pathfinder   

adana çık aradan

1. (bkz: http://marsprogram.jpl.nasa.gov/...)

nasa'nın mars keşfi için gönderdiği market arabası. aslında çok büyük bir reklam olanağı idi otomotiv firmaları için lakin söylemedim onlara, onlar da akıl edemediler.

koyacaksın pathfinder'ın önüne bir mercedes yıldızı bak nasıl patlıyor satışlar.
    (palanthaser, 16.03.2006 22:20)

2. (bkz: nissan pathfinder)
    (vikartindur, 04.07.2006 02:36)
  3. vikinglerin amerikayı colomb dan önce keşfetmeleriyle ilgili içinde nerdeyse hiç konuşma bulunmayan bir film.güzel aksiyon sahneleri olacağını umuyoruz ah bide soundtrackini amon amarth yapsa....
    (jarlaxle, 11.02.2007 19:48)
  4. 2007 yaz sonunda vizyona girecek filmlerden. fragmanını az önce izlediğim ve başarılı bulduğum filmdir.

http://www.pathfinderthemovie.com/
    (erutheilluvatar, 16.07.2007 20:12)
  5. viking-yerli çatışması içerikli olduğunu ortalarında anladığım filmdir. ilk sahneleri daha çok insan vs. yaratık havası veren filmde çoğu sahne yüzüklerin efendisi serisinden sahnelere benzetilebilir. filmin başrol oyuncusu da karl urban(yüzüklerin efendisi'ndeki eomer) olunca görsel açıdan flashback'ler yaşayabiliniyor. savaş içerisinde efektli sahneler baştan sağma gibi görünüyor fakat asma kesme görüntüleri gayet gerçekçi. filmin adı türkçe'ye "kılavuz" olarak çevrilmiş, çok boş bir zamanda izlenebilir. (imdb puanı 5.1, beyazperde puanı 8.4)
    (insert coin, 22.08.2007 00:17)
  6. iyi filmler için gerekli pek çok argümana sahip olmasına rağmen çuvallamış filmdir.
    vikingler, kızılderililer, vikingten dönme devşirme kızılderili kahraman, devasa viking zırhları, kan, vahşet,
    görsel olarak etkileyeci doğal mekanlar gibi bir sürü materyale sahip olupta bir conan the barbarian kadar olamamıştır maalasef.
    oysa ne umutlarla almıştım dvdsini..
    (konu mandalı, 31.10.2007 23:58)
  7. babası kesilirken "heyo heyo" diye ağıt değil de sanki clubber ortamlarındakine benzer şeyler lakırdayan bir kızılderili hatun oyuncuya sahip film.

ayrıca vikinglerin yapamadığını , amerika colomb tarafından keşfedildikten sonra oraya gidip kızılderilileri kesip biçen daha "medeni" topluluklar başarmıştır.filmin sonunda böyle bir yazı bekledim.film bitti hala bekliyorum.ırak'da yine insanlar ölmüş bu arada.

işin komik yanı , vikinglerin bildiğim kadarıyla asla bu filmdekiler gibi "yaratık" olmadıklarıydı , güldüm ve geçtim.
    (zaknafein, 17.11.2007 02:35 ~ 02:36)
  8. konusu yönünden çok ilginç bir film. daha önce hiç bir yapımda vikinglerle kızılderililerin karşılaşması görülmemişti. amerikanın keşfinden 300 yıl kadar öncesini anlatan hikayede , vikinglerin yaptığı kızılderili katliamı anlatılmıştır.
    (cyclops1988, 27.11.2007 22:54)
  9. fragmanlarına yada resimlerine bakıldığında;
    "aman aman adamlar ne yapmış yaw! viking miking derken süper iş çıkarmışlar bu sefer, kesin alıp izlemek lazım..."
    denmesi kuvvetle muhtemel olan, fakat tamamı izlendiğinde ise fikir 180 derece sapıp, "zaman kaybı" şeklinde nitelenebilecek bir film.
    aslına bakılırsa amerika kıtasının keşfini de doğrular nitelikte olması bakımından bir artı puan alabilir ama genele bakarsak eğer o artılar, eksiler tarafından götürülüyor, hem de bolca.
    yapımcıların; tamamen yanlış yönlendirmeler ve imajlar üzerine çalışıp da olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek konusunda da büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyebilirim. en belirgin olarak, viking dediğimiz halk, zamanında çeşitli yağmalar yada akınlar yapmıştır doğrudur, fakat bu insanlar da senin benim gibi "adam"dı, filmdekilerin ise tamamen yüzüklerin efendisi'nden fırlamış uruk-hai birliklerinden bir farkı yok. viking şefinin de insan mı yoksa lurtz mu olduğu belli değil.
    ayrıca bildiğim kadarıyla da vikingler, amerikan yerlilerine karşı herhangi bir soykırım yada benzeri bir işe kalkışmamışlardır (yağma için gelirler, zevk için öldürmeye değil), sadece o kıtaya ayak bastıktan bir süre sonra kesin bir neden (bildiğim kadarıyla) olmadan geldiklere yere geri dönmüşlerdir.
    bu söylediğim gelme-gitme olayı bir noktada göz ardı edilebilir. neticede bu bir film, tarih belgeseli değil, bu bile olayı çekici kılmak için yeterli olmamıştır.
    her ikisi de kurgu olmasına rağmen, şahsi görüşüm "13. savaşçı" filmindeki vikinglerin daha gerçekçi olduğudur.
    tüm bunlara rağmen dev gibi adamları, tank kıvamında donanımlı zırhlar içine kelle koparıp karın deşerken görmek isteyenler için çerezlik bir film olabilir.
    ...iyi seyirler...
    (thor, 30.01.2008 16:48)
  10. film sadece şu ayrıntı yüzünden kötü :
    "gelen vikinglere ejderha insan(dragon people) diyorlar. halbuki ejderha- dragon eski dünyya ait mitolojik bir yaratıktır. kolomb öncesinden bahsediyorsak bu yerlilerin işgalci vikinglere canavar insanlar demesi daha anlamlı olurdu. sırf bu dragon people repliğinden dolayı canım vikinglerin zırh ve kasklarını da epey abartmışlar"
    (chixculub, 06.03.2008 15:23)
  11. (bkz: path planning)
    (raiser, 06.03.2008 19:25)