belki ilginizi çeker
  1. · izin gününde özel ders vermek
  2. · bir çinli turist gördüm sanki zirvesi
  3. · beşinci neslin sözlüğü efendileştirmesi
  4. · hafta sonu sabahın köründe kalkan insan modeli
  5. · pazar günlerinden nefret edenler birliği
  6. · pazar günü işe gelmek
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · aklidengegorecelibikavramdir
  4. · ezel
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · author
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · özel fen liseleri
  9. · 100 colpi di spazzola prima di andare a dormire

pazar günü çalışmak  

sayfa  / 2
  1. vucud kimyasına bozucu etki yapan, trafikte gezmeye çıkan insanları gördükçe, günahım neydi şantiyeci oldum dedirten olaydır.
    (nobody, 09.05.2004 11:59)
  2. bilinç altındaki "bugün tatil" düşüncesinden kolay kolay kurtulunamadığı için yarı iş, yarı eğlence şeklinde geçer. o gün için bir plan yapılmamışsa yerine göre güzel bile sayılabilir.
    (aqua, 06.09.2004 20:58 ~ 20:58)
  3. her bünyeye ağır gelecek eylemdir. yok efendim, pazar günü çalışılır mı? nesin sen? allame-i cihan mı?
    (gülümsün, 20.06.2005 00:23)
  4. cumartesi gecesini evde geçirmeye neden olacak hede höde..
    (iki ekmek bir malboro, 20.06.2005 02:47)
  5. 2 hafta önce istifama sebebiyet vermiş olay.şimdi çok huzurluyum, her gün uyuyorum.
    (trip stories, 20.06.2005 03:14)
  6. keyifli bir pazar kahvaltısını engelleyen durum.
    (siradisi, 25.09.2005 13:41)
  7. arkeolojik kazıda çalışılması yada staj yapılması durumunda hiçde garip olmayacak bir durumdur. çünkü tatil günleri ya haftaiçidir yada yoktur.
    (barkingcat, 25.09.2005 13:45 ~ 13:45)
  8. pazartesi sendromu denilen olayı kısa yoldan atlatmanın yolu
    (broadband, 23.03.2006 13:34)
  9. (bkz: rahip)
    (camel, 23.03.2006 16:33)
  10. herhangi bir zorunluluk olmadan sadece kişinin kendi isteğiyle yapıldığında mesai saatlerine oranla çok daha verimli ve zevkli olabilen durum. zira üzerinizde herhangi bir baskı yoktur ve sadece çalışmak istediğiniz için çalışıyorsunuzdur.
    abartıldığı durumlar için (bkz: işkolik)
    (mynerva, 24.03.2006 10:57)
  11. başka sektörler hakkında yorum yapamam lâkin inşaat sektöründe, daha özel olarak da şantiyelerde zorunludur. şantiyenin bulunduğu mıntıkada pazar günü çalışmaya engel herhangi bir durum yoksa bırakın pazarı, gece gündüz demeden çalışılır. üstelik kadrodaki herkes bundan etkilenir; teknik ofisten tutun da düz işçisine kadar herkes çalışır. kimi firmaların iki haftada bir pazar günü mühendis ve mimarlara izin verdiği de görülmüştür lâkin bunların sayısı pek azdır.

istisna olarak, sadrazamın sol taşağı bir grup ibne proje müdürü, karısından kaçmasını gerektirecek bir durum yoksa pazarları (bırakın çalışmayı) şantiyenin önünden dahi geçmez. onlar pazarları güzel bir yerde kahvaltı yaparlar, allah'ın kahvaltısına da brunch derler.
    (eksiksizuyum, 15.07.2006 20:43 ~ 20:44)
  12. kişinin ruhsal durumunu kazandığı maddi getiriye göre yerle bir eden yada etkilemeyen hatta zevk almasını sağlayan olay
    (dna, 15.07.2006 21:17 ~ 21:17)
  13. özel sektörün dayatmalarından biri. birileri daha fazla para kazanabilsin diye 4 yılını feda ettiğin yetmezmiş gibi bi de haftasonlarını istiyolar. insanın memur olası geliyo. oh sabah 9 akşam 5, haftasonları boş.
    (yüzdedoksandokuznoktadokuz, 18.03.2007 16:16)
  14. 4857 sayılı iş kanununa göre işçiler haftada 45 saatten fazla çalıştırılamaz. ancak işçiler istedikleri taktirde günde en fazla ek 3 saat mesai yapabilirler.
    ve bu adı geçen kanuna göre işçilerin haftada bir gün tatil yapması gerekmektedir. bu tatil günü ille de pazar olacaktır diye bir kural yoktur. isteğe göre haftanın herhangi bir günü de tatil olabilir. bu durumda pazar günü çalışmak gayet doğaldır.
    (themummy87, 05.04.2007 20:42)
  15. (bkz: yılbaşı gecesi çalışmak)
    (kipti, 11.05.2007 14:40)
  16. dersane öğretmenleri için normal bir durumdur, zira tatilleri hafta içi herhangi bir gündür. bu da dersane öğretmenliğinden bu kadar nefret edilmesinin sebeplerinden biridir.

