21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 1000 tane
günün başlıkları: 1000 tane
- ·
- ·
- ·yasal tefecilik (2)
- ·fun (2)
- ·
- ·faiz haramdır (4)
- ·
- ·götüm ağrıdı (5)
- ·
- ·
- ·islam ın zararları (10)
- ·
- ·sevgili (3)
- ·
- ·rafael nadal (3)
- ·game of thrones (3)
- ·
- ·
- ·wondrous (3)
- ·
- ·the prestige (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·nutella (4)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·bim vs migros (14)
- ·
- ·ösym (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
patrick jane
- kız olsam kime verirdim?
bi patrick jane'e verirdim, bi de dean winchester'a verirdim heralde. tabi sözünü ettiğim şahısların reel hayatta olmadıklarını varsaydığımız takdirde, kız olmam durumunda da götü kurtardığım çıkarımını yapabiliriz burdan. çok zeki ve aynı oranda da sempatiğim di mi?
patrick jane, the mentalist'in esas oğlanı. bir zamanlar hayatını medyumluk yaparak kazanan, lakin daha sonra medyum diye bir şey olamayacağını insanlara söyleyip bu işi bırakan, adalet bakanlığına bağlı, cinayetleri çözmekle görevli bir devlet kurumu danışmanı... ha, inanılmaz zekası ve hemen her şeyi bilmesi nedeni ile, birim içindeki arkadaşlarına dahi zaman zaman medyum olmadığını anlatamıyor, orası ayrı...
karaktere simon baker can veriyor... ve bunda da inanılmaz başarılı. sinema eleştirmeni değilim, teknik hiçbir şeyden anlamam. ama baker'ın, jane'in inanılmaz dengesizliklerini, değişken ruh hallerini nefis betimlediği de bir gerçek...
memelerimi açtım imza attırmaya geliyorum jane... bekle olm! - ben de hayranlarından biriyim. hele gülümsemesi yaz güneşi gibi insanın içini ısıtıyor.
- insanların özeline saygı duymayan, vurdumduymaz ve karşındaki kişinin kim olduğuna bakmadan ince ince taşak geçebilme kabiliyetine sahip olduğu halde "bir adam bu kadar mı şirin olur lan" dedirten karakter. resmen muzur çocuk gibi bi adam. hastasıyız.
- jedi ruhu var bu karakterde. bana hep öyle geliyor işte, nebleyim. gitsin bi ara midi-chlorian'ına baktırsın.
- sayısı artmaya başlayan egoistlerin ve antisosyal kişilik biçimlilerin karşısına bu adamla çıkmak gerekir. ince zekasını ve manipülasyon yeteneğini kötü adamları hücreye tıkmak için kullanır, iyidir.
- "the mentalist" adlı dizinin insanı sinir eden baş karakteri.
lakin bu sinir olmanın davranışlarını sevmemekle, gıcık olmakla ilgisi yoktur.
tam aksine, hayran olmakla ilgisi vardır. kim bu adam kadar hem sakin olup hem de direkt istediği sonuca ulaşmak istemez ki? - patronunun -üzerinde şarapnel etkili bomba sarılı olmasından ötürü- dua etmesine kızan bombayı yerleştiren adama "dua edecek birisini bulsaydım ben de aynısını yapardım" diye lafı sokmuştur.
--reklamlar
o laflar boy boy patrick, red john'a koy!.
reklamlar-- - bana fena halde house ı hatırlatan karakter..
- (bkz: simon baker)
- sanırım feysbuktaydı, şöyle bir oluşuma sebep olan karakter:
''ı want patrick jane to hypnotize me.''
adam çekici, yapacak bişey yok. - o kadar dizi izledik de bu adam gibisini daha bulamadık. the mentalist dizisinin her şeyidir.
not: 3. sezondayım spoiler vermeyin la. - karakterine ve zekasına tapmam dışında bir de gülümseyince tam oluyor arkadaş, bu ne canım ayıp ama.
- çay kolik bir karakter. hep sallama çay içiyor ama ne yazık ki.
- the mentalist dizisinin ana karekteri. bazı hareketleri sanki kemal sunal'ın olgun hallerindeki hareketlerine benziyor.ya da bana öyle geldi.
not:kemal sunal kesinlikle daha iyi oyuncudur ama simon baker(patrick jane) da iyidir. - önceki sene şahanelerine bi tv kanalında rastladım izlemek suretiyle beğendiğim bir yaratılmış karakterdir patrick jane.. kendisini nedendir bilmem bired pit abiye benzetme girişimlerim olmuştur...
şahaneleri yakışıklı olup gülümseyişiyle iş arkadaşı hatun kişi lizbonu eritir durur. diziden bahsetmek gerekirse de dizimiz the mentalist medyum ayağına yatan kendi deyimiyle dolandırıcılık yapan mr.jane in, red john adında bir katili küçümsemesi sonucunda; kızı ve karısı red john tarafından öldürülür. yaklaşık 1 yıl kadar psikolojik destek alan jane, artık medyumluk yapmayacaktır.hayatını kızı ve karısının katilini bulmaya çalışmakla geçirmeye başlamıştır.. bunun için öncelikli olarak polisten biraz daha yetkili suç araştırma bürosunda danışman olarak bi ekipte yer almaya başlar. sonrasında olaylar gelişir vesaire vesaire...
adamımız jane yakışıklı zeki çok dikkatli ukala ama sevimli dürüst ve cesurdur. yaratılmış karakterler arasında en sevdiğim candır... - 4x17 de geçen bir konuşması ile hayatımı masaya serip bir de üstüne nutuk atmış adamdır bu. şöyle ki; "işte bu yüzden işinde bu kadar acımasızsın. çünkü acımasızlığın peşini bırakmıyor. bilirsin, kendine bu kadar yüklenmemelisin. daha mutlu olursun. yalnız ve üzgünsün çünkü duygularını hapsetmişsin ki bunun içinde yapmacık baştan çıkarma tekniğin de var. kendini akışa bırakırsan büyük tutku kapasiten var. ama bırakmayacaksın, kendini affettirene, yanlışlarını düzeltene dek. peki bunu yapınca ne bekliyorsun? onu geri getiremezsin. kendi başınasın."
- the guardian'daki nick fallin'e nazaran sürekli bir gülümsemeye sahip karizmatik karakterdir.
- mentalist dizisinde simon karekteri ile kendini göstermiş , gülüşü kendine has oyuncu.