senkronize bir şekilde aaa mehmet zengin'i bulduk e hadi oturalım demiştir.

işte böyle birşeydir pazarlama teknikleri.
    (jellyjam, 03.01.2008 01:13)
  4. öncesinde bilinmesi gereken, pazarlamanın temel taşları için; (bkz: pazarlamadaki dört p)
    (zeus, 21.02.2008 11:22 ~ 11:23)
  5. (bkz: garantisi benim abi)
    (dgndmr, 21.02.2008 11:31)
  6. satışı sanata çeviren tekniklerdir.
    şöyle ki;

diplomatın biri fakir bir adama gider ve:

- oğlunun evlenmesini sağlayabilirim, der.

fakir adam yanıtlar:

-asla oğlumun hayatına karışmam.

-ama kız lord rothschild'in kızı.

-o zaman başka...

diplomatın sıradaki durağı lord rothschild'dir:

-kızınız için bir kısmet buldum lordum.

-ama benim kızım evlenmek için çok küçük.

-ama bu delikanlı hali hazırda dünya bankası başkan yardımcısı.

-o zaman başka...

diplomat bu sefer soluğu dünya bankası başkanının yanında alır:

-size başkan yardımcısı olarak tavsiye edeceğim bir delikanlı var.

-ama benim şimdi ihtiyacımdan fazla başkan yardımcım var zaten.

-ama bu çocuk lord rothschild'in damadı.

-o zaman başka...
    (gizli özne, 21.02.2008 12:04 ~ 12:05)
  7. -bir partide çok şahane bir kız gördünüz diyelim.hemen yanına gidip: "harika sevişirim!" derseniz;

bu, doğrudan pazarlamadır (direct marketing)

-arkadaş grubunuzla partide takılırken, arkadaşlarınızdan biri kıza gidip sizi gösterip: "şu çocuk var ya, harika sevişir." derse;

bu reklamdır

-partide şahane bir kız gördünüz. yanına gidip telefon numarasını aldınız. ertesi gün kızı arayıp dediniz ki: "merhaba,ben harika sevişirim.";

bu telemarketing'dir.

-partide şahane bir kız gördünüz. hemen kravatınızı düzeltip ona bir içki koyarsınız, ona kapıyı açarsınız, çantası düşerse hemen davranıp yakalar, kendisine verirsiniz. dolaşmayı teklif edersiniz ve dersiniz ki:"ha bu arada, harika sevişirim.";

bu halkla ilişkilerdir.

-partide şahane bir kız gördünüz. kız yanınıza geldi ve dedi ki: "duydum ki harika sevişiyormuşsun."

bu artık marka olmaktır...

edit:pazarlama ile ilgili proje çalışmaları kapsamında kaynak taraması sırasında bulunan çok güzel bir benzetmedir kendisi. takdire şayandır.
    (absimiliard, 01.06.2008 15:27 ~ 15:35)
  8. online pazarlamanın yeni adı ( www.sunumax.com )
    (ghost rider 84, 22.08.2008 12:58)
  9. @2450084 girisinde de anlatıldığı üzere, en güzel ve biraz daha detaylı olarak okullarda ders niteliğinde görsel anlatımı için (bkz: http://www.facebook.com/...)
    (s10er, 15.05.2009 13:26)