(bkz: dersaneler kapatılsın)
    (tatalu, 20.07.2008 11:01 ~ 11:02)
  17. haftasonu mesai parasını şirket yatırıyorsa pek de takılmayacak durum. zaten 2 de çıkacam oh mis gibi.
    (sickthread, 20.07.2008 11:32)
  18. cumartesi günleri zaten tam gün mesaisi olan personelin ilaveten pazar günü de çağrılması. zaten bir günlük hafta sonu tatiline sahip olan çalışan bu müjdeli haberi aldığında sebep olanlara sinkaf eder, kaderine ağlar.
    (attila the hun, 11.10.2008 12:58)
  19. yıllardır yaşadığım durum.pazar sabahları herkesin uyuduğunu bilirken servise binip kös kös işe gitmek kadar üzücü bir durum olamaz.
    kendimi pazar günü evde oturmak sıkıcıdır aslında diyerek avutuyorum yıllardır.
    (bkz: züğürt tesellisi)
    (serpil barlas, 11.10.2008 13:03)
  20. pazar günleri işyeri servisi bile çalışmıyorsa daha bir koyan durum.
    (attila the hun, 11.10.2008 13:06)
  21. iş hayatı ve özel hayat arasındaki sınırları çekmesini bilmeyen bir tez öğrencisinin yapabileceği bir iş. işin kötüsü, birisi kendisine göstermedikçe ortada bir sorun olduğunu da göremeyebilir bu arkadaş. hafta içi ve hafta sonu kavramlarının kaybolduğu, günlerin birbirine benzediği bir hayatta zamanın geçtiğini anımsatan tek şey danışmanla yapılan haftalık toplantılar olur. yine de her koşulda pazar sabahı sözlükte takılmaktan daha hayırlı olduğu kesin.
    (recai pengül, 02.11.2008 10:34)
  22. yorgunluk katalizörüdür..
    (zeus, 02.11.2008 10:37)
  23. bir de şu versiyonu mevcuttur,
    (bkz: pazar günü vize olmak)
    (cyclops1988, 02.11.2008 10:44)
  24. her salı yaptığım şey.

edit: ya aslında "ben de buradayım" demek için şey yazacaktım, ee, "her pazar yaptığım şey." diye. sonra mantıksızlığını farkettim; "e zaten pazar günü çalışmak, pazar günü yapılabilen bir şey sadece, salı günü yapacak değilsin ya" dedi benjamin. ben de "aa negzel lan öyle olsa ya, hafta içi çalışsak pazar günü çalışmasını" dedim. haftasonu bu vesileyle kafa dinlemek, çamaşır yıkamak, temizlik yapmak, gezmek, ders yapmak için boşta kalsa. haftasonları kişinin vücuduna yapacağı bir iyilik olarak kalmalı, kendini daha fazla yormasın, önündeki 5 günde zaten yeterine yoruluyor, az uyuyor, borçlanıyor sonraki günlerinden. pazar çalışmak aslında işveren açısından da kötüdür bence. dikkatini veremediği, devrilip kaldığı, prepazartesi sendromunu yaşadığı bir günde ne verim bekliyorlar ki çalışanlarından. pff neyse birinin burada beklemesi lazım.
    - it's a dirty job but somebody has to it.
    neyse işte, bu tartışma sonucunda çıktı şu okuduğunuz yarak giri. benim bi' suçum yok, ben yapmadım benjamin yaptı*.
    (azureel, 02.11.2008 10:46 ~ 10:58)
  25. (bkz: pazar günü kiliseye gitmek)

daha eğlenceli gibi lan?
    (shira, 02.11.2008 10:48)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil