paylaşmak istedim 

adana çık aradan

1. konuyu bağlama cümlesidir.

sohbet sırasında söze başlarsınız ama konuyu nereye bağlamak istediğinizi unutursunuz. ya da farklı bir konu konuşuluyorken alakasız bir konu açarsınız ve kimse buna bir yorum getirmez, bir sessizlik olur. bu noktalarda rahatsız edici boşluğu dolduran, havadaki gerginliği gideren ve hayat kurtaran bir cümledir. örnek verelim:

sohbet eden kişiler- politikadır, ekonomidir, derstir, şudur budur, falan filan fıstık...
    alakasız bilgi paylaşan kişi- ya şu hastane binasını gördüm de, aklıma kızamık geçirdiğim gün geldi, az kalsın ölüyomuşum.
    sohbet eden kişiler- *şaşkın bakışlar*
    alakasız bilgi paylaşan kişi- doktor kocaman bir iğne yapmıştı, canım acayip acıdıydı be.
    sohbet eden kişiler- *sessizlik*
    alakasız bilgi paylaşan kişi- şeyy, *söylediğinin konuyla alakasız olduğunu anlar* paylaşmak istedim.
    sohbet eden kişilerden biri- aslına bakarsan benim de başıma gelmişti bıdır bıdır...
    sohbet eden kişilerden diğeri- ya benim de bi doktor anım var bik bik...

"çok komik bi fıkra anlatıcam" deyip de kimse gülmediğinde bu cümle yine işe yaramakta ve insanların yüzünde bir tebessüm oluşturmaktadır, fıkranızı sevmemiş dahi olsalar. güzel cümledir. neyse, paylaşmak istedim.
    (saçmaladı yine bu, 21.01.2007 22:01 ~ 22:02)

2. bu cümle ilişkide söylendiğinde genellikle geçmiş söz konusu olur.
    a-eski kız arkadaşımla da buraya gelmiştik.
    b-ya?
    a-evet, paylaşmak istedim.
    b-..
    (saçmaladı yine bu, 22.01.2007 01:20)