görseller
paxilpaxil
paxilpaxil
belki ilginizi çeker
  1. · geç boşalma
  2. · antidepresan
  3. · cinsel disfonksiyon
  4. · doktorunuza danışmadan kullanmayınız
  5. · sülalecek kullanıyoruz
  6. · sana geliyorum allahım
  7. · paxera
  8. · sülale ruh hastası
  9. · obsesif kompulsif bozukluk
  10. · xanax
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · yaran diyaloglar
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · öğretmenler günü
  8. · oksijenli su
  9. · juande ramos

paxil  

1. yan etkileriyle (baş dönmesi, titreme, elin bi tarafa kolun bi tarafa gitmesi...) beni daha çok depresyona sokan antidepresan.
    (trustno1, 13.01.2006 03:21 ~ 03:22)
  2. en fazla yan etkisi olduğu belirtilen antidepresanlardan biri. kişiye göre kullanım sırasındaki yan etkileri ve ilacın kesilmesi sonundaki etkileri çok ağır olabiliyor ve bu etkilerin geçmesi çok uzun sürebilir. bilinçsiz kullanımı ile ölüme bile neden olabiliyor.
    (odaman nehapak, 16.12.2006 04:07)
  3. kendine güvenini getirten mucizevi bir ilaç 3 ay kullanmanla birlikte kızlara çıkma teklifi edemem abi ben sözleri artık yalan olucak ama çok da geveze yapar bu adamı ilk günler yan etkileri görülür ama vücut alışınca bişeycik olmaz özellikle gece terlemelri sık görülür paso fanila değiştirirsin i çok gıcık bi iş ama soğuk bir günde millet kabanlarla dolaştığında sen bi hırkayla bilem gezinirsin milletede hava atarsın bak bu eleman hiç üşümüyor way be dedirtirsin...
    (clive, 13.01.2007 17:27)
  4. sosyal fobi üzerinde daha bi etkin olduğu söylenen ilaç.
    (restless times, 16.01.2007 19:36)
  5. antidepresan olduğu rivayet edilen ve benim antidepresanları aslında; kaslarınızı gevşetip sinirlenirinizi yumuşatmaya yarayan şeyler değilde yan etkileriyle dikkatinizi başka şeylere çekerek 'ne ha benim derdim neydi ulan' diye afallatmaya yarayan bok değilde kakalardan oluşmuş tabletler olarak algılamamı sağlamış şey.
    zira sabahtan beri ellerim titremekte çenem zangırdamakta (bkz: sana geliyorum allahım)
    (manuelayar, 10.03.2007 18:09 ~ 18:19)
  6. cinsel disfonksiyon gibi güzel bir yan etkisi olan ilaç.

(bkz: geç boşalma)
    (please kill me, 25.01.2009 05:32 ~ 05:34)
  7. kadın denen varlığa bakışınızı değiştirir. güzel bir kadın gördüğünüzde, bir dişinin dokunuşunda eti form, hayır hayır, ülker altınbaşak yiyormuş tadı alırsınız. cinsel kimliğinizin soğumaya başladığını anladığınızda azaltmakta fayda vardır.*
    (daytona, 26.01.2009 23:06)
  8. (dendelis, 26.01.2009 23:07)
  9. kuzenimin ve erkek arkadaşının kullandığı ve sevgili doktorumun bana da verdiği ilaç. yazılanların aksine kilo verdiriyormuş.(çok mutlu oldum) gerçekten yaşadığın bunalım halinden kurtulmanı sağlıyormuş. kendisine güvenerek başlayacağım. bütün sözlükleri okuduktan sonra 'ya ben içmem bunu. obsesif obsesif gezerim daha iyi' dedim. sonra bir ampul yandı tepemde. lan dedim kuzenimde bahsetmişti böyle bir şeyden diye ve hemen sordum. kullan hiç birşey yapmadı bana dedi. sonuç olarak ilacı araştırmak istiyorsanız kullanan yakınlarınıza danışın. itüsözlüğü okuyun fakat ekşisözlüğü okumayın. çünkü insanı bunalıma sürüklemektedir.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 29.04.2009 00:12)
  10. insanı düz adama çeviren ilaç.
    (benbirtekahmetisevdim, 05.06.2009 15:08)
  11. bir temizlik firması. ve evet ne yazık ki şundan esinlendikleri ap açık...

pak sil...

yazıklar olsun diyor, türk müteşebbislere buradan kocaman bir küfür sallıyoruz.

ayrıca paxil temizlik firmasının sonradan çıktığını varsayarak soruyorum. hangi dallama şirketine çok bilindik bir antidepresan adını verir. tabi ki bir türk...
    (rabindaranath tagore, 05.06.2009 15:16)
  12. yan etkileri arasında cinsel disfonksiyon olan ve aniden kullanmayı kesince mide bulantısı, beyinde elektrik şoku yapan ilaç. kesinlikle doz azaltarak ve doktor kontrolünde kesilmesi gerekir yoksa çok kötü günler sizleri bekliyor demektir.

