görseller
patch adamspatch adams

belki ilginizi çeker
  1. · unutulmayan film replikleri
  2. · boş havuza atlamak
  3. · philip seymour hoffman
  4. · robin williams
  5. · alternatif tıp
  6. · doktor
  7. · monica potter
  8. · paradan daha ziyade hastaya önem veren doktor
  9. · bugün olsun gene izlerim
  10. · doktorların kendini ayrıcalıklı hissetmesi
gündem
  1. · fotoğraf makinası olmayan japon
  2. · okan bayülgen
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · hikaye
  9. · nick altı giri

patch adams  

1. robin williams'ın intihar etmenin eşiğinden dönüp , akıl hastanesine yatan ve orda da doktor olup insanlara yardım etmeye karar veren birini canlandırdığı hoş film . filmin bazı tıp fakültelerinde 1.sınıf öğrencilerine gösterildiği biliniyor .
    (parachuttes, 14.04.2004 09:35)
  2. havuzda spagetti sahnesi ve diğer bazı abartılı bölümleri hasktirin ordan dedirtir.
    (bkz. bi sktir git dedirten amerikan filmleri)
    (fidelmiyo, 14.04.2004 17:26)
  3. filmden aklımda kalan yegane şeylerden biri, çok güzel bir yaklaşım:

hastalardan bir tanesi sürekli karşılaştığı insanlara eliyle 4'ü göstererek bu kaç diye sormaktadır. kim 4 diye cevap verirse ah yanlış diye yakınmaktadır.
    yine bir gün bu soruyu robin williams'a sorar. yine aynı cevapla karşılaşınca biraz hayalkırıklığı biraz sabırsızlıkla:
    -no no you focus on the problem! so you can't see the solution. look behind the problem. and what can you see?

bu sefer gerçekten de parmaklara değil de arkasına bakar ve cevabı verir:
    -8 (edit: her bir parmak çift görünüyo ya ondan)

adam rahatlamıştır.

not: çok güzel bence. gerçi bir ara gerçekten anlamlı mı yoksa anlamlı gözüken içi kof olanlardan bir tanesi mi diye öle bi gidip gelmiştim. karşımıza çıkan engellerden yakınmasak, elimizde olmayanlar için hayıflanmakla elimizdekileri de kaybettiğimizin farkına varabilsek, mutluluğumuzu şarta koşmasak hayat ne de güzel olurdu.

ayrıca sözler tıpatıp aynısı değil elbette. seneler oldu, ama anlamına sadık kaldım bence.

(bkz: unutulmayan film replikleri)
    (viola, 29.11.2005 12:41 ~ 12:57)
  4. bu filmi öss'den hemen sonra izleseydim büyük ihtimal tıp seçerdim.sürekli sıkılan,sıkıntılı olan, bunalımdan çıkamayan insanlara izlettirmek lazım.robin williams'ın şiiride süperdir bu filmde.
    (toumai, 09.02.2006 10:54)
  5. tıp fakültesi birinci sınıftayken izlediğim film. sınıfça birer patch adams olmaya karar vermiştik hepimiz. yüksek notlar ceza almalara ramen iyilik dağıtan doktorlar olacaktık. sonra ne oldu sınavlar derslerin yoğunluğu not kaygıları unutturdu hepsini. herkes kendi derdine düştü. kendi içimizde birbirimize karşı bile o kadar duyarlı hoşgörülü yardımsever olmayı beceremedik. birkaç puan için birbirimizi kırdık, kendimizden başkasını düşünmez olduk... şimdi nasıl patch adams gibi bir insan olucaz bizler. adam olmadan nasıl doktor olucaz...
    tıp fakültesine giren herkesin idolü olmuştur fakat kaç kişi gerçekleştirebilir bunu kaç kişi hayata öyle bakar yada kaç kişi mezuniyetine öyle bir cübbeyle gider orası bilinmez.
    (karışmasınkimselerbana, 03.10.2006 00:02)
  6. (pismistavuk, 11.04.2007 23:37)
  7. " yaşam , eve dönmekten ibarettir. satıcılar, sekreterler ,madenciler, arı yetiştiricileri , sihirbazlar yani hepimiz için. iç huzuru olmayan herkeseve dönmenin bir yolunu arar. o zamanlar ne hissetiğimizi tarif etmek zor. kendinizi bir kar fırtınasında yürümeye çalışırken hayal edin. aynı daire içinde döndüğünüzü bilmezsiniz. ağırlaşan bacaklarınız sürüklenir, haykırışlarınız rüzgarla dağılır gider. ne kadar küçük, evden ne kadar uzaksınızdır.

ev... sözlükler bu kelimeyi; hem başlangıç noktası hem de hedef nokta olarak tanımlıyor. peki ya fırtına? fırtına benim beynimdeydi. şair dante'nin dediği gibi "yaşam serüvenimin ortasında kendimi bir karanlık ormanda buldum " çünkü doğru yolu kaybetmiştim... "
    (fihimafih, 13.08.2007 19:26)
  8. hayatımda izlediğim en neşeli film ve en neşeli doktor.. bu filmi izledikten sonra bir süre doktor olup olmamayı düşünmüştüm ama sonra geçti tabi haliyle...
    (aeü, 21.04.2008 17:21)
  9. robin williams ın oynadığı yabancı "türk filmi".
    (örümböcük, 28.06.2009 23:02)
  10. film de anlatılmak istenenler robin williams ın muhteşem oyunculuğu ile birlikte mükemmel aktarılmış.izlerken hiç sıkılmıyorsunuz.ayrıca filmin hüzünlü bir sahnesinde robin williams ın o muhteşem mimiklerini kullanarak sarf ettiği basit bir söz beni gerçekten çok etkilemişti.
    "madem tanri dünyayı 6 günde yarattı keşke 7.günde de insanların hepsine sevgi ve merhamet verseydi"
    (albatrosd5, 30.08.2009 03:49 ~ 04:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil