süngerbob'un pembe renkli deniz yıldızı arkadaşı.şuursuzluk konuşunda aşmış ve balık hafızaya bile sahip olmayan bir kişidir.eğer insan patrick kadar şuursuz olursa hiç birşeyi kafaya takmaz
idiotluk konusunda, diğer yetişkin çizgi filmleri idiot karakterlerini katlayan sponge bob kare şort'un kankası deniz yıldızı. yukarıdaki gruba giren karakterlerle bir diğer ortak özelliği ise oburluğu ve neticesinde tosunluğudur.
(bkz: homer simpson)
(bkz: peter griffin)
yetişkin olmak çok sıkıcı, bebek olmayı seviyorum. hem jazzdan da anlamıyorum," diyerek spongebob’la beraber yetişkin gibi davranmayı reddetmiş ve kalbimi kazanmış karakter.
bir bölümde sünger bob tarafından dahi olarak tanıtılmış, evi taş altı, eşyaları kumdan yapılma, işi boş gezmek, meziyeti meziyetsizlik olan evrenin en şirin yaratığı. idiot falan görülse de bazen zekasıyla bunu ancak bir deli dahi söyleyebilir imajı çizen deniz yıldızı.
"bay yengeç ne bilir ki? bak sünger bob bana mı güveniyorsun yoksa salağın tekine mi?" sorusuyla beni gülmekten öldüren yaratık. sünger bob bu soruyu cevaplandıramamıştır.