örneğin; doktora ilaç yazdırmaya üşendiğim, nasıl olsa elimde var bitince yazdırırım dediğim için kabus gibi 1 hafta geçirdim. ilaç bittiği zaman acilen şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. ilk günler mide bulantısı başladı ve 3. günün sonunda beynimde sanki şimşekler çakıyor gibiydi. sanki biri kafama vuruyordu ve bu şoklar kafamın ne tarafında olursa o tarafa doğru düşer gibi oluyordum.

sonra tabi döner dönmez doktora koştum ve ilacı yazdırdım. hemen eski halime döndüm.

cinsel disfonksiyona gelince; erken boşalma gibi bir derdiniz varsa artık yok demektir. kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra boşalma süresinde fark edilir bir derecede artış oluyor ki bu aralıksız 1 saati bile bulabiliyor.

sonuç olarak başladıysanız bu ilaca kesinlikle ama kesinlikle tedaviyi yarıda kesmeyin ve ilaçları gün atlamadan "düzenli" kullanın.

edit: rüya olayını es geçmişim. ilaç hd kalitesinde rüyalar görmenizi sağlıyor hatta gece yatarken yanınıza kağıt kalem alın, uyandığınızda ne gördüğünüzü yazın süper film senaryosu olur.
    (nigra, 05.06.2009 19:01 ~ 06.06.2009 05:25)
  13. bence üretilmiş en iyi antidepresandır. insanın kendine güvenini getirmektedir zamanla. sadece uyku düzeninizi bozmaktadır. gece uyanık tutup gündüz uyutur. harika rüyalar gördürmektedir. biraz da kilo veridirir ama kilo vermek sizin de elinizdedir. ilk birkaç hafta mide bulantısı baş dönmesi özellikle çarpıntı yapmakta. sonra azalarak bitmektedir. takmak istemediğiniz hiçbir sorunu kafanıza taktırmamaktadır.
    (bkz: sülalecek kullanıyoruz)
    (bkz: sülale ruh hastası)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 03.08.2009 22:21)
  14. inanılmaz dişleri sıktıran ilaç. 3 aydır fark etmemiştim ama birkaç gece önce uyandığımda dişlerimin döküleceğini düşünmeye başladım ağrıdan. dişlere yapılan baskı sonucu da garip bi baş ağrısı yapmaktadır. kendinize gün içinde baktığınızda yine istemsiz bir şekilde dişlerinizi sıkarken buluyorsunuz.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 20.08.2009 04:31)
  15. 2gündür içmeyi unuttuğum ilaç. lan nasıl baş döndürüyor anlatamam. ekran bombeli an itibariyle. uyusam olmuyor. daha fena başım dönüyor ama sözlüğü bırakamıyorum.
    (bkz: ay lav yu sözlük)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 14.09.2009 19:36)
  16. antidepresan bir ilaç. adı üstünde ilaç yani reçetesiz kullanılmaması gereken ve bazı ilaçlardan farklı olarak dozaj ve bünyeye olan faydasını kontrol etmek için doktorunuzla birlikte bir çalışma sürdürerek alınması gereken bir ilaç. bugün çok kötüyüm alayım bir tane derseniz sadece kendinizi kandırısınız çünkü etkisini ortalama 2 hafta içerisinde göstermektedir. etkisi bünyeden bünyeye değişir bana iyi gelen size gelmeyebilir. böyle bir durumda da tekrar doktorunuzu görmeniz gerekir. özellikle internetten ya da şu an yaptığım gibi yorumlardan etkilenerek başlayıp bırakabileceğiniz bir ilaç değildir.
    ben kendi deneyimimi anlatayım. başlangıç evresi biraz sancılı geçti uyku problemleri biraz zorladı. ancak sabrederseniz 2 haftada kötü etkiler ortadan kalktı. bıraktığımda ise sadece iyi etkilerini bıraktı.
    (kazulet, 14.09.2009 21:24 ~ 22:26)
  17. 1.5 aydan beri düzenli kullanmama rağmen henüz etkisini göremediğim antidepresan.
    (351986, 14.09.2009 21:27 ~ 21:34)
  18. bir haftadır aşırı stres ve panik bozukluğa bağlı migren ataklarımın önüne geçebilmek için doktorumun bana yazdığı ilaçtır. öncelikle boyuna ve kütlesine bakıp (20 mg) ona "paxilcik" denmemelidir. zira o kendisini hafife almamanız gerektiğini size ilk geceden öğretir efenim. insanı
    çileden çıkaran yan etkilere sahiptir. bunlardan benim de yaşadığım birkaç tanesi şöyle ;

aşırı terleme : efenim paxil ilacı oral yoldan alındıktan 30-40 dakika sonra, ellerde oluşturduğu yanma hissiyle çoktan kana karışıp, beyninizde at koşturmaya hazır olduğunu bildirir. okula giderken aralık ayının başı olmasına rağmen ceket meket giymezsiniz. okula gidip sınıfta "of yaa cok sıcaaak" diye sızlanaraktan pencereleri açarsınız. donmakta olan diğer insanlar da kötü bir espri yaptığınızı sanır "ehehehe" diye geçiştirirler. israrla pencereyi açarsanız da dalarlar size. dayak yersiniz bir daha terlersiniz.

uyuyamamak : efenim, eğer ki paxil ilacını doktorunuz "bunu akşam, yok yok yatmadan önce bir tane içiyorsun" diyerekten reçeteye yazarsa siktiri çekin.
    televizyon izlerken gözleriniz kapanır, şuurunuz bulanıklaşır uykunuz gelir.. yatağa gidersiniz. kafanızı yastığa koyunca uykunu pat diye kaçar geri.. tekrar salona gidip televizyonu açarsınız, yine uykunuz gelir. ama önceki deneyiminizden aldığınız dersle, daha fazla uykunuzun gelmesini bekleyip öyle yatağa gitmeye karar verirsiniz... tam salonda uykuya dalacakken yarı uyuklar biçimde sürüne sürüne odanıza gidersiniz, adeta uyuyorsunuzdur. yorganı çeker, yatağa girer, başınızı yastığa koyduğunuzda... hey hat !!! uykunuz yine kaçar...yorgana yastığa, kemal unakıtan'a küfredersiniz... yapacak başka birşey yok uykuya dalmalısınız , yarın okul var, iş var, o var, bu var. yatakta uykuya dalacakken elinizin ayağınızın zıpladığını görürsünüz, "n'oluyoo laynnn !!! " dersiniz... delirecek gimin olursunuz... "allahım, bir daha mastürbasyon sırasında fantezi olarak ilk okul öğretmenimi kullanmayacağım" dersiniz. lakin tanrı adamını bilmez mi ? uyuyamazsınız o akşam... tüm gün sarhoş sarhoş gezersiniz...

boşalamamak : efenim işte olayın can alıcı noktası... geç boşalmak değil ha! boşalamıyorsunuz. ereksiyonda problem yok, çakı gibisiniz.. lakin testislerde sperme dair birşey kalmamış sanki... olmuyor olmuyor... lanet olsun böyle ilaca... hani diyorsunuz "mekâna" gitsem, şöyle yeni düşmüş karılar filan... yok...
    herkes bacı, herkes kardeş, cahit sıtkı şiiri gibi olur hayatınız ne gönülde hasret ne başta dert ararsınız...

ha bir de,,
    paxil ilacına iyice küfür ederek ertesi gün tekrar ilacı alırken (almazsanız ne hale geleceğinizi prospektüsün "uyarılar ve önlemler bölümünden ve itüsözlük yazar insanlarının yazdıklarından tırsarak okuyup paniklediğinizden kaçarı yok ilacı içeceksinizdir) ilaç yere düşer... bakarsınız ki küçük paxilcik titreşiyor.. zıplıyor ... ve kırılıyor.. içinden acaip birşey çıkıyor küçücük yeşil birşey... sonra enteresan birşekilde büyüyor.. büyüyor... ve sizi yutuyor...
    sonra uyanıyorsunuz...

böyle rüyalar da görebilirsiniz.
    (parasempatik, 26.09.2009 19:58 ~ 20:02)
  19. 3 aydır kullanmaktayım ve doktorumun söylediğine göre de 1.5 sene devam edeceğim ilaç. bünyede aşırı bir benmerkezcilik etkisi olmasına rağmen anksiyetem konusunda şu ana kadar pek bir etkisini göremediğim ilaç. ama artık yavaş yavaş kafaya takmıyorum bazı şeyleri. olur öyle diyorum o kolay diyorum hallederiz diyorum siktiret diyorum.
    (egzost, 08.11.2009 13:05 ~ 13:05)
  20. bundan bir sene öncesine kadar izmir menşeyli ufak çapta bir temizlik şirketiydi. iss gibi bir dünya devinin bünyesinde şu an.
    (karadut, 08.11.2009 13:12)
  21. (bkz: paxera)
    (rotten, 08.11.2009 20:43)
  22. insanın üzerinde inanılmaz bir dinginlik sağlayan ilaç. sinirlenemiyorsunuz, hatta bazen düşünemiyorsunuz bile.
    (gnaahh, 08.11.2009 20:52)
  23. diş sıkmaları nedeniyle biraz önce dilimi yardırmış ilaç. pislik şey ama güzel. seviyorum seni paxil.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 15.11.2009 22:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil