|
|
- tam adı james paul mccartney'dir. 29 parçası müzik listelerinde bir numaraya ulaşmış ve popüler müzik tarihinin en başarılı bestecisi olarak guinness rekorlar kitabına girmiştir.
(bkz: can t buy me love)
(bkz: yesterday)
(bkz: hello goodbye)
(bkz: let it be)
- şu günlerde 64. yaşını kutlayan efsane. artık 39 yıl önce yazdığı when i'm sixty four parçasını daha iyi anlıyordur herhalde.
- (bkz: paul is dead)
- (bkz: the beatles)
- armoni hakirası şarkı yazarı, 4 beatle'dan biri olan kişi.
- the beatles'ın en farklı en karizmatik üyesi.. beatles'ın klasikleşmiş bir şarkısı olan yesterday'in yaratıcısı kültürlü insan
- live8 konserinde pink floyd'dan sonra sahneyi alıp geceyi sonlandırmış ve hey jude ile sahneye bütün müzisyenleri çağırıp leziz bir görsel ziyafet çeken efsanevi müzik adamı..
- paul mccartney nota okumayı bilmemektedir.
gavurların "reading the music" olarak belirttiği (müziği okumak) bu durum, bir röportajda macca'ya sorulmuş. o da "i don't, you've got a problem with that ?" (evet, bu durumla ilgili bir sorunun mu var ?) gibi birşey demiştir.
hatta o röportajda "bilmiyorum ve bilmeme de gerek yok, müziği not almamıza gerek kalmıyor hiç" demiştir.
dünyanın en büyük yaşayan (bence) bestecisi olan, ve tarihte de dahi müzisyenler bach, beethoven gibi klasik işlerle uğraşmayan kesim içinde de en büyüktür paul.(not: onun da klasik çalışmaları vardır, ancak bu kesimle yarışması düşünülemez--orasını hızla geçelim)
kendisi istediği kadar "sevgiyle,aşkla,acıyla,.." yazıyorum dese de işin aslı adamın kafasına geliyor ve yazıyor, hiç bir şekilde bu iş için oturup çalıştığını sanmıyorum, zaten çalışsa da pek birşey değişeceğini de sanmıyorum.
başka bir röportajda "siz benim şarkılarımı seviyorsunuz ama ben o şarkıları kayıt sırasında binlerce kez tekrar ettiğim için büyüsu kaçıyor, mutlu olmak için yeni şarkılar yapıyorum" demiştir. kendisi benim sinirimi bozmaya başlamıştır.
- solaktır
- macca lakabıyla da bilinir.bir zamanlar platonik takıldığım efsane.bazı insanlar vardır önceki hayatınızda onu tanıdığınızı zannedersiniz.bu adam da benim için öyledir.bambaşka sesiyle herkesten ayrı bir yere sahiptir.geçen senelerde heather mills ile evlendiğinde nasıl da sinirlenmiştim hatırlıyorum.bana ne ki.bana mı evleniyor.adam gelmiş yetmiş yaşına hala mı kıskanıyorum.evet öyle.kıskanılır.merhume linda mccartney den de kıskandım onu ben.allahtan bi gece rüyama girdi o yaşlı haliyle de böyle bi soğudum.artık nasıl göründüyse bana.gençken taş gibiydi efenim uzun lafın kısası.çok aşıktım.şimdi bir şey hissetmiyorum.kendine yansın.
|