görseller
paul gilbertpaul gilbert

belki ilginizi çeker
  1. · bliss
  2. · get out of my yard
  3. · k7
  4. · gitar tanrısı
  5. · colorado bulldog
  6. · 14 temmuz 2007 joe satriani istanbul konseri
  7. · alternate picking
  8. · dimarzio
  9. · legato
  10. · pena
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · galatasaray
  7. · kemal kılıçdaroğlu
  8. · paha biçilmez
  9. · aşık olmadan sevişmeyen erkek

paul gilbert  

1. burundan girip ağızdan çıkabilecek uzunlukta serçe parmağa sahip insan evladı.
    (jugis nomen, 29.12.2005 18:58)
  2. hem çok teknik, hem de duygulu olmayı başaran ender gitaristlerden.

dinleyin, dinlettirin...
    (manticore, 05.05.2007 17:45 ~ 17:45)
  3. iki adet eğitim videosu vardır.intense rock 1 ve 2.alıştırmaların yanı sıra yardıran sihirbazlık(!) denemeleri yapar.aynı zamanda çok da geyik bir internet sitesine sahiptir:
    www.paulgilbert.com
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 05.05.2007 17:48)
  4. web sitesi yapmayı pek iyi bilmese de kendi sitesini kendisi yapmıştır. ondan sitesi böyledir. manyak manyak tripleri vardır. buna matkapla tremolo yapmak bile dahildir. iyi, teknik bir gitaristtir. g3 ün son kadrosunda kendisini görmekteyiz.
    (jellyjam, 09.07.2007 23:12)
  5. sağ eli (alternative picking) aşmış ve buna sol elide ayak uydurmuş kürek kadar eli olan uzay üstü herif. şarkılarını heralde sadece kendisi çalabiliyodur. en azından ben çalamıyorum.
    (bergman, 19.07.2007 11:24)
  6. gitarla ilgili bazı şeyleri aşmış olduğundan dolayı kafasını olmadık şebekliklere yoran ve ı understand completely adlı 8 kanallık kaydında akustik gitarla 1 saniyede 17.6 nota basmış çatlak gitarist.
    (ceberrut, 16.08.2007 03:08)
  7. gelmiş geçmiş en eğlenceli işleri yapan gitar virtüözü. good man gibi bir pop şarkısı yazacak kadar müzisyen technical difficulties gibi ismine yaraşır bir başyapıtı yazıp çalabilecek kadar da virtüöz. şahane müzisyen.
    (sikko, 27.08.2007 22:10)
  8. bir ara japonya'da yaşamış japoncu ünlü gitaristlerden yalnızca biri.
    diğer japonya sevdalıları için (bkz: marty friedman) (bkz: shane embury)
    (nabeshin, 27.08.2007 22:16 ~ 22:16)
  9. gitar çalan herkesin eğitim cdsini temin etmesi gereken gitaristtir. ayrıca ibanez firmasından çıkan pg serisi signature gitarı çok hoştur.
    (nophiem, 27.08.2007 22:19 ~ 22:23)
  10. mahallenin delisi gibi takılan yetenekli virtüöz. john petrucci glaskow kiss çalarken bir kaç kafadarını toparlayıp iskoç etekleriyle sahneye çıkıp önde dans etmeleri gibi şeyler görünce ürkmeyiniz. normaldir. çılgın saç stilleri de yapar arada.
    (jellyjam, 06.11.2007 16:47)
  11. (bkz: get out of my yard)
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 16.11.2007 11:39)
  12. yalnızca hız değil, aynı zamanda kulağa da hoş gelen son derece akıcı sololarıyla gönüllere taht kurmuş geyik insanıdır. parmak uzunluğu şaşırtıcı seviyelerde olup işaret parmağı ilk perdeden kalkmaksızın serçe parmağı sanırım 7-8 perde katedebiliyor.

ibanez pg signature model gitarıyla kah marty friedman'la "guitar battle"da kah astronot giysileriyle scarified çalarken görürüz kendisini.

onun yanında japon sevgisi bu abimizde üst boyutlardadır, japoncası son derece iyi olup bir japonla geçenlerde evlenmiştir.

unutmadan, eğitim videoları gitar sevgisiyle yanıp tutuşan gençler arasında bir efsanedir. mutlaka izlemeli, hem gülmeli hem de bir şeyler öğrenmeli.
    (bulanti, 13.04.2008 00:41 ~ 00:44)
  13. racer x ile harikalar yaratmıştır.hele turuncu astronot kıyafetiyle çok tatlıdır.the curse of the castle dragon dinleyip gaza gelmemek heavy disco trip ile gülümsememek elde değildir.
    (cwen, 13.04.2008 00:47 ~ 00:53)
  14. serçe parmağını mükemmel kullanan gitaristtir ..kendisi ibanez kullanmayı pek sever..ben de kendisini pek severim..keşke onun gibi çalabilsem diye mütehaddit kereler demişimdir
    (profesore, 13.04.2008 00:51)
  15. güzel çalan gitaristtir. virtüöz falan değildir ama. bir insan distortion efektini bu kadar mı abartılı kullanır, bu kadar mı iğrenç ses yakalar dedirtir.
    (weekend warrior, 29.06.2008 20:37)
  16. gitar idolüm,sanal gitar hocam, kulak pası temizleyecim, biriciğim... bu kadar hızlı çalabilirken bu kadar temiz çalabilen bir adam var mıdır düşünüyorum? çatlaktır severiz. virtüözdür biliriz. musicians institute'de kimi zamanlar hocalık yapmaktadır kendileri. her bir parçasını geçtim bu adamın jimi hendrix parçalarını yorumladığı bir albumü * vardır ki anlatılmaz dinlenir o derece.

http://www.youtube.com/...

sanki virtüöz demek için 17 sene öncesine bakmak yeterlidir, değil mi?
    (asimo, 26.12.2008 22:02)
  17. terrifying guitar trip adlı eğitim videosunu yiyip bitirdiğim gitar virtiözü.yalnız eğitim videosunun başında çaldığı parça inanılmazdır..internette bilinen adıyla ''metal dog''

buyrun link : http://www.youtube.com/... (metal dog)

get out of my yard adli son videosuda internette bulunmaktadır.bu videoda albümde varolan şarkıları çalmıştır paul abimiz,güzelde yapmıştır..

ayrıca son albümü ''silence followed by a deafening roar'' ise müzik marketlerde yerini almıştır.
    (ilkokul esprisi, 12.04.2009 16:39)
  18. anormal olan serçe parmağı görülesi, çaldığı melodiler özenle dinlenilesi gitarcıdır. http://www.youtube.com/...
    ayrıca japon tvlerindeki marty friedman la kapışmaları da çok güzeldir. http://www.youtube.com/...
    http://www.youtube.com/...
    (nikbin, 23.08.2009 17:09 ~ 17:17)
  19. en sevdiğim penamda imzası vardır..
    bir diğeri için (bkz: steve vai)
    (ozgurce, 23.08.2009 17:16)
  20. şu dünyada sevdiğim gitar virtiözleri arasında türkiye'ye gelmesini en çok istediğim gitaristlerin başında gelir kendisi..

1 - jason becker (ama malesef çalamıyor artık,imkansız..)
    2 - vinnie moore (sanırım bu da imkansız,pek tanıyan bile yok kendisini..)
    3 - joe satriani (önceki senelerde geldiğinde gidememiştim..)

gitar tekniği açısından diğerlerinden çok farklı olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım..özellikle gitar eğitim videolarını izlediğinizde bunu anlayabiliyorsunuz,ayrıca gitar videolarındaki yaratıcı showlarının da hastasıyız ailecek..tıpkı web sitesinde olduğu gibi gayet esprili ve samimi bir adamdır..ana dili gibi japonca bilmektedir..kariyerine bakınca ise onun müzisyenliğin hakkını sonuna kadar veren gitaristlerden olduğunu anlayabiliyoruz..

grup kariyeri ;

racer x ile ;

* street lethal (1986)
    * second heat (1988)
    * live extreme, volume 1 (1988)
    * live extreme, volume 2 (1992)
    * technical difficulties (1999)
    * superheroes (2000)
    * snowball of doom (2002)
    * getting heavier (2002)
    * snowball of doom 2 (2002)

mr. big ile ;

* mr. big (1989)
    * raw like sushi (1990)
    * lean ınto ıt (1991)
    * raw like sushi ıı (1992)
    * bump ahead (1993)
    * japandemonium: raw like sushi 3 (1994)
    * channel v at the hard rock live (1996)
    * hey man (1996)
    * big bigger biggest: greatest hits (1996)
    * deep cuts (2000)

solo albümleri ;

* tribute to jimi hendrix (ep) (1992)
    * king of clubs (1998)
    * flying dog (1998)
    * beehive live (1999)
    * alligator farm (2000)
    * raw blues power jimi kidd ile (2002)
    * burning organ (2002)
    * paul the young dude/the best of paul gilbert (2003)
    * gilbert hotel (2003)
    * acoustic samurai (2003)
    * paul the young dude (2003)
    * guitar wars (2004)
    * space ship one (2005)
    * get out of my yard (2006)
    * silence followed by a deafeninig roar (2008)
    * paul gilbert and freddie nelson - united states (2009)

videoları ;

* intense rock 1
    * intense rock 2
    * terrifying guitar trip
    * get out of my yard lesson
    * g3 with joe satriani and steve vai

insan hakikaten yazarken yoruluyor..
    (bardan adam, 16.09.2009 01:07)
  21. kassız ve göbeksiz adam.
    (horny meydan, 21.10.2009 16:17)
  22. gerçekten de buckethead gibi çok uzun serçe parmağına sahip, tüşesi buckethead'in tuşesine oldukça yakın, çok sağlam bestelere sahip, kaliteli ve öğretici eğitim videoları ve kitapları bulunan, eğlenceli, bol aksiyonlu, fazlasıyla pozitif görünen, klasik müzik sever ve babamla yaşıt olmasına rağmen benden genç görünen mükemmel gitarist.

sert ve tiz, klasik rock tonuna sahip. adına çıkartılmış ibanez pgm serisi gitarı sabit köprülü. gitarda yaptığı bazı tremolo kolu isteyen şebeklikleri gitar tuşesi üzerinde yapabilecek kadar hayvan. uzun yıllar laney amfi kullansa da şu sıralar eski dostu marshall'a döndüğü söyleniyor.

ıbanez af2 paul gilbert signature airplane flanger adında bir de imzalı flanger pedalı bulunan ve bunun tanıtımını yaparken sanki ilk kez böyle bir pedal ve efekt görmüş biri heyecanıyla pedalı biz değerli kullanıcılara anlatan gitarist.

pedal ve anlatımı için bkz: http://www.youtube.com/...
    (forrest gump, 24.10.2009 17:